ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ Σοκ στην Ειδομένη, ανέλαβε δράση ο στρατός των Σκοπίων!

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

ΣΟΚ στην Ειδομένη. Οι Σκοπιανοί αστυνομικοί και ο στρατός καλύπτουν το κενό των ελληνικών δυνάμεων. Έκρηξη βίας
καθώς οι μετανάστες προσπαθούν να γκρεμίσουν το τείχος. Η κατάσταση εδώ και λίγη ώρα έχει βγει εκτός ελέγχου με τους μετανάστες να προσπαθούν να ρίξουν το φράχτη και τους Σκοπιανούς αστυνομικούς και στρατιώτες να απαντούν με ξύλο και χρήση χημικών. Μπροστά στο φράχτη βρίσκονται τουλάχιστον 100 μετανάστες – ανάμεσά τους και πολλά παιδιά.



Το thestival.gr μεταδίδει



Ομάδα 100 και πλέον προσφύγων – αναμέσά τους και πολλά παιδιά βρίσκονται την τελευταία ώρα στην ουδέτερη ζώνη πραγματοποιώντας για ακόμη μια φορά παράσταση διαμαρτυρίας, ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα.

Οι αρχές των Σκοπίων αρχικά ζήτησαν από την αντιπροσωπεία των προσφύγων που διαπραγματεύονταν μαζί τους να φύγουν ειρηνικά, ωστόσο, πριν λίγο άρχισαν να εκτοξεύουν εναντίον τους δακρυγόνα.

Να σημειωθεί ότι από χθες κυκλοφόρησε φυλλάδιο που παρακινούσε πρόσφυγες και μετανάστες του καταυλισμού της Ειδομένης να περάσουν σήμερα τα σύνορα.

(Δείτε φωτογραφίες της ρεπόρτερ Μαριάννας Καρακουλάκη που βρίσκεται στην περιοχή)
«Δεν υπάρχει πουθενά να τους πάνε και κάνουνε όλο αυτό το θέατρο, οι άνθρωποι είναι για Όσκαρ» κατήγγειλε ο γγ του Συνδέσμου Σύρων Ελλάδος Ανουάρ Μπάκρι

Στο μεταξύ δριμύ κατηγορώ εναντίον της κυβέρνησης για τους χειρισμούς στο θέμα των προσφύγων που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Σύρων Ελλάδος Ανουάρ Μπάκρι.

«Δεν υπάρχει κράτος» είπε ο κ. Μπάκρι σε συνέτευξή του στην εκπομπή του Τάκη Χατζή: «Αυτό που γίνεται είναι ένα οργανωμένο έγκλημα που συντελείται στην πλάτη των Σύριων, μιλάμε για ένα θίασο, το κράτος είναι απόν, ένας Ερυθρός Σταυρός είναι μόνο που δίνει κάτι σάντουιτς».

Ο γενικός γραμματέας της κοινότητας των Σύρων που ζουν στην Ελλάδα δήλωσε θυμωμένος και υποστήριξε: «Δεν πρέπει να τους αφήνουνε, αυτοί τους έχουνε στο λιμάνι του Πειραιά, ο θίασος της κυβέρνησης».

Όταν οι δημοσιογράφοι παρατήρησαν ότι οι λιμενικοί μοιράζουν φυλλάδια με οδηγίες στους πρόσφυγες, ο κ. Μπάκρι τόνισε: «Ποια φυλλάδια, δηλαδή θέλετε να μου πείτε ότι 50 τέτοιοι οργανωμένοι της αστυνομίας, ειδικές δυνάμεις δεν μπορούν να το εκκενώσουν σε 10 λεπτά; Μα κοροϊδευόμαστε;»

«Μα αυτό είναι βία» είπε ο παρουσιαστής της εκπομπής «Ακραίως» Τάκης Χατζής.

«Δεν υπάρχει βία κύριε, οι άνθρωποι είναι ταλαιπωρημένοι, έχουν τα παιδιά τους, δεν υπάρχει πουθενά να τους πάνε και κάνουνε όλο αυτό το θέατρο, οι άνθρωποι είναι για Όσκαρ!» συνέχισε ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Σύρων Ελλάδος.

«Μα είναι δυνατόν να μην μπορούν να κάνουν καταγραφή;» κατηγόρησε τις αρμόδιες υπηρεσίες και κατήγγειλε ότι οι κυβερνητικές υπηρεσίες «μας γράφουνε στα παλιά τους τα παπούτσια».

«Ο θίασος κυβερνάει κ. Χατζή, ο θίασος κυβερνάει, είναι έγκλημα αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή» υπογράμμισε ο Ανουάρ Μπάκρι και πρόσθεσε: «Δεν είναι δυνατόν να γίνεται μικροπολιτική στην πλάτη του λαού μας».

Στις καταγγελίες και το κατηγορώ του Ανουάρ Μπάκρι, γενικούς γραμματέα του Συνδέσμου Σύρων Ελλάδος, αντέδρασε ο δημοσιογράφος της «Αυγής» Ανδρέας Πετρόπουλος, εις εκ των παρισταμένων στο στούντιο της εκπομπής του Σκάι.

«Είναι μεταγραφή της ΝΔ, ο Άδωνις των Σύρων είναι, ο Άδωνις των Σύρων, είναι σε παράκρουση» είπε ο δημοσιογράφος της Αυγής για το ξέσπασμα του κ. Μπάκρι.   


ttt55ImageHandler.ashx

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template