Πιο σκληρός από ποτέ ο Ελληνας πρωθυπουργός τήν έπεσε στον Κοστέλο της Κομισιόν

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Πιο σκληρός από ποτέ απέναντι στους εταίρους και δανειστές εμφανίστηκε ο Ελληνας πρωθυπουργός από το Βήμα της Βουλής. Την έπεσε ανοιχτά στον Κοστέλο, δήλωσε αποφασισμένος να εφαρμόσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ενώ προανήγγειλε και τα επόμενα νομοσχέδια.
-Είναι η πρώτη φορά μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια συζητείται σχέδιο νόμου που δεν μεταφράστηκε, αλλά γράφτηκε εδώ, είπε ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή
Για όσους πρόσεξαν την ομιλία του δεν ήταν παρά κήρυξη πολέμου και εξόδου από το ευρώ. Το μόνο που ελπίζουμε είναι η κυβέρνηση να διαθέτει πρόγραμμα εντός ή εκτός της ευρωζώνης. Το οφείλει στους Ελληνες πολίτες που την στηρίζουν.

-Από ό,τι φαίνεται το νομοσχέδιο αυτό θα ψηφιστεί και με μεγάλη πλειοψηφία, συμπλήρωσε και τόνισε ότι ικανοποιεί τις ανάγκες των πολλών και όχι των εκλεκτών.
Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε επίσης ότι Πέμπτη και Παρασκευή έρχεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις και τόνισε πως η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.
Ο δρόμος μας είχε ναρκοθετηθεί και το γνωρίζαμε είπε ο Αλέξης Τσίπρας, τώρα όμως αρχίζουν να μας γνωρίζουν και οι εταίροι μας, που πίστευαν πως θα είμαστε η συνέχεια των προηγούμενων. «Σίγουρα τους έχουμε απογοητεύσει» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Δεν ζητάμε ειδική μεταχείριση, αλλά ισότιμη» είπε χαρακτηριστικά.

«Διεθνοποιήσαμε το πρόβλημα, θέσαμε τις βάσεις για λύση» είπε, καθώς η Ευρώπη παραδέχεται για πρώτη φορά πως η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με την ανθρωπιστική κρίση, που είναι αποτέλεσμα του προγράμματος που εφαρμόστηκε και απέτυχε παταγωδώς.

Πετύχαμε ένα πρόγραμμα-γέφυρα που δεν περιλαμβάνει κανένα μέτρο λιτότητας είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Ακυρώσαμε την αξιολόγηση του προηγούμενου προγράμματος και βάλαμε τέλος στο μόρφωμα της τρόικας, που είχε συνηθίσει να κατεβάζει φακέλους, να ανακρίνει και να εξευτελίζει υπουργούς. Το φαινόμενο να περιμένουν μέχρι τις 2 το πρωί να ανακριθούν από τεχνοκράτες εκλεγμένοι υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης, έχει τελειώσει».

Στο εσωτερικό της χώρας υπάρχουν κάποιοι που είναι τροϊκανότεροι των τροϊκανών είπε ο κύριος Τσίπρας καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές τους.

Στην συνέχεια ο πρωθυπουργός επιτέθηκε, χωρίς να τον κατονομάσει, στον Ντάκλαν Κοστέλο, που με επιστολή του ζήτησε να μην προχωρήσει το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, χαρακτηρίζοντας θράσος την ενέργεια αυτή και τόνισε πως «αν το κάνουν για να μας τρομάξουν, δεν τρομάζουμε».

«Στους τεχνοκράτες που έχουν μάθει να δουλεύουν με τελεσίγραφα, απαντάμε με πράξεις, καθώς υψώνουμε στη Βουλή τείχος αξιοπρέπειας. Τις επόμενες ημέρες ψηφίζουμε στη Βουλή και τα δύο νομοσχέδια, για την ανθρωπιστική κρίση και τις 100 δόσεις. Το μόνο που κατορθώνουν με τη στάση τους είναι να εκθέτουν την Ευρώπη, τι να πει κανείς ότι έχουν το θράσος να γράφουν σε χαρτί πως η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης είναι μονομερής ενέργεια, μη συμβατή με τις αποφάσεις», αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός.


*Η κυβέρνηση αρχίζει να υλοποιεί αυτό που δεσμευτηκε στις προγραμματικές της δηλώσεις και κάποιοι αδυνατούν να καταλάβουν. Υποσχεθήκαμε να ματώσουμε εμείς για να μη ματώνει άλλο ο λαός.

*Εμείς δε θα συνεχίσουμε την τακτική να δίνουμε σε τεχνοκράτες δεν κάνουμε πίσω σε όσα έχουμε εξαγγείλει. Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις αλλά η λαική εντολή ήταν σαφής κι έχουμε την υποχρέωση να την υλοποιήσουμε.

*Ο λαός μας ζήτησε ενα πράγμα: Να μπει ενα τέλος στα μνημόνια και τη λιτότητα και να γίνει επιτέλους ουσιαστική σκληρή διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Κι αυτή την εντολή την υπηρετούμε.

*Γνωρίζαμε τις δυσκολίες που θα βρούμε μπροστά μας και τις πιέσεις για να συρθούμε στην υλοποίηση μιας πολιτικής που θα ήταν συνέχεια των πολιτικών της προηγούμενης. Τώρα αρχίζουν να μας γνωρίζουν καλά και οι εταίροι μας. Αν είχαν στο πίσω μέος του μυαλού τους ότι θα είμαστε μια από τα ίδια, τους έχουμε απογητεύσει.

*Δε ζητάμε προνομιακή μεταχείριση. Ζητάμε ισότιμη μεταχείριση. Δε βρεθήκαμε χωρίς συμμάχους. Για πρώτη φορά η Ε.Ε παραδεχθηκε ότι στην Ελλάδα υπάρχει ανθρωπιστική κρίση.

*Εξαιρετικά σημαντική η προσπάθεια του juncker να βρεθούν κονδύλια ώστε να επουλωθούν οι πληγές.

*Στο Eurogroup της 20ης Φλεβάρη πετύχαμε συμφωνία και κάναμε το βήμα για μια διαπραγμάτευση που δεν τελειώνει, θα κρατήσει καιρό και θα είναι σκληρή.

*Βάλαμε τέλος στο εξωθεσμικό μόρφωμα της τρόικα που εμπαινε στα υπουργεία και κατέβαζε φακέλους, εξευτελίζε υπουργούς, ανέκρινε υπουργούς, τέτοια φαινόμκεα εμείς δε θα τα ανεχθούμε και δεν πρόκειται να ξανασυμβούν. Οι εκλεγμένοι με τους εκλεγμένους και οι τεχνοκρατες με τους τεχνοκράτες.

*Η κυβέρνηση δσεν είναι διατεθειμένη να δέχεται εντολές από τεχνοκράτες. κάποιοι δεν είναι καθόλου ευτχαριστημένοι ούτε εντός ούτε εκτός της χώρας. Γιατί εντός της χώρας υπάρχουν κάποιοι τροικανότεροι των τροικανών.

*Κάποιοι επιχείρησαν να αποδομήσουν στελέχη της κυβέρνησης. Ή να συνεχίσουν το ίδιο βαρετό τροπάρι των εκβιασμών. Ορισμένοι τεχνοκράτες προσπαθούν να φοβερίσουν με τελεσίγραφα. Τους απαντάμε με τείχος αξιοπρέπειας. ΨΗφίζοντας το νομοσχέδιο της ανθρωπιστικής κρίσης. Τους απαντάμε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

*Η συμπεριφορά ορισμένων εκ των εταίρων μας και ορισμένων τεχνοκρατών, το μόνο που κατορθώνει είναι να επιβεβαιώνει τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς και εκθέτουν την Ευρώπη. Τι να πει κανεις για κάποιοιυς που ζητάνε να παγώσουμε νομοσχέδια για να συνεχίσουν στην Ελλάδα να ξεπαγιάζουν νοικοκυριά που ζουν χωρίς ρεύμα;

*Απαιτούμε να τηρηθεί η συμφωνία της 20ης Φλεβάρη
. Η Ελλάδα έγινε οικονομικό πειραματόζωο, κάποιοι επιθυμούν να γίνει και πολιτικό πειραματόζωο για να συνεχίσει να εφαρμόζεται στην Ε.Ε το μοντέλο της οικονομικής λιτότητας γιατί κάποιοι κερδίζουν. Αλλά δε θα τα καταφέρουν. Η πολιτική αλλαγή που ξεκίνησε στην Ελλάδα έρχεται σαν ποτάμι και αλλού. Δε θα σταματήσει.

*Το μνημόνιο δεν ήταν μεταρρύθμιση , ήταν κοινωνική διάλυση. Καθαρή εκδίκηση. Πότε η τρόικα χτύπησε το χέρι στο τραπέζι για να πει εαν δεν προχωρήσει αυτή η διοικητική μεταρρυ΄θμιση ή φορολογική, δε θα δοθεί η δόση; ποτέ.

*Είναι υποκριτές όσοι κόπτονται δήθεν για μεταρρυθμίσεις. Γιατί ποτέ δεν υπήρξε ολοκληρωμένο σχέδιο στη χώρα.

*Η εργαλειοθήκη δεν ήταν του ΟΟΣΑ. Υφάρπαξαν την σφραγίδα του ΟΟΣΑ για να ευνοήσουν ντόπια συμφέροντα. πηγη

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template