ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ Tσουχτερό κρύο, χιόνια και βροχές έως τα Χριστούγεννα

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Με πολύ κρύο, χιόνια και βροχές θα κυλήσει η εβδομάδα μέχρι τα Χριστούγεννα, με τον καιρό να στρώνει λίγο την παραμονή αλλά
με το κρύο να μην μας εγκαταλείπει. Παράλληλα, ο παγετός θα είναι κύριο χαρακτηριστικό στα ηπειρωτικά λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Ανήμερα των Χριστουγέννων ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

Για σήμερα Πέμπτη τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο, οι χαμηλές θερμοκρασίες και η αυξημένη συννεφιά στα ανατολικότερα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και στο Αιγαίο. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη θα εκδηλωθούν βροχές και λίγες σποραδικές καταιγίδες.

Στη Μαγνησία, στην Εύβοια, στην Ανατολική Στερεά και στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο αναμένονται κατά διαστήματα ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά, στα ημιορεινά και πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός, που στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρός.


Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ μέχρι και τα Χριστούγεννα:

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά και παροδικές χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα και την Πεντέλη (ενδεικτικό υψόμετρο 700μ).
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 2 έως 9 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -3 έως 9 βαθμούς Κέλσιου.

Μακεδονία, Θράκη


Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: από -4 έως 9 βαθμούς Κέλσιου. στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στέρεα, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 2 έως 13 βαθμούς Κέλσιου. Στην ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στέρεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος


Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές η χιονόνερο. παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά και πιθανόν σε περιοχές της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400μ). Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ στα βόρεια.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νοτιά 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ στα βόρεια.
Θερμοκρασία: από 2 έως 9 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη


Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο. Στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης θα σημειωθούν χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 11 βαθμούς Κέλσιου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο και πιθανώς ασθενείς χιονοπτώσεις στα ημιορεινά, και βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στα νοτιά.
Θερμοκρασία: από 6 έως 12 βαθμούς Κέλσιου. στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Την Παρασκευή ο καιρός στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι γενικά αίθριος και στα υπόλοιπα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά -ημιορεινά της Κρήτης θα σημειωθούν χιονοπτώσεις
. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 τοπικά 8 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Το Σάββατο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αναμένονται κυρίως στην Κρήτη όπου στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι σε μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά, ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Την Κυριακή, ανήμερα των Χριστουγέννων,
ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος και από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που στα βόρεια και ανατολικά θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι σε μικρή περαιτέρω άνοδο, ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Για τη Δευτέρα 26-12-2016,
προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πού να πάτε για σκι

Η Ελλάδα διαθέτει οργανωμένα χιονοδρομικά κέντρα με σύγχρονες εγκαταστάσεις, που ικανοποιούν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς σκιέρ. Οι επιλογές είναι πολλές και ο καιρός είναι ιδανικός αυτές τις ημέρες για μια κοντινή ή μακρινή εξόρμηση, ανάλογα με το πού βρίσκεστε και τις οικονομικές σας δυνατότητες.

Παρνασσός και Αράχωβα είναι κλασικός,
εύκολος αλλά και αγαπημένος προορισμός για όσους διαμένουν στην Αττική. Θα βρεθείτε σε μία από τις υψηλότερες κορυφές της Ελλάδας, στην καρδιά ενός εθνικού δρυμού. Ο Παρνασσός συνδυάζει τη χαρά της διασκέδασης στην Αράχοβα με το σκι αλλά και μια σύντομη επίσκεψη στους Δελφούς.

Ακόμη ένας ιδανικός προορισμός για όσους κατοικούν στην πρωτεύουσα είναι το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων. Απέχει μόλις 200 χλμ. από την Αθήνα και είναι ένα από τα πιο δραστήρια χιονοδρομικά στην Ελλάδα καθώς διοργανώνει τακτικά δραστηριότητες που περιλαμβάνουν από βραδινό σκι μέχρι πεζοπορίες.

Φυσικά υπάρχουν και πιο μακρινές αλλά μαγικές περιοχές όπου μπορεί κάποιος να απολαύσει χειμερινές διακοπές. Ένα από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης βρίσκεται στην Ελλάδα και είναι αυτό του Καϊμακτσαλάν. Διαθέτει καταπληκτική θέα και αναρίθμητες δυνατότητες, προσελκύοντας χρόνο με τον χρόνο όλο και περισσότερους επισκέπτες από κάθε γωνιά της χώρας αλλά και από το εξωτερικό. Το χιονοδρομικό κέντρο της «Λευκής Κορυφής» αναπτύσσεται σε υψόμετρο 2.500 μ. Σε αυτό άλλωστε χρωστά τη μεγάλη διάρκεια του χιονιού του από το Νοέμβριο έως και το Mάιο.

Αν θέλετε πάντως να συνδυάσετε βουνό και θάλασσα έχετε τη δυνατότητα στο χιονοδρομικό του Πηλίου
. Λίγα μόλις χιλιόμετρα από το Βόλο και τα φημισμένα τσιπουράδικα του, θα γευτείτε τη μοναδική εμπειρία χειμερινού σκι με θέα στη θάλασσα. Από τη μια μεριά έχετε στα πόδια σας ολόκληρο τον Παγασητικό Κόλπο και από την άλλη το Αιγαίο, το Θερμαϊκό Κόλπο, τη Χαλκιδική και στο βάθος το Άγιο Όρος.

Βεβαίως, υπάρχουν και άλλες επιλογές εξίσου καλές όπως το Σέλι που είναι το πρώτο οργανωμένο χιονοδρομικό στην Ελλάδα, το Βελούχι
που αναπτύσσεται και επεκτείνεται διαρκώς και βρίσκεται δίπλα στο Καρπενήσι, το Ελατοχώρι, το Μαίναλο, η Βασιλίτσα, αλλά και τα 3-5 Πηγάδια που είναι υπερσύγχρονο, με τεχνητή χιόνωση και δύο από τις δυσκολότερες πίστες της χώρας.   pronews.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template