Πανελλήνια σπείρα νταβατζήδων-φουσκωτών συνελήφθη την ώρα που τα έπαιρναν!

Σάββατο 16 Αυγούστου 2014


Πανελλήνια σπείρα νταβατζήδων-φουσκωτών συνελήφθη την ώρα που τα έπαιρναν! Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας εισέπρατταν
εκβιαστικά χρηματικά ποσά από μικροπωλητές υπαίθριων αγορών, για παροχή «προστασίας». Συνελήφθησαν πέντε μέλη
της σπείρας, από 24 μέχρι 63 χρόνων, ενώ αναζητούνται τέσσερις συνεργοί τους.
Η εγκληματική ομάδα δραστηριοποιούταν κυρίως στις περιοχές της Κάτω Αχαΐας, της Αμαλιάδας, του Βόλου, του Άργους, του Ηράκλειου Κρήτης, της Χαλκίδας αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας. Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβίαση με το πρόσχημα της παροχής «προστασίας», παράβαση του νόμου περί όπλων, ξέπλυμα χρήματος, αντίσταση και επικίνδυνη σωματική βλάβη.
Είχε προηγηθεί καταγγελία, σύμφωνα με την οποία οι συλληφθέντες, με τη χρήση βίας, όπλων και απειλών για απαγωγές μελών οικογενειών, απαιτούσαν και λάμβαναν εκβιαστικά χρηματικά ποσά (100 - 200 ευρώ), από μικροπωλητές με νόμιμη άδεια, προκειμένου να τους παρέχουν «προστασία». Σύμφωνα με την καταγγελία, απαιτούσαν επίσης εκβιαστικά από ομάδα μικροπωλητών, την καταβολή 1.000 ευρώ, για κάθε υπαίθρια αγορά, όπου επρόκειτο να ασκήσουν την εμπορική δραστηριότητα τους.

Μάλιστα, στο πλαίσιο των απειλών και εκβιασμών, προκειμένου οι συγκεκριμένοι μικροπωλητές να ενδώσουν στις παράνομες απαιτήσεις τους, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν έναν από αυτούς.

Την περασμένη Τέταρτη οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας προσημειώθηκε το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ και σε προκαθορισμένο ραντεβού, στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη, οι συλληφθέντες παρέλαβαν τα χρήματα, από μικροπωλητή.

Κατά την επέμβαση των αστυνομικών πρόβαλαν σθεναρή αντίσταση και τους επιτέθηκαν, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός, ενώ επιχείρησαν ανεπιτυχώς να διαφύγουν. Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες, μαζί με τους συνεργούς τους που αναζητούνται, τουλάχιστον από το Μάιο του 2013, εισέπρατταν χρηματικά ποσά (100 - 200 ευρώ) για «προστασία», από περίπου 300 μικροπωλητές, οι οποίοι ενοικίαζαν νόμιμα χώρο από τοπικούς Δήμους, σε υπαίθριες αγορές σε ολόκληρη τη χώρα.
Ένας από τους συλληφθέντες (27χρονος) έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για απαγωγή και απάτη, ενώ το 2009 είχε έλθει σε συμπλοκή με αστυνομικούς στην περιοχή του Περιστερίου. Επίσης, ένα από τα άτομα που αναζητείται (26χρονος) έχει κατηγορηθεί ομοίως για παρόμοια αδικήματα.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο «JEEP», που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους, κινητά τηλέφωνα και φυλλάδιο με πρόγραμμα και ημερομηνίες υπαίθριων αγορών σε όλη την Ελλάδα. πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template