Προσπάθεια απόδρασης ουκρανικών σκαφών από την Κριμαία - Αιχμαλωτίστηκε υποβρύχιο (vid)

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Την διάσπαση του ναυτικού αποκλεισμό που έχουν επιβάλλει οι ρωσικές δυνάμεις στο ουκρανικό λιμάνι στο Donuzlave (τη νοτιότερη βάση του ουκρανικού Ναυτικού στην Κριμαία) επιχείρησε σήμερα το ναρκαλιευτικό Cherkasy του ουκρανικού Ναυτικού, αλλά η επιχείρηση κατέληξε σε αποτυχία.
Την ίδια στιγμή το ουκρανικό υποβρύχιο "Zaporizhya" κλάσης Foxtrot, καταλήφθηκε από κομάντο του ρωσικού Ναυτικού στο λιμάνι της Σεβαστούπολης.
Σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνήτη του σκάφους Yuri Fedash στις 09.00 το πρωί σήμερα και καθώς έληγε το τελεσίγραφο των ρωσικών δυνάμεων για παράδοση των πλοίων, τρία ουκρανικά σκάφη τα αποβατικά Konstantin Olshansky και Kirovograd και το ναρκαλιευτικό Chernihiv έλαβαν εντολή από τις δυνάμεις αυτοάμυνας της Κριμίας να κινηθούν πλησίον του κρηπιδώματος, αλλά ο ίδιο αρνήθηκε να υπακούσει στην σχετική διαταγή.
Ύστερα από τρείς ώρες το Cherkasy ξεκίνησε ακολουθούμενο από το αποβατικό Kirovograd και κινήθηκαν προς την έξοδο της λίμνης Donyzlav (όπου βρίσκεται και ο ναύσταθμος).
Το Cherkasy αφού επακούμβησε το ρυμουλκό Shakhter (το οποίο είχαν βυθίσει οι Ρώσοι στις 5 Μαρτίου μαζί με το ανθυποβρυχιακό Ochakov project 1134B και τα δύο του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας με σκοπό να φράξουν την έξοδο του ναυστάθμου) επιχείρησε να το ωθήσει προκειμένου να απελευθερωθεί, αλλά δεν το κατάφερε.
Κι ευτυχώς γιατί θα μπορούσε να εξελιχθεί σε αιματοχυσία η όλη προσπάθεια αφού οι Ρώσοι κινητοποιήθηκαν για να σταματήσουν το σκάφος που θεωρούν ότι πλέον ανήκει στην αυτόνομη δημοκρατία της Κριμαίας.
«Όλη την ώρα που προσπαθούσαμε να ελευθερωθούμε ελικόπτερα πετούσαν από πάνω μας και ελεύθεροι σκοπευτές μας σημάδευσαν αλλά εμείς δεν φοβηθήκαμε», λέει ο Fedash για να συμπληρώσει:
«Για ακόμη μια φορά δε στάθηκε δυνατό να κάνουμε κάτι. Το σκάφος έφυγε προς το εσωτερικό της λίμνης ώστε να μην προσαράξει κάπου. Μετά από αυτό εγκαταστήσαμε αμυντική περίμετρο με το Konstantin Olshansky».
Αυτή την στιγμή τα τρία σκάφη είναι κυκλωμένα από ρωσικά πλοία, ελικόπτερα και κομάντο που βρίσκονται αναπτυγμένοι στην προκυμαία και έχουν εγκλωβισθεί στο Donuzlave.
Πλέον έχει σταματήσει ο ανεφοδιασμός των πλοίων με τρόφιμα και νερό...
defencenet.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template