ΔΕΙΤΕ ΤΟ:Περιττά κιλά; 4 αιτίες που αγνοείτε

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Τα περιττά κιλά δεν οφείλονται πάντα στο πολύ φαγητό. Υπάρχουν αιτίες, λιγότερο γνωστές, που μπορεί να επηρεάσουν την ένδειξη της ζυγαριάς μας. Γνωρίστε 4 συχνές περιπτώσεις που το σωματικό μας βάρος μπορεί να δείχνει αυξημένο παρόλο που η διατροφή μας είναι ισορροπημένη.
Η κούραση
Αν κάνουμε καθιστική ζωή και επιδοθούμε σε μια κοπιαστική σωματική εργασία, υπάρχει ο κίνδυνος κατακράτησης υγρών που οφείλονται στην κόπωση του μυϊκού μας συστήματος, λένε οι ειδικοί. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που είστε αγύμναστοι και επιδοθείτε σε έντονη γυμναστική. Είναι πιθανό να παρατηρήσετε μια ελαφρά αύξηση του βάρους ( από 1 με 3 κιλά), λόγω της κατακράτησης υγρών σε αυτές τις περιπτώσεις. Η αύξηση του βάρους μπορεί να κυμανθεί από 1 μέχρι 3 κιλά, τα οποία όμως είναι παροδικά και μετά από μερικές ημέρες θα σας εγκαταλείψουν.


Η λάθος χρήση της ζυγαριάς

Έχετε ποτέ σκεφτεί ότι η ένδειξη της ζυγαριάς σας μπορεί να είναι λάθος; Αν δεν ζυγίζεστε σωστά, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να συμβεί αυτό. Στην περίπτωση που π.χ. ζυγίζεστε με τα ρούχα ή μετά το φαγητό, η ζυγαριά θα δείχνει κάποια κιλά παραπάνω που όμως δεν είναι μόνιμα. Είναι σημαντικό λοιπόν να ζυγίζεστε πάντα την ίδια ώρα της ημέρας, και κυρίως το πρωί -προτού πάρετε πρωινό- φορώντας μόνο τα εσώρουχά σας. Ζυγίζεστε κάθε εβδομάδα και όχι κάθε μέρα.
Ορισμένα φάρμακα

Ορισμένα φάρμακα, όπως τα αντισυλληπτικά, οι ορμόνες ή η κορτιζόνη, μπορεί να σας επιβαρύνουν με κάποια περιττά κιλά. Μάλιστα κάποια φάρμακα ανοίγουν και την όρεξη. Αν παρατηρήσετε ότι αυξάνεται το βάρος σας από τότε που ξεκινήσατε να λαμβάνετε κάποιο φάρμακο, συζητήστε με το γιατρό σας το ενδεχόμενο να σας δώσει κάποιο άλλο φάρμακο ή να αλλάξει τη δοσολογία. Αν πρέπει να κάνετε θεραπεία με κάποιο φάρμακο που μπορεί να αυξήσει το βάρος σας, καλό είναι να προσέχετε περισσότερο τη διατροφή σας, για να αποφύγετε τα περιττά κιλά. Σε κάθε περίπτωση συμβουλεύεστε το γιατρό σας και τις οδηγίες των φαρμάκων.


Δυσκοιλιότητα


Η δυσκοιλιότητα μπορεί επίσης να επηρεάσει την ένδειξη της ζυγαριάς. Ακόμη όταν υπάρχει πρόβλημα δυσκοιλιότητας, συνυπάρχει συνήθως και κατακράτηση υγρών με αποτέλεσμα το πρόβλημα να γίνεται πιο έντονο. Τα περιττά κιλά πάντως στην περίπτωση που οφείλονται σε δυσκοιλιότητα, θα φύγουν μόλις καταπολεμήσετε το πρόβλημα. Η δυσκοιλιότητα συχνά οφείλεται στην έλλειψη φυτικών ινών. Εμπλουτίστε λοιπόν τη διατροφή σας με τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες (φρούτα και λαχανικά), πίνετε αρκετό νερό και αποφύγετε όσο μπορείτε την καθιστική ζωή. Αν το πρόβλημα επιμένει συμβουλευτείτε γαστρεντερολόγο.
pathfinder.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template