Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο μέρος στον κόσμο [εικόνες, βίντεο]

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Η κοιλάδα Juarez βρίσκεται στα σύνορα με την Αμερική και διαχωρίζεται από το Τέξας με έναν υψηλό φράχτη, περίπου έξι μέτρων, που εμποδίζει τους παράνομους μετανάστες να περνούν στα αμερικάνικα εδάφη, αν
πρώτα επιβιώσουν να περάσουν από τη κοιλάδα του θανάτου.
Η αστυνομία έχει εδώ και καιρό εγκαταλείψει τις έρευνες στη συγκεκριμένη περιοχή του Μεξικού που σημειώνονται καθημερινά δολοφονίες, απαγωγές και εξαφανίσεις.





Στην περιοχή δρουν τα ισχυρότερα και τα πιο επικίνδυνα καρτέλ ναρκωτικών, όπου πραγματοποιούν, εκτός από εμπόριο ναρκωτικών, εμπόριο λευκής σαρκός, εκτελέσεις συμβολαίων θανάτου, απαγωγές εκβιασμούς και παράνομη μετακίνηση μεταναστών, και φυσικά στα χωράφια τους δεν μπορεί να μπει ούτε η αστυνομία, που χρόνια τώρα κάνει τα στραβά μάτια, εξαιτίας των απειλών και του φόβου.
Όσοι έχουν επιχειρήσει να αναστείλουν την παράνομη δραστηριότητα των καρτέλ έχουν χάσει τη ζωή τους ή έχουν δεχτεί απειλές, έχουν πέσει θύματα απαγωγής ή έχουν μυστηριωδώς εξαφανιστεί.



Το μέρος, όχι άδικα, χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία του πλανήτη, αν όχι το πιο επικίνδυνο αυτή τη στιγμή.
Κάποτε η περιοχή κατοικούνταν από περισσότερους από 60.000 ανθρώπους, ωστόσο λόγω της άνθησης της παράνομης δραστηριότητας σε αυτή, εγκαταλείφθηκε από την πλειοψηφία των κατοίκων, με το πληθυσμό να έχει πέσει στους 5.000 ανθρώπους.
Η περιοχή έχει γίνει πλέον καταφύγιο των πιο αδίστακτων εγκληματιών της Λατινικής Αμερικής.




Η πόλη θυμίζει εγκαταλελειμμένο τοπίο και οι λιγοστοί κάτοικοι που έχουν απομείνει ασχολούνται με τις βαμβακοκαλλιέργειες αλλά και τα θελήματα των βαρώνων των ναρκωτικών.

"Τα πτώματα στο δρόμο είναι συνηθισμένο θέαμα στη πόλη", θα πει ένας από τους κατοίκους, και η αστυνομία είναι ανύπαρκτη και αυτό γιατί το 2009 αστυνομικοί που επιχείρησαν να ελέγξουν το καρτέλ "Sinaloa", εκτελέστηκαν και δεν αντικαταστάθηκαν ποτέ.
"Τώρα τον έλεγχο της περιοχής τον έχουν οι έμποροι ναρκωτικών και η αντίσταση σε αυτούς κοστίζει ζωές", τονίζει ο ίδιος.



Η κυκλοφορία στους δρόμους της πόλης είναι, σχεδόν, ανύπαρκτη, αφού οι περισσότεροι από τους κατοίκους μένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους προκειμένου να προστατευθούν από την ανταλλαγή πυρών μεταξύ των καρτέλ που αποφασίζουν να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους στους δρόμους.









Τα καρτέλ ναρκωτικών έχουν μάλιστα θέσει σύνορα στην αστυνομία, που αν αποφασίσει να τα παραβιάσει και να πραγματοποιήσει ελέγχους σε ορισμένες περιοχές, αστυνομικοί θα βασανιστούν και θα εκτελεστούν. Η αστυνομικός Μάττα αναφέρει χαρακτηριστικά "Αν περάσω τα σύνορα θα με βασανίσουν και μετά θα με σκοτώσουν", αναφερόμενη στη τύχη των συναδέλφων της που το τόλμησαν.



Η ζωή των κατοίκων της περιοχής μοιάζει βγαλμένη από ταινία θρίλερ, αφού ολόκληρες οικογένειες έχουν ξεκληριστεί, "Ο άνδρας και οι δυο γιοί μου είναι νεκροί εξαιτίας τους, αν με δουν να μιλάω σε δημοσιογράφο θα είμαι και εγώ νεκρή μέσα σε μια ώρα", θα πει μια κάτοικος της περιοχής.



Όσοι κάτοικοι δεν μπορούν να εγκαταλείψουν την περιοχή είναι αναγκασμένοι να ζουν με τον φόβο και όσοι επιλέγουν να εγκατασταθούν εκεί σύντομα εμπλέκονται με τα καρτέλ και εκτελούν συμβόλαια θανάτου, ληστείες και εμπόριο ναρκωτικών υπό την απειλή ότι θα σκοτώσουν τις οικογένειές τους ή θα πουλήσουν τα παιδιά τους.



Η "κοιλάδα του θανάτου" δείχνει για μια ακόμη φορά την ανοχή της Μεξικάνικης κυβέρνησης στην παράνομη δράση των καρτέλ ναρκωτικών, αλλά και την αδυναμία της να επιβληθεί στα θέλω των βαρώνων που φαίνεται να εξουσιάζουν όχι μόνον ολόκληρες περιοχές αλλά όλη τη χώρα.



Ωστόσο, μετά τις μαζικές δολοφονίες των τελευταίων μηνών πληθαίνουν οι φωνές των πολιτών που ζητούν από την κυβέρνηση να αντιδράσει και να τους προστατεύσει.πηγη

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template