Τζορτζ Μάικλ: Η ταραχώδης ζωή ενός σπουδαίου μουσικού

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Ήταν ένα από τα σπουδαιότερα μουσικά ταλέντα που πέρασε από τη γη. Ο απροσδόκητος χαμός του Τζορτζ Μάικλ, σε ηλικία 53
ετών, ανήμερα τα Χριστούγεννα, αφήνει απαρηγόρητους τους φίλους και τους θαυμαστές του. Η αλήθεια είναι όμως πως ο ίδιος είχε αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας και είχε ουσιαστικά «παγώσει» την καριέρα του, πολλά χρόνια πριν. Στα πρωτοσέλιδα πια εμφανιζόταν για όλους τους λάθος λόγους...

Το πραγματικό του όνομα ήταν Γεώργιος Παναγιώτου, καθώς ο πατέρας του ήταν Κύπριος. Ο ίδιος γεννήθηκε στο Λονδίνο και εκεί ξεκίνησε την καριέρα του, όταν μαζί με τον συμμαθητή του από το σχολείο Άντριου Ρίντζλεϊ έφτιαξαν τους Wham!, ένα από τα σπουδαιότερα μουσικά συγκροτήματα της δεκαετίας του 1980. Το γκρουπ διαλύθηκε το 1986 και έκτοτε ο Τζορτζ Μάικλ ακολούθησε σόλο καριέρα.

Η δεκαετία του 1990 όμως τον σημάδεψε κυρίως για τα μεγάλα σκάνδαλα που φώτισαν αθέατες πλευρές της προσωπικής του ζωής και έκτοτε ξεκίνησε ένας φαύλος κύκλος καταχρήσεων και αδιεξόδων που δεν τελείωσε ποτέ...



Το 1998 οι φίλοι του ανά τον κόσμο συνταράχτηκαν όταν έγινε γνωστό πως είχε συλληφθεί σε δημόσιες τουαλέτες του Λος Άντζελες για ασελγείς πράξεις. Τότε, αναγκάστηκε να παραδεχθεί δημοσίως αυτό που χρόνια συζητούσε ο περίγυρος και οι θαυμαστές του κρυφά: Πως ήταν ομοφυλόφιλος. Αναγκάστηκε να το κάνει γιατί το άλλο πρόσωπο που εμπλεκόταν στο συμβάν ήταν του ίδιου φύλου, ένας άντρας.



Ο ίδιος σε συνέντευξή του αργότερα, δήλωσε πως δεν ήθελε να το αποκαλύψει δημοσίως για να μην «ταράξει» την πολυαγαπημένη του μητέρα Λέσλι Παναγιώτου, που θα πίστευε πως κινδύνευε από έιτζ. Τότε ανακοίνωσε επίσης πως είχε σχέση επί πολλά χρόνια με τον Ανσέλμο Φελέπα, που είχε πεθάνει από την ασθένεια όταν ο Τζορτζ ήταν στην ηλικία των 20.

Η μητέρα του πέθανε λίγο αργότερα, χτυπημένη από καρκίνο, λίγο μετά τα 60 της χρόνια. Το γεγονός τον καταρράκωσε και χρειάστηκε, όπως είχε δηλώσει, πολύ προσπάθεια για να το ξεπεράσει.

«Είχα την πρώτη μου σχέση στα 27 μου, γιατί δεν είχα συμβιβαστεί με την σεξουαλικότητά μου μέχρι να γίνω 24 ετών. Έχασα τον σύντροφό μου από έιτζ και χρειάστηκα τρία χρόνια για να το ξεπεράσω. Τότε έχασα τη μητέρα μου. Ένιωθα πως ήμουν καταραμένος», είχε δηλώσει ο ίδιος.

Ακολούθως, ο Τζορτζ Μάικλ έγινε ένα από τα πιο ενεργά μέλη της LGBT κοινότητας, υποστηρικτής των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων και ανακοίνωσε επισήμως την σχέση του με τον αμερικανό Κένι Γκος.



Τον Οκτώβριο του 2006 βρέθηκε και πάλι αντιμέτωπος με το νόμο, καθώς συνελήφθη σχεδόν λιπόθυμος πάνω στο τιμόνι του αυτοκινήτου του. Τότε είχε παραδεχθεί πως οδηγούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών και καταδικάστηκε σε αφαίρεση άδειας οδήγησης για δύο χρόνια.

Το 2008 ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την ενεργό δράση και πως δεν θα ξανακάνει live εμφανίσεις πια. Σχεδόν ένα μήνα μετά την ανακοίνωσή του αυτή όμως συνελήφθη και πάλι υπό την επήρεια ναρκωτικών και στην κατοχή του βρέθηκε κοκαΐνη και κρακ.

Τα προβλήματα με τον νόμο δεν τελείωσαν εκεί: Τον Σεπτέμβριο του 2010 εισέβαλε οδηγώντας το Range Rover του σε ένα κατάστημα στο βόρειο Λονδίνο και παραδέχτηκε πως οδηγούσε υπό την επήρεια χασίς.

Το 2011 αρρώστησε με πολύ βαριά πνευμονία, που παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή. Την ίδια χρονιά ανακοίνωσε επισήμως τον χωρισμό του από τον επί χρόνια σύντροφό του Κένι Γκος, αν και οι φήμες λένε πως οι δυο είχαν επανενωθεί μόλις τον περασμένο Νοέμβριο.

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template