Ο νέος Πασάς του Αστέρα Βουλιαγμένης και η εγχώρια βλαχομπαρόκ ελίτ της πολιτικής και του lifestyle

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Οι αφοί Πανά, ο Χρύσανθος και ο Σπύρος, μέσα από τον Ομίλο PANAS Group – SOPHISTICATED HOSPITALITY έχουν στην ιδιοκτησία τους  τη διαχείριση του Island Club Restaurant-ολόκληρο συγκρότημα χτισμένο πάνω στα βράχια που γλείφουν την θάλασσα, φιλοξενεί εδώ την αφρόκρεμα της βλαχομπαρόκ εγχώριας πολιτικής και του εξίσου βλαχομπαρόκ lifestyle-, του private club Salon de Bricolage, καθώς και του Island Art & Taste, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται πέντε χώροι δεξιώσεων και συνεδρίων.

Ο Σπύρος Πανάς λοιπόν εκτός από βαρύ όνομα στο χώρο της διασκέδασης έγινε-μετά το εγκεφαλικό του Κασιδόκωστα-και δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, του υποτιθέμενου φιλέτου της Αττικής.

Το να βγαίνει στα παρακμιακά κανάλια της χώρας και να σκούζει σαν τελευταίος βλαχοδήμαρχος για την"καταστροφή" που θα πάθει ο φαληρισμένος Αστέρας Βουλιαγμένης, με τα 40 εκατομμύρια ζημιά, επειδή απέκτησε οθωμανικό και αραβικό φέσι εκτός από υποκριτικό, χαλάει και το προφίλ του αδελφού του Χρύσανθου ο οποίος τουλάχιστο διαθέτει στυλ και κοσμοπολίτικο αέρα.
Θα πρέπει επίσης να γνωρίζει ο εφυής δήμαρχος της Βουλιαγμένης ότι, με την πώλησή του, ο Αστέρας επιστρέφει κατά κάποιο τρόπο στους Τούρκους οι οποίοι τον είχαν παραδώσει με τα γνωστά χοτζέτια σε Έλληνες που έγιναν στην συνέχεια οι τσιφλικάδες της περιοχής. Σ΄αυτή την διαδικασία της αλλαγής χεριών- με την απελευθέρωση της χώρας- τρύπωσε, όπως είναι φυσικό, και η Εκκλησία-εδώ είναι χωμένη και στην Χρυσή Αυγή σύμφωνα με τον Μιχαλολιάκο.
Οι Τούρκοι λοιπόν έρχονται κατά κάποιο τρόπο να πάρουν πίσω τα χοτζέτια!
Είμαστε σίγουροι πως αυτή η εναλλαγή ιδιοκτησίας θα περάσει απαρατήρητη καθώς ως τουρκόσπορος λαός, ο ελληνικός, αισθάνεται και κυρίως συμπεριφέρεται σαν ανατολίτης.
Οπότε οι τουρκόσποροι Έλληνες και τα νεόπλουτα βλαχαδερά της εξουσίας που χρησιμοποιούσαν τον Αστέρα για να διασκεδάζουν (πολιτικοί, μηντιάρχες, δημοσιογράφοι και λοιποί του συρμού και του παλουκιού) θα πρέπει πλέον να τα ακουμπάνε στον Τούρκο και τον Άραβα νέο ιδιοκτήτη.
Όσο για τον δήμαρχο Σπύρο και τον αδελφό του Χρύσανθο είναι  very talented boys και δεν θάχουν κανένα πρόβλημα να ενσωματωθούν με τους νέους παλαιούς πασάδες της περιοχής.
Καλά τσιφτετέλια...
killbill

Ποιος είναι ο Σπύρος Πανάς

(αντιγράφουμε από το βιογραφικό του)


 
Ο Σπύρος Πανάς γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στη Βουλιαγμένη.
Η οικογένειά του έχει ρίζες στην Κεφαλονιά και στη Μικρά Ασία. Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο Βουλιαγμένης, σπούδασε Μεταλλειολόγος – Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Στηριγμένος στη σκληρή δουλειά και στο πάθος για τελειότητα, είναι σήμερα ένας επιτυχημένος επαγγελματίας στο χώρο των τουριστικών επιχειρήσεων. Παράλληλα με την επαγγελματική του δραστηριότητα, ανέπτυξε ενεργό παρουσία στα τοπικά δρώμενα της Βουλιαγμένης, συμμετέχοντας σε ομίλους, συλλόγους, αθλητικά σωματεία κτλ.
Τα τελευταία 22 χρόνια δραστηριοποιείται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με αποκλειστικό στόχο την προσφορά στον τόπο και στους συμπολίτες του. Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Ρόπα και πατέρας μιας μικρής κόρης, που γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου 2013.
22 χρόνια δημιουργικής δράσης και προσφοράς στα κοινά
Το 1990, σε ηλικία 23 ετών, εξελέγη για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Βουλιαγμένης, με το συνδυασμό του Γρηγόρη Κασιδόκωστα.Υπηρέτησε το Δήμο για πέντε συνεχόμενες τετραετίες, από τις θέσεις του μέλους της Δημαρχιακής Επιτροπής, του Προέδρου των Σχολικών Επιτροπών και του Αντιδημάρχου, με αρμοδιότητες στους τομείς του Πρασίνου, του Περιβάλλοντος, της Καθαριότητας των Τεχνικών Υπηρεσιών, των Οικονομικών και της Διοίκησης. Παράλληλα, άσκησε καθήκοντα Αναπληρωτή Δημάρχου. Το 2010 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος στον ενοποιημένο Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, ως μέλος της Ανεξάρτητης Κίνησης με επικεφαλής τον Γρηγόρη Κασιδόκωστα. Ορίστηκε Αναπληρωτής Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Διαφάνειας, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Πολιτικής Προστασίας. Το Μάρτιο του 2013 εξελέγη νέος Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, στη θέση του παραιτηθέντος Δημάρχου, έπειτα από ψηφοφορία μεταξύ των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων της Ανεξάρτητης Κίνησης.
Πυξίδα δράσης στο έργο του ήταν και παραμένει το όραμα μιας σύγχρονης, πράσινης και λειτουργικής πόλης, με σεβασμό στο περιβάλλον και στον άνθρωπο.
 Επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα

Στο πλαίσιο των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων, ο Σπύρος Πανάς, μαζί με τον αδελφό του, Χρύσανθο, έχει συμβάλει στη διαμόρφωση των τάσεων και του ύφους της εστίασης και της φιλοξενίας στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια. Είναι ιδρυτής του Ομίλου PANAS Group – SOPHISTICATED HOSPITALITY, που λειτουργεί με στόχο να προάγει την εστίαση και τη φιλοξενία, επενδύοντας συστηματικά στην ποιότητα, στην υψηλή αισθητική και στη συνεχή καινοτομία. Ο Όμιλος έχει σήμερα την ιδιοκτησία και τη διαχείριση του Island Club Restaurant, του private club Salon de Bricolage, καθώς και του Island Art & Taste, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται πέντε χώροι δεξιώσεων και συνεδρίων. Κατά το παρελθόν έχει επίσης δημιουργήσει μια σειρά από πρωτοποριακούς για την Ελλάδα χώρους εστίασης και διασκέδασης, ενώ έχει αναπτύξει δραστηριότητα και στον τομέα της διοίκησης ξενοδοχείων.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΑΣΑΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
Ποιος είναι ο Τούρκος μεγιστάνας Φερίτ Σαχένκ
Γεννημένος το 1964 στην Άγκυρα της Τουρκίας, ο Σαχένκ είναι πρόεδρος της εταιρείας συμμετοχών Doğuş Holding και η περιουσία του εκτιμάται στα 6 με 8 δισεκατομμύρια δολάρια. Το 2008 κατατάχθηκε στο 573 της λίστας των δισεκατομμυριούχων του Forbes.
Εχει έναν πανίσχυρο επιχειρηματικό όμιλο που περιλαμβάνει περισσότερες από 150 εταιρείες και απασχολεί 30.000 εργαζομένους.
Σπούδασε στην Αμερικανική Σχολή της Ελβετίας και το 1989 πήρε το πτυχίο του στην επιστήμη του Μάρκετινγκ και Ανθρώπινου Δυναμικού από το Κολλέγιο της Βοστόνης. Επιστρέφοντας στην Κωνσταντινούπολη, ο πατέρας του Αϊχάν Σαχένκ, ιδιοκτήτης του ομίλου τον έστειλε στην Doğuş Garanti Bank για την εκπαίδευσή του.
Ο Φερίτ Σαχένκ έμεινε εκεί οκτώ χρόνια και το 1998 άρχισε να δουλεύει στον όμιλο. Λίγο καιρό μετά, ο Σαχένκ απέκτησε δύο αλυσίδες λιανικής πώλησης τροφίμων, ενώ παράλληλα άρχισε να λειτουργεί και το εθνικό κανάλι της Τουρκίας, NTV. Για να χρηματοδοτήσει αυτήν τη λειτουργία πούλησε μέρος της Garanti bank.
Ο όμιλος Doğuş δραστηριοποιείται σε τομείς των μέσων ενημέρωσης, του τουρισμού, της οικονομίας και των κατασκευών. Πρόσφατα, επεκτάθηκε και σε αλυσίδα πολυτελών εστιατορίων. Η Doğuş Holding γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη υπό την καθοδήγηση του Σαχένκ. Η εταιρία αγόρασε το 74% των μετοχών της Door's Group που περιλαμβάνει φίρμες όπως οι Kitchenette και Go Mongo. Τα έσοδά της αγγίζουν τα 5,7 δισ. δολάρια.
Ο Σαχένκ έχει συνειδητοποιήσει τη σημασία του ταλέντου και έτσι για να σιγουρευτεί ότι θα προσλάβει μόνο την αφρόκρεμα των ταλαντούχων, έφτιαξε ένα τμήμα προσλήψεων το οποίο ονόμασε «Humanitas».
Εισήγαγε ένα κεντρικό γραφείο για τις διάφορες τράπεζες του ομίλου το 2000. Επίσης, εισήγαγε ασφάλειες, leasing και άλλες υπηρεσίες για τις τραπεζικές επιχειρήσεις του, που εκείνη την εποχή δεν ήταν συνήθεις στην Τουρκία. Ο Σαχένκ ήταν ο πρωτοπόρος.
Για να διευρύνει την εκπαίδευσή του συμμετείχε στο «Owner/President Management Program» του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Οταν πέθανε ο πατέρας του, τον Απρίλιο του 2001, ο Φερίτ Σαχένκ ανέλαβε τα ηνία του Dogus Holding. Τότε ήταν 37 ετών.
Υπό την ηγεσία του, ο Σαχένκ έκανε κάποια ακόμη σημαντικά βήματα για την εταιρία.
Το 2004, ο Σαχένκ παρέδωσε μέρος του ελέγχου της Garanti bank, πουλώντας σχεδόν το ένα τέταρτο της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της Τουρκίας στην General Electric έναντι 1,6 δισ. δολαρίων. Αυτό θεωρήθηκε ένα τεράστιο βήμα για την μεγαλύτερη απελευθέρωση του τραπεζικού τομέα της χώρας, που αντιμετώπιζε μεγάλα προβλήματα μετά την οικονομική κρίση του 2001.
Στην αγορά αυτοκινήτων της Τουρκίας αντιπροσωπεύει πάνω από 10 αυτοκινητοβιομηχανίες μεταξύ των οποίων είναι οι γερμανικές Volkswagen Audi και Porche, η Bentley, η Lamborghini, η Bugatti, καθώς και οι Seat, Skoda και Scania. Οσον αφορά τον τουριστικό τομέα ελέγχει έξι πρωτοκλασάτα πεντάστερα ξενοδοχεία, μεταξύ των οποίων είναι τα Grand Hyatt και Park Hyatt στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Σαχένκ λειτουργεί επίσης τουρκικά μέσα ενημέρωσης, κατέχοντας το 10% του τομέα της διαφήμισης της χώρας. Τον Ιανουάριο του 2006, παρέθεσε δεξίωση στην Ελβετία κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.
Το Μάιο της ίδιας χρονιάς επιλέχθηκε ως πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Τουρκο - Αμερικανικανικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, το οποίο προωθεί τις επιχειρηματικές σχέσεις και το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών.
Είναι παντρεμένος με την Αμερικανίδα, Νταϊάνα από το 1989 και έχουν μία κόρη τη Δάφνη, ενώ στο ποδόσφαιρο δηλώνει οπαδός της Φενερμπαχτσέ.
Ο επικεφαλής του τουρκικού ομίλου Dogus Holding συμμετέχει στο επενδυτικό σχήμα που έδωσε την καλύτερη προσφορά και αλλάζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς στον Αστέρα Βουλιαγμένης.
kourdistopotokali.com
 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template