ΟΙ RICH ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ- Αριστεροί στην ιδεολογία αλλά δεξιοί στην τσέπη

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016


Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου είναι ΣΥΡΙΖΑ και είναι οικονομολόγος, πρόεδρος του Levy Economics Institute
και καθηγητής Οικονομικών στο Bard College στη Νέα Υόρκη. Προσφάτως έγινε και υπουργός αρμόδιος για τις επενδύσεις. Εάν έχει τις γνώσεις για να αντεπεξέλθει αυτό θα φανεί στους επόμενους μήνες. Όμως ο κ. υπουργός είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Ελλάδα. Έχει καταθέσεις κυρίως σε ξένες τράπεζες άνω των 3 εκ δολαρίων. Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι μεμπτό.
Όμως ο Παπαδημητρίου προ ετών ήταν έτοιμος να γυρίσει την χώρα στην δραχμή. Προώθησε την ιδέα του παράλληλου νομίσματος σε άτυπες συνομιλίες με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου, αλλά όπως υποστηρίζει τώρα δεν βρήκε ανταπόκριση. Έως και πριν από λίγους μήνες υποστήριζε ότι η ιδέα για ένα παράλληλο χρηματοπιστωτικό σύστημα που θα χρησιμοποιεί ομόλογα μηδενικού τοκομεριδίου, διαρκή (χωρίς εξόφληση κεφαλαίου ή αποπληρωμή/εξαργύρωση) και μεταβιβάσιμα, το οποίο θα ονομάζαμε Geuro, και που για πρακτικούς σκοπούς θα μπορούσε να θεωρηθεί χρήμα συμβατό με τη διατήρηση του ευρώ ως νόμιμου νομίσματος.

Είναι σαφές ότι ο κ. Παπαδημητρίου με την επιστροφή στην δραχμή, όπως επιθυμούσε θα γινόταν 10 φορές περισσότερο πλούσιος. Γιατί η αλήθεια είναι ότι η επιστροφή σε ένα άλλο νόμισμα ευνοεί δυο κατηγορίες ανθρώπων. Όσους έχουν μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια στις τράπεζες (απαξιώνονται ) και όσοι έχουν πολλά λεφτά το εξωτερικό.

Η Θεανώ Φωτίου

Όμως δεν είναι μόνο ο Παπαδημητρίου που διατηρεί τις καταθέσεις του στο εξωτερικό. Σύμφωνα με το πόθεν έσχες, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, δήλωσε για το 2014 εισοδήματα ύψους 118.620,32 ευρώ. Η κυρία Φωτίου σε 2 τραπεζικούς λογαριασμούς στην NATWEST έχει 97.113,15 στερλίνες ενώ σε 8 λογαριασμούς ελληνικών τραπεζών έχει υπόλοιπο 22.849,77 ευρώ. Μετά των 10 ακινήτων, που αναγράφονται στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης της κυρίας Φωτίου περιλαμβάνονται 7 διαμερίσματα, ένα εκ των οποίων στο Λονδίνο. Τα εισοδήματα της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης το 2013 ανήλθαν σε 103.756,22 ευρώ με την ίδια να διαθέτει και ένα αυτοκίνητο 1.600 κ.ε.

Ευκλείδης Τσακαλώτος

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε το δικό του εισόδημα το 2014 (75.000 περίπου από τη βουλευτική αποζημίωση), αλλά σε αυτό προστέθηκαν και τα 135.000 ευρώ της συζύγου του. Το 2014 πούλησε αμοιβαία κεφάλαια περίπου 103.000 ευρώ, ενώ αγόρασε με τη σύζυγό του άλλα, ύψους άνω των 200.000 ευρώ. Εκείνη τη χρονιά είχε καταθέσεις 205.983 ευρώ, 16.279 λιρών Αγγλίας και 532 δολαρίων.

Στο πόθεν έσχες του κ. Κατρούγκαλου αξιοσημείωτες είναι οι καταθέσεις (κοντά στα 300.000 ευρώ), ενώ δεν είναι απολύτως διευκρινισμένο τι γίνεται με τις επαγγελματικές του δραστηριότητες, καθώς διατηρούσε δικηγορικό γραφείο.

Όλγα Γεροβασίλη


Υψηλή οικονομική επιφάνεια έχει και η Όλγα Γεροβασίλη, καθώς δήλωσε εισοδήματα ύψους 223.213,15 ευρώ το 2013 και 166.108,16 ευρώ το 2014, καθώς συμμετέχει ως ομόρρυθμος εταίρος σε ακτινοδιαγνωστικό κέντρο στην Άρτα. Με τον σύζυγό της δηλώνει και ακίνητη περιουσία, όχι εξωφρενικών αξιών πάντως. Ωστόσο, κατά έναν περίεργο τρόπο οι καταθέσεις της είναι πενιχρές.

Γιώργος Σταθάκης

Ο Γιώργος Σταθάκης, εκ των πλουσιοτέρων με βάση τις προηγούμενες δηλώσεις του, στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει μόλις τις βουλευτικές αποζημιώσεις, ενώ στη δήλωση του 2014 δεν υπάρχει καμία αναφορά για τις καταθέσεις ύψους περίπου 2,2 εκατομμυρίων ευρώ, που εμφάνιζε σε παλαιότερες δηλώσεις του. Πάντως, με την σύζυγό του εμφανίζει ακίνητη περιουσία 51 ακινήτων.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος δηλώνει εισοδήματα 125 χιλιάδες ευρώ, έχει 6 ακίνητα, 3 αυτοκίνητα και ένα φουσκωτό σκάφος 8,3 μέτρων. Δεν εμφανίζει αξιοσημείωτες καταθέσεις στις τράπεζες.

Γιώργος Χουλιαράκης

Ευκατάστατος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος δηλώσεις εισοδήματα 75.000 ευρώ και καταθέσεις άνω των 50.000 ευρώ, ενώ η σύζυγός του, με εισόδημα 82.000 ευρώ, έχει καταθέσεις σε αγγλικές και ισπανικές τράπεζες ύψους 116.229 ευρώ και 27.231 στερλινών.

Άνετος οικονομικά ήταν και ο Γιάννης Βαρουφάκης, λίγο πριν αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών το 2015. Εμφάνιζε εισόδημα 89.840 ευρώ -πριν γίνει βουλευτής- ενώ άλλα 32.108 ευρώ δήλωνε η σύζυγός του. Οι καταθέσεις τους ξεπερνούν τις 70.000 σε τράπεζες της Ελλάδας, στην HSBC και στην Bank of America.     mononews.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template