ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ-Ρώσοι και Σύριοι κατέλαβαν την πόλη

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016


Ρώσοι και Σύριοι κατέλαβαν την πόλη.Επιτέλους το Χαλέπι απελευθερώθηκε απο τους ισλαμιστές. Συγκεκριμένα:
Την απελευθέρωση του συνόλου
της πόλης ανέφερε ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός της Συρία SANA σε ρεπορτάζ του.
Ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν όλη την περιοχή μεταξύ του αυτοκινητόδρομου της Al-Bab και του δρόμου που συνδέει το διεθνές αεροδρόμιο με το αρχαίο φρούριο στην παλιά πόλη και συριακές μονάδες οχυρώθηκαν άμεσα για να αποτρέψουν αντεπιθέσεις των ισλαμιστών.

Συγκεκριμένα Ρώσοι εθελοντές επανδρώνοντας άρματα μάχης Τ-90 και ΤΟΜΑ BTR-82A, κατάφεραν και εξουδετέρωσαν τρία βασικά σημεία αντίστασης υποστηριζόμενα από επιθετικά ελικόπτερα Mil Mi-35

Μέσα σε λίγες ημέρες ο ρωσικός και ο συριακός Στρατός κατάφεραν να καταλάβουν τις περιοχές Karm Al-Jazmati, Karm Al-Tarrab, Dahret Awad, Karm Al-Maysar, Karm Al-Tahhan, Karm Al-Qaterjy, Tariq Al-Bab, και Halwaniyah και να περικυκλώσει τους ισλαμιστές σε Sha’ar και Bab Al-Hadid.

Μεγάλη επίθεση της ISIS στην Παλμύρα

Στο μεταξύ η ISIS εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι σημαντικό μέρος των συριακών δυνάμεων είναι απασχολημένο στο Χαλέπι και στην ανατολική Γκούτα, εξαπέλυσε σήμερα μεγάλη επίθεση εναντίον της Παλμύρα την οποία επιχειρεί να ανακαταλάβει!

Πιο συγκεκριμένα οι δυνάμεις της ISIS επιτέθηκαν με σφοδρότητα στις πετρελαιοπηγές της Jazal σε απόσταση 10 χλμ. βόρεια από την παλιά πόλη της Παλμύρα.

Την ίδια ώρα η οργάνωση προσπαθεί να ανακόψει την πόλη και από νότια εξαπολύοντας ισχυρή επίθεση από το νοτιοδυτικά πραγματοποιώντας σημαντική πρόοδο καταλαμβάνοντας αρκετά φυλάκια σε μικρή απόσταση από την Παλμύρα.

Ο Στρατός της Συρίας είχε καταλάβει το χωρίο Jazal και τις παρακείμενες πετρελαιοπηγές πριν ένα χρόνο περίπου, αλλά τώρα απώλεσε τη συγκεκριμένη στρατηγικής φύσης τοποθεσία.

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί όμως αναφέρουν την κατάληψη και της αεροπορικής βάσης Τ-4 όπου οι δυνάμεις της ISIS πήραν μεγάλες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών συνεχίζοντας την επίθεσή τους προς τις πετρελαιοπηγές Mahr κοντά στην Huwaysis.

Η οργάνωση ισχυρίζεται και την κατάληψη του όρους Hayyal το οποίο ελέγχει τον κύριο δρόμο που κατευθύνεται στην Παλμύρα 5 χλμ. νοτιοδυτικά από την αρχαία πόλη.

Σκληρές μάχες νοτιοδυτικά της Παλμύρα








Στην Συρία έκαναν την εμφάνιση τους τα νέα οχήματα παντός εδάφους τύπου UAZ Patriot που φέρου οπλισμό από βαρύ Kord 12.7 mm και αυτόματο εκτοξευτή βομβίδων AGS-17.
Τα πρώτα UAZ Patriot είχαν εντοπιστεί στη Συρία από το Φεβρουάριο του 2016 και είναι ειδικά τροποποιημένα για αποστολές πολέμου σε αστικό τοπίο αλλά και γα ι την κάλυψη κομβόι οχημάτων.


Τα οχήματα του τύπου έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνιση τους το 2005 και στον στρατό της Ρωσίας υπηρετούν από το 2015.

Είναι διπλοκάμπινα για 4 επιβάτες και φορτίο 200κιλών ενώ υπάρχει και έκδοση μεταφορά 8 πλήρως εξοπλισμένων στρατιωτών με το μέγιστο φορτίο να ανέρχεται μεταξύ 525-800 κιλών.   pronews.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template