«Καταρρέει» η ΔΗΜΑΡ-Δεν αποσύρεται ο Κουβέλης

Κυριακή, 5 Οκτωβρίου 2014

«Καταρρέει» η ΔΗΜΑΡ-Δεν αποσύρεται ο Κουβέλης.Εν κενώ τελεί πλέον η Κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ καθώς ο κ. Φ. Κουβέλης απέρριψε σήμερα το πρωί ομόφωνη πρόταση που
του κατέθεσαν και οι εννέα βουλευτές του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος στο εν εξελίξει Συνέδριο και να τον διαδεχθεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Νίκος Τσούκαλης.
Σύμφωνα με πληροφορίες αργά χθες το βράδυ όλοι οι βουλευτές του κόμματος ζήτησαν κατ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Κουβέλη και αφού του μετέφεραν τον έντονο προβληματισμό τους για το μέλλον της ΔΗΜΑΡ του ζήτησαν να παραμείνει μεν επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά να αποσυρθεί από την ηγεσία του κόμματος και να αναλάβει τον τιμητικό τίτλο του Επιτίμου Προέδρου. Με απλά λόγια του ζήτησαν να μην ξαναθέσει υποψηφιότητα στην αυριανή ψηφοφορία και να μην θέσει την παραίτηση που είχε υποβάλει μετά τις ευρωεκλογές στην κρίση του ανώτατου θεσμικού οργάνου της ΔΗΜΑΡ.

Αιφνιδιασμένος αρχικώς από την ομαδική αυτή «ανταρσία» έναντί του, ο κ. Κουβέλης επιχείρησε αρχικώς να διερευνήσει αν η συγκεκριμένη πρόταση απηχεί τις απόψεις όλων των βουλευτών του. 

Ρώτησε έναν προς έναν όλους τους βουλευτές του, κι όταν διαπίστωσε ότι και οι εννέα είχαν ακριβώς την ίδια άποψη (έλειπαν μόνον οι κ. Μαρία Ρεπούση και Νίκη Φούντα που του διεμήνυσαν ότι συμφωνούσαν με τους συναδέλφους τους) επιφυλάχθηκε να το σκεφτεί και να απαντήσει σήμερα. Η απάντησή του ήρθε μέσω του εκπροσώπου του κόμματος κ. Χρήστου Μαχαίρα, ο οποίος σε σχετικές ερωτήσεις αρκείτο στο σχόλιο ότι «ο κ. Κουβέλης θα είναι κανονικά υποψήφιος πρόεδρος στην αυριανή ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της ΔΗΜΑΡ».

Κατόπιν τούτου η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ λειτουργεί επί της ουσίας άνευ οποιασδήποτε καθοδήγησης και θα μπορούσε κανείς να πει ότι ουσιαστικά έχει διαλυθεί, καθώς όλα τα μέλη της διαφωνούν με τον αρχηγό του κόμματος. Γεγονός που δεν έχει προηγούμενο βέβαια στην πρόσφατη κοινοβουλευτική ιστορία. Γι αυτό το λόγο άλλωστε εντός της ημέρας ενδέχεται να κοινοποιήσουν και γραπτώς τις επόμενες αποφάσεις τους χωρίς να αποκλείονται και νέες ενδεχομένως μαζικές ανεξαρτητοποιήσεις. πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template