Η κόρη του εφοπλιστή που έσωσε τον Mr Nammos

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ παρουσιάζει η εφημερίδα SPIRTO που κυκλοφορεί για τον επιχειρηματία του Nammos,Ζαννή Φραντζέσκο και την κόρη του πανίσχυρου εφοπλιστή Γιάννη
Αγγελικούση, Μαρία.



Η οικονομική αδυναμία του Ζαννή Φραντζέσκου που τον έστειλε ένα βήμα πριν από τον γκρεμό.

Ο πρόσφατος γάμος του με τη Βερόνικα Πάστρα έγινε αντικείμενο συζήτησης, παρά το γεγονός ότι το μυστήριο έλαβε χώρα στο Κόμο της Ιταλίας. Ωστόσο, η υπέρλαμπρη τελετή, οι εκλεκτοί καλεσμένοι και η επιλογή του διάσημου Γάλλου τραγουδιστή Ντανί Μπριγιάν ως guest star, έδειξαν ότι ο Ζαννής Φραντζέσκος παραμένει πανίσχυρος στον επιχειρηματικό χώρο. Όμως, υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν πως τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Ο «Mr Nammos» φέρεται εσχάτως να αντιμετώπισε οικονομικές δυσκολίες, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι κινδύνευσε σοβαρά να δει το ποσοστό των μετοχών του στο πιο in στέκι της Μυκόνου να μικραίνει. Αν ευσταθούν τα όσα ακούστηκαν τον τελευταίο καιρό, ο εκ των ιδιοκτητών του «Nammos» δεν είχε τη δυνατότητα να συμμετάσχει στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου του πολυτελέστατου κοσμικού κέντρου. Κάτι που θα σήμαινε ότι το ποσοστό των μετοχών του θα μίκραινε, έναντι του Αιγύπτιου συνεταίρου του.

Το οικονομικό «ζόρισμα» του Φραντζέσκου φέρεται να οφείλεται στην πτώση της προσέλευσης κόσμου, αλλά και στη χαμηλότερη κατανάλωση σε σχέση με τις… χρυσές εποχές του παρελθόντος. Ναι μεν η Μύκονος παραμένει must προορισμός, αλλά οι… κραιπάλες της προ κρίσης εποχής έχουν μειωθεί αισθητά, ιδίως στη φετινή καλοκαιρινή σεζόν. Μπορεί τα μεγάλα «πορτοφόλια» να είναι μόνιμοι επισκέπτες στο «νησί των ανέμων», αλλά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια φέτος είναι ιδιαίτερα «προσεκτικοί» στις εξόδους τους στα in στέκια του νησιού. Όλα αυτά επηρέασαν τον Έλληνα επιχειρηματία, ο οποίος είδε τα έσοδά του να μειώνονται δραματικά κι έδειξε αδυναμία στο να συμμετάσχει στην ΑΜΚ.



Όμως, ως «από μηχανής θεός» ήρθε η οικογένεια εφοπλιστών Αγγελικούση να τον «σώσει» από τα… χειρότερα, αγοράζοντας την υπερπολυτελή του βίλα έναντι ενός ιδιαίτερα «καλού» για την εποχή ποσού. Η πρώην –πλέον- βίλα του Ζαννή Φραντζέσκου βρίσκεται σε λόφο στην τοποθεσία Φανάρι, κοντά στα Παραδείσια. Και είναι ένα από τα πιο επιβλητικά σπίτια της Μυκόνου, που ξεχωρίζουν από μακριά. Πέραν του ότι υπάρχει παντού τζάμι και σου παρέχει εξαιρετική θέα και όλο το νησί στο πιάτο, το εσωτερικό του είναι εξίσου μαγευτικό. Στους τρεις ορόφους υπάρχουν μεγάλα υπνοδωμάτια, πέντε τον αριθμό, καθένα εκ των οποίων διαθέτει τζάκι. Στο σπίτι υπάρχει τεράστιος κήπος και στον εξωτερικό του χώρο έχει τρεις ξενώνες για τους καλεσμένους. Πολύ μεγάλο είναι και το barbeque, ενώ αυτό που ξεχωρίζει είναι η διαφανής πισίνα, που σου δίνει τη δυνατότητα να βλέπεις το εσωτερικό της βίλας όταν κολυμπάς.

Με το υπερπολυτελές σπίτι υπήρξε «ερωτευμένη» τα τελευταία τρία χρόνια η Μαρία Αγγελικούση. Η κόρη του εφοπλιστή Γιάννη, ο οποίος παραμένει σταθερά τα τελευταία χρόνια στην πρώτη δεκάδα της λίστας Lloyd’s με τις 100 ισχυρότερες προσωπικότητες στον χώρο της ναυτιλίας, νοίκιαζε εδώ και τρία χρόνια τη βίλα του Ζαννή Φραντζέσκου για να περάσει εκεί τις διακοπές της.

Αλλά αυτό δεν της αρκούσε πλέον. Ήθελε να κάνει δικό της το «στολίδι της Μυκόνου», προκειμένου να το επισκέπτεται όποτε θελήσει! Από την πλευρά του ο «Mr Nammos» αναζητούσε εδώ κι ένα χρόνο αγοραστή της υπερπολυτελούς βίλας του, αφού εκείνος αρκείται με το σπίτι που έχει ακριβώς πάνω από το «Nammos». Για τον λόγο αυτό θέλησε να «ξεφορτωθεί» το παλάτι του, το οποίο και μεγάλο κόστος συντήρησης έχει και μεγάλη φορολόγηση. Και η επιθυμία της Μαρίας Αγγελικούση να το αγοράσει του ήρθε… κουτί και την πιο κατάλληλη στιγμή.

Η τιμή πώλησης της βίλας του Φραντζέσκου στην οικογένεια Αγγελικούση φέρεται να έφτασε τα 5 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που η αντικειμενική της αξία ήταν λίγο πιο χαμηλή αυτή την εποχή. Το deal για τον επιχειρηματία ήταν πολύ καλό και τον βοήθησε να συμμετάσχει κανονικά στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου του «Nammos». Τα χρήματα της οποίας χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να καλυφθούν τα χρέη του κέντρου διασκέδασης προς όλους.

Έτσι, ο «Mr Nammos» ήταν διπλά κερδισμένος. Διατήρησε ακέραιο το ποσοστό μετοχών του στο κέντρο που λίγες ημέρες πριν έδωσε μεγάλη συναυλία ο Αντώνης Ρέμος, αλλά το είδε και να «καθαρίζει» οριστικά από κάθε είδους οφειλή. Μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια για τον Ζαννή Φραντζέσκο, ο οποίος πλέον είναι ιδιαίτερα ανακουφισμένος και περιμένει πώς και πώς τον ερχομό του παιδιού του με τη σύζυγό του Βερόνικα Πάστρα.

Ποιος είναι ο Γιάννης Αγγελικούσης

Όπως προαναφέραμε, μιλάμε για τον άνθρωπο που είναι μόνιμα τα τελευταία χρόνια στην πρώτη δεκάδα της λίστας Lloyd’s με τους 100 πιο ισχυρούς εφοπλιστές στον κόσμο. Πάντα πρώτος μεταξύ των Ελλήνων στη λίστα, αλλά και ιδιαίτερα χαμηλού προφίλ. Ο όμιλός του Angelicoussis Shipping Group αναπτύσσεται οργανικά με ένα συνεχές και κυλιόμενο πρόγραμμα ναυπηγήσεων δεξαμενόπλοιων και φορτηγών πλοίων. Ο Αγγελικούσης έχει υπό τον έλεγχό του περισσότερα από 100 καράβια, στα οποία χρησιμοποιεί σχεδόν αποκλειστικά την ελληνική σημαία, ενώ ουσιαστικά ελέγχει περισσότερο από το 20% της συνολικής μεταφορικής ικανότητας ολόκληρου του υπό ελληνική σημαία στόλου!

Στο παρελθόν, πάντως, το όνομά του φέρεται να είχε «εμπλακεί» σε μια υπόθεση οφειλής προς το ελληνικό Δημόσιο. Η υπόθεση αυτή αφορούσε μη απόδοση ειδικού φόρου ακινήτων για έξι χρόνια, για ένα οικόπεδο 6.000 τ.μ. που συνορεύει με το «Ωνάσειο». Η οφειλή ήταν ύψους 6,2 εκατ. και έχουν επιβληθεί ειδικοί φόροι που αντιστοιχούν στο 3% της αντικειμενικής του αξίας μέχρι το 2009 και στο 15% μετά το 2009, σύμφωνα με τον νόμο που ψηφίστηκε τα τελευταία χρόνια για τα ακίνητα που έχουν δηλωθεί σε offshore εταιρείες. Ο ίδιος τότε είχε εμφανιστεί ιδιαίτερα δυσαρεστημένος για την τροπή που πήρε η υπόθεση, καθώς θεώρησε ότι η εξέλιξη αυτή αποτέλεσε πλήγμα για το κύρος του και την εταιρεία του. Οι νομικοί εκπρόσωποί του είχαν τονίσει πως δεν τίθεται θέμα φοροδιαφυγής, από τη στιγμή που όλα αυτά τα χρόνια αποδίδει κανονικά τους φόρους που του αναλογούν στο κράτος από τις δραστηριότητές του. kourdistoportocali.com
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template