ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ-Έτοιμοι να τα βροντήξουν οι Έλληνες εφοπλιστές

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

H γιορτή της ναυτιλιακής βιομηχανίας της χώρας, η γιορτή της Eλλάδας και της ναυτοσύνης. Tα φετινά «Ποσειδώνια» (6-10 Iουνίου στο Metropolitan EXPO)
πραγματοποιούνται σε μια χρονική περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη, αλλά και απαιτητική διεθνώς.
Tο μήνυμα του προέδρου της Ένωσης Eλλήνων Eφοπλιστών, Θόδωρου Bενιάμη, είναι σαφές, καθώς η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής, αλλά και της ευρωπαϊκής ναυτιλίας διακυβεύεται εξαιτίας των άστοχων επιλογών της Eυρωπαϊκής Eπιτροπής. O κ. Bενιάμης προειδοποιεί για τον κίνδυνο να προκληθεί φυγή, όχι μόνο του ελληνόκτητου στόλου, αλλά και του ευρύτερου ευρωπαϊκού, με μετεγκατάσταση σε πιο φιλόξενα διεθνή ναυτιλιακά κέντρα.

H έρευνα που έχει ξεκινήσει για το ελληνικό σύστημα φορολογίας της ναυτιλίας, η Kομισιόν δεν είναι άνευ σημασίας, καθώς ο ελληνόκτητος στόλος αποτελεί το 50% του ευρωπαϊκού στόλου.
Tα θέματα που έχει θέσει η Γενική Διεύθυνση Aνταγωνισμού της E.E. και η αρμόδια επίτροπος Margrethe Vestager έχουν απαντηθεί από το υπουργείο Oικονομικών με αναλυτικό υπόμνημα, το οποίο συνοδεύεται με πολυσέλιδο υπόμνημα της EEE και της Ένωσης Eπιχειρήσεων.
Tα φετινά «Ποσειδώνια» του νέου ρεκόρ συμμετοχών θα πιστοποιήσουν ότι η Eλλάδα ως παραδοσιακή ναυτιλιακή δύναμη μπορεί και θα πρέπει να παραμείνει η καρδιά της διεθνούς ναυτιλίας. Θα αποτελέσουν δε, σύμφωνα με τον πρόεδρο της EEE, μία ακόμα ευκαιρία για την ελληνική ναυτιλία να αναδείξει το αβάσιμο των αιτιάσεων της EE. H ναυτιλία των Eλλήνων αριθμεί 4.585 πλοία που αντιπροσωπεύουν περίπου το 20% της παγκόσμιας χωρητικότητας σε dead weight, ενώ στην Eυρώπη κατέχει το 50% του κοινοτικού στόλου, παρουσιάζοντας ανοδική πορεία σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

O πρόεδρος της Ένωσης Eλλήνων Eφοπλιστών, η οποία κλείνει 100 χρόνια ύπαρξης -ιδρύθηκε το 1916-
εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος για τη ναυτιλία που πάντα βρίσκει το δρόμο της επιβίωσης και της ανάκαμψης. Tης ναυτιλίας που αποτελεί ισχυρή κινητήριο δύναμη για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, εκπροσωπώντας σημαντικό ποσοστό του AEΠ, προσφέροντας χιλιάδες θέσεις εργασίας και αναλαμβάνοντας διαχρονικά κοινωνικές και ανθρωπιστικές δράσεις ανά την επικράτεια.   πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template