Έχασε ο Παναθηναϊκός στην Κωνσταντινούπολη 77-72

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Στην πρώτη του ήττα στο Top 16 (αλλά και μετά από ένα σερί οκτώ νικών σε όλες τις διοργανώσεις) υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στην Κωνσταντινούπολη με 77-72.Μετά το κακό τους πρώτο δεκάλεπτο οι «πράσινοι» παρουσίασαν το σύνηθες σκληροτράχηλο πρόσωπο, επέστρεψαν από το -14, πέρασαν ακόμη και με τρεις (64-67) λίγο πριν το τέλος, αλλά η αστοχία και κάποια φαλτσοσφυρίγματα με αποκορύφωμα ένα γκολ-φάουλ του Διαμαντίδη που χρεώθηκε απλό φάουλ χωρίς βολές με το παιχνίδι στο -1 έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του Ομπράντοβιτς, που έκανε σεφτέ στις νίκες.
Κορυφαίοι Κάρι με 14 πόντους, Διαμαντίδης με 9 και 8 ασίστ, ο Μαυροκεφαλίδης με 11, καθώς και οι Λάσμε και Μπράμος με καλή δουλειά στην άμυνα. Μπογκντάνοβιτς και Πρέλτζιτς ξεχώρισαν από τη «Φενέρ», αλλά τα μεγάλα σουτ του Κλέιζα έκαναν τη διαφορά στο τέλος.
Κάκιστη εκκίνηση

Διαμαντίδης, Ούκιτς, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε από τη μια πλευρά, ΜακΚάλεμπ, Μπογκντάνοβιτς, Πρέλτζιτς, Μπιέλιτσα και Ζόριτς από την άλλη ήταν οι δύο πρώτες πεντάδες του αγώνα. Μετά από τρία άστοχα τρίποντα στις πρώτες τους επιθέσεις, οι «πράσινοι» πέρασαν την μπάλα στους ψηλούς και πήραν προβάδισμα (3-4). Η επιστροφή στην εμμονή στα τρίποντα και το ξεκίνημα με 0/7 επέτρεψε στη «Φενέρ» με Πρέλτζιτς και Μπιέλιτσα να ξεφύγει με 12-6, ενώ με το μεγάλο ατού του τελευταίου μήνα να κάνει… νερά οι γηπεδούχοι έφτασαν στο +8 (16-8) αναγκάζοντας τον Πεδουλάκη να καλέσει τάιμ άουτ. Αυτό δεν επέφερε βελτίωση αφού παρά την προσωρινή ανάσα από το τρίποντο του Διαμαντίδη οι Τούρκοι με συνεχείς πόντους του ΜακΚάλεμπ έκλεισαν το δεκάλεπτο με 23-11.

Καλύτερος αμυντικά, αλλά…

Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο αποτελεσματικός αμυντικά στο πρώτο μισό της δεύτερης περιόδου περιορίζοντας την αντίπαλό του σε τέσσερις πόντους, αλλά λόγω της κακής επιθετικής του παρουσίας δεν το εξαργύρωσε (27-19). Ένα γρήγορο 5-0 έφερε τη «Φενέρ» για πρώτη φορά στο +13 (32-19), με τους Κάρι κατά πρώτο λόγο και Μπατίστ κατά δεύτερο οι «πράσινοι» μείωσαν στους οκτώ (34-26), αλλά κάποια χαμένα ριμπάουντ επέτρεψαν στους παίκτες του Ομπράντοβιτς να κλείσουν το πρώτο μέρος με 39-28.

Ο Λουκάς τον κράτησε όρθιο

Ο «ζεστός» Μπογκντάνοβιτς ανέλαβε να ηγηθεί της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ με οκτώ συνεχείς πόντους στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους (47-33). Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός παρέμενε προβληματικός επιθετικά με κατάχρηση στα σουτ τριών πόντων. Ένα προσωπικό 9-0 του Μαυροκεφαλίδη, που αποδείχτηκε ξανά «κρυφό» όπλο του Παναθηναϊκού, έβαλε την ομάδα του ξανά στο παιχνίδι μειώνοντας στους πέντε (49-44). Η άμυνα του «τριφυλλιού» κρατούσε καλά και το τέλος στο δεκάλεπτο βρήκε τους πρωταθλητές στο -6, 56-50.

Τον σκότωσε ο Κλέιζα

Με τρίποντο του Διαμαντίδη και alley-hoop με τον Λάσμε ο Παναθηναϊκός πλησίασε σε απόσταση σουτ (58-55) μετά από τρία αγωνιστικά λεπτά στο τέταρτο δεκάλεπτο, ενώ μία ακόμη «βόμβα» του αρχηγού έφερε το ματς σε ισορροπία, 58-58. Ο Μπράμος χτυπώντας δις από τα 6,75μ. έβαλε τον Παναθηναϊκό σε θέση οδηγού (60-61 και 62-64), ο Φώτσης συνέχισε το κρεσέντο (64-67), αλλά η «Φενέρ» έβρισκε τις απαντήσεις (67-67). Το τραβηγμένο σουτ του Φώτση από τα 9 μέτρα και το πέμπτο φάουλ του Λάσμε πλήγωσαν το «τριφύλλι» και ο Ονάν με μα βολή έβαλε μπροστά την ομάδα του με 68-67. Οι διαιτητές χρέωσαν απλό φάουλ και χωρίς βολές ένα καθαρό γκολ-φάουλ του Διαμαντίδη και το τρίποντο του Κλέιζα έγραψε το 71-67 στα 59’’ πριν το τέλος. Το γρήγορο καλάθι του Κάρι δεν αρκούσε, αφού ο Λιθουανός με ένα ακόμη μεγάλο σουτ και ο Ζόριτς στον αιφνιδιασμό «καθάρισαν» το ματς για τους γηπεδούχους.

Δεκάλεπτα: 23-11, 39-28, 56-50,

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Ομπράντοβιτς): ΜακΚάλεμπ 10 (7 ριμπ.), Ονάν 7, Μπιέλιτσα 13, Κλέιζα 13, Βίντμαρ 2, Ζόριτς 3, Σιπάχι 2, Μπογκντάνοβιτς 15, Πρέλτζιτς 12.
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 9 (5 ριμπ.), Κάρι 14, Μπατίστ 4, Φώτσης 3, Ούκιτς 4, Λάσμε 5, Μαυροκεφαλίδης 11, Διαμαντίδης 9 (8 ασίστ), Γκιστ 6 (10 ριμπ.), Ματσιούλις 7.
Διαιτητές: Ράντοβιτς (Κροατία), Πέρεθ Πιθάρο (Ισπανία), Κιάρι (Ιταλία).
Sport-fm.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template