Πόσο αυξήθηκαν οι on line τιμές στα ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα το Μάρτιο

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Αυξητικά σε σχέση με πέρυσι κινούνται οι on line ξενοδοχειακές τιμές στους περισσότερους προορισμούς ανά την Ελλάδα το μήνα Μάρτιο,
όπως προκύπτει με τα βάση τα στοιχεία της trivago.gr. Στις ευρωπαϊκές πόλεις με αύξηση στις on line ξενοδοχειακές τους τιμές για το μήνα Μάρτιο περιλαμβάνεται και η ελληνική πρωτεύουσα, με μία μέση ξενοδοχειακή τιμή στα 83 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Η τιμή αυτή είναι κατά 12% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015 και κατά 4% σε σύγκριση με το Φεβαρουάριο.

Τα στοιχεία προκύπτουν με βάση τα αποτελέσματα του καταλόγου ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr (trivago Hotel Price Index (tHPI) ) για τον μήνα Μάρτιο 2016 σύμφωνα με τα οποία οι on line τιμές στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, έχουν κινηθεί κυρίως αυξητικά σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Τις τιμές τους σε σχέση με πέρυσι φαίνεται να έχουν μειώσει τα ξενοδοχεία του Λονδίνου, του Παρισιού και της Ρώμης. Η μέση ξενοδοχειακή τιμή για το Λονδίνο διαμορφώνεται τον τρέχοντα μήνα στα 177 ευρώ, 5% χαμηλότερη από πέρυσι. Το Παρίσι έχει αντίστοιχη μείωση, της τάξεως του 3%, ενώ οικονομικότερα για τον Μάρτιο είναι και τα ξενοδοχεία της Ρώμης, έχονταςχαμηλώσει τις τιμές τους κατά 4%, συγκριτικά με τον Μάρτιο του προηγούμενου έτους. Η σημαντικότερη μείωση παρατηρείται στα ξενοδοχεία της Κωνσταντινούπολης, τα οποία είναι κατά 20% οικονομικότερα τον Μάρτιο, συγκριτικά με τον προηγούμενο χρόνο, με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται στα 78 ευρώ, γεγονός το οποίο οφείλεται στην πτώση της ζήτηση λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων.

Στον αντίποδα, μεγάλη, είναι η μεταβολή των ξενοδοχειακών τιμών του Άμστερνταμ, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 29% σε ετήσια βάση και κατά 19% σε μηνιαία.



Οι ξενοδοχειακές τιμές ελληνικών προορισμών
Οι τιμές των ξενοδοχείων ανά την Ελλάδα κατά το μήνα Μάρτιο κινήθηκαν κατά κύριο λόγο ανοδικά σε σχέση με πέρυσι στους περισσότερους προορισμούς, πλήν του Ναυπλίου και των Καλαβρύτων . Συνολικά, η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 84 ευρώ για τον Μάρτιο, 15% υψηλότερα από τον Μάρτιο του 2015. Πιο αναλυτικά, πέραν της Αθήνας η οποία έχει ετήσια αύξηση τιμών 12%, τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης έριξαν τις τιμές τους κατά 10%. Μειώσεις τιμών σημειώθηκαν στο Ναύπλιο και τα Καλάβρυτα, της τάξεως του 4% και 7%, αντίστοιχα. Οι μεγαλύτερες ετήσιες μεταβολές προς τα πάνω σημειώθηκαν στο Μέτσοβο (+21%), στα Ιωάννινα (+25%) και το Καρπενήσι (+21%), όπου παρότι οι τιμές αυξήθηκαν αρκετά, παραμένουν εντός λογικών για την εποχή πλαισίων.

Σημειωτέον ότι η trivago χρησιμοποιεί πλέον νέα εργαλεία για τον υπολογισμό των on line ξενοδοχειακών τιμών. Έχοντας, παρατηρήσει το φαινόμενο η μέση τιμή ανά προορισμό να επηρεάζεται από κάποιες ακραίες online τιμές που εμφανίζονταν, ανέπτυξε ένα νέο σύστημα μέσω του οποίου θα υπολογίζεται η μέση online ξενοδοχειακή τιμή, το οποίο δε λαμβάνει υπόψη τις ακραίες αυτές τιμές που ενίοτε εμφανίζονται ως τιμή ανά διανυκτέρευση από μικρό ποσοστό ξενοδοχείων. πηγή

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template