ΓΙΑ ΤΟ..ΘΕΑΘΗΝΑΙ:Aπειλεί η Γαλλία την Ρωσία με ακύρωση των Mistral που ... έχει παραδώσει!

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Η κυβέρνηση της Γαλλίας «ενδέχεται να εξετάσει» την ακύρωση της πώλησης γαλλικών ελλικοπτεροφόρων τύπου LPD Mistral στη Ρωσία «εάν ο (πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ) Πούτιν συνεχίσει αυτό που έκανε» στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράν Φαμπιούς, υπογραμμίζοντας ότι και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες μπορεί επίσης να αποφασίσουν την επιβολή κυρώσεων αναφέρει το defencenet.gr
«Εάν ο Πούτιν συνεχίσει αυτό που έκανε, μπορεί να εξετάσουμε την ακύρωση αυτών των πωλήσεων, αλλά θα ζητήσουμε από τις άλλες (χώρες της ΕΕ) να επιβάλουν ανάλογες κυρώσεις», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1.
To ερώτημα είναι για ποια Mistral μιλάει. Τουλάχιστον το ένα έχει ήδη παραδοθεί στην Ρωσία και τώρα του εγκαθιστούν στα ρωσικά ναυπηγεία της Βόρειας Θάλασσας τα οπλικά του συστήματα.
Το δεύτερο πιθανόν να έχει ήδη παραδοθεί (μόνο τα "κουφάρια" ναυπηγούν οι Γάλλοι, το οπλικό σύστημα και τα ηλεκτρονικά τα τοποθετούν οι Ρώσοι) αλλά εκκρεμεί η παραγγελία για άλλα δύο.
Σε αυτή την περίπτωση, αν ακυρωθεί η παραγγελία, ο χαμένος θα είναι η Γαλλία: Η Ρωσία έχει όλα τα σχέδια των Mistral και μπορεί να προχωρήσει σε ναυπήγηση δικής της κλάσης σκαφών ανάλογων με τα Mistral πολύ εύκολα!
Ειδικά αν έχει παραδοθεί και το δεύτερο Mistral είναι περίεργο για ποιες κυρώσεις μιλάει ο Φαμπιούς.
Η Ρωσία υπέγραψε το 2011 την σχετική συμφωνία αξίας 1,2 δισ. ευρώ με γαλλικό ναυπηγείο για την κατασκευή των δύο αποβατικών, με παράδοση στο ρωσικό Ναυτικό του πρώτου πλοίου το Νοέμβριο του 2014 και του δευτέρου το 2015, ενώ τα άλλα 2 επρόκειτο να ναυπηγηθούν εξ ολοκλήρου σε ρωσικό ναυπηγείο.
Τα αποβατικά πλοία Mistral-class είναι ικανά να μεταφέρουν 16 ελικόπτερα, τέσσερις αποβατικές ακάτους , 70 τεθωρακισμένα οχήματα, και 450 στρατιώτες .
Εξάλλου μια ρωσική πηγή δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι η Γαλλία ανέβαλε την προγραμματισμένη επίσκεψη των υπουργών Αμύνης και Εξωτερικών, στην Μόσχα η οποία αναμενόταν να γίνει αύριο Τρίτη.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είχε προειδοποιήσει το Σάββατο πως το Παρίσι θα επανεξετάσει τη στρατιωτική συνεργασία του με τη Μόσχα στο πλαίσιο του «τρίτου επιπέδου» των κυρώσεων εάν η Ρωσία δεν λάμβανε μέτρα για την αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template