H Νο1 ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΗ της Κύπρου συνελήφθη στην Ελλάδα

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές η Έφη Ηροδότου, η οποία καταζητείτο εδώ και εννιά χρόνια για το θάνατο του 17χρονου Αιμίλιου Ιωάννου σε
τροχαίο δυστύχημα.
Το γραφείο τύπου της Αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι η σύλληψή της, μαζί με τους γονείς της, έγινε μετά από πληροφορίες που διαβίβασε στην Interpol Ελλάδας η Interpol Λευκωσίας.
Η 29χρονη Έφη Ηροδότου οδηγήθηκε στα γραφεία της Ασφάλειας Αττικής όπου και θα μείνει υπό κράτηση μέχρι αύριο όπου θα τεθεί ενώπιον του Εισαγγελέα για τα περαιτέρω. Μαζί της κρατούνται ο πατέρας της Ηρόδοτος Ηροδότου και η μητέρα της Ρίτσα Ηροδότου.
Η Ηροδότου θεωρείται η Νο1 καταζητούμενη από τις κυπριακές αρχές. Η Europol εκτιμούσε ότι πιθανόν να κρυβόταν στην Ελλάδα ή το Ηνωμένο Βασίλειο και πιθανολογούνταν ότι μαζί της ήταν και οι γονείς της.



Στις 27 Δεκεμβρίου 2007, ο άτυχος 17χρονος Αιμίλιος Ιωάννου, έχασε τη ζωή του, όταν η μοτοσυκλέτα που οδηγούσε χτυπήθηκε σε μια διασταύρωση, από αυτοκίνητο του οποίου η οδηγός μόλις είχε παραβιάσει το κόκκινο.
H 20χρονη τότε Έφη Ηροδότου, μετά το θανατηφόρο εγκατέλειψε τη σκηνή. Ακολούθως καταδιώχθηκε από γυναίκα οδηγό αυτόπτη μάρτυρα και η νεαρή έγινε κατορθωτό να συλληφθεί. Της είχε υποβληθεί έλεγχος αλκοόλης με ένδειξη 70mg αντί 22mg.
Η νεαρή είχε οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης ωστόσο με παραποιημένες μαρτυρίες αθωώθηκε και ακολούθησε σκάνδαλο μεγατόνων καθώς είχαν συλληφθεί για πλαστογραφία τρία πρόσωπα μεταξύ των οποίων και λειτουργός της νομικής υπηρεσίας. Στη συνέχεια με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα, το 2009 η υπόθεση άνοιξε ξανά, αλλά η Έφη Ηροδότου είχε γίνει καπνός. Έκτοτε καταζητείτο.
Η υπόθεση παραμένει ανοιχτή πληγή για την οικογένεια του άτυχου νεαρού, η οποία περιμένει να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Ακολουθεί δημοσίευμα του trifylli.net με ημερομηνία 15 Δεκεμβρίου 2012




Σήμερα Σάββατο 15 του Δεκέμβρη το Κανάλι 6, σε συνεργασία με τα Αρτοποιεία SunFresh, διοργανώσε από τις 10 το πρωί μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι στα γραφεία του ραδιοσταθμού αιμοδοσία για κάλυψη των αναγκών της Τράπεζας Αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Η αιμοδοσία ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του 17χρονου Αιμίλιου Ιωάννου, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα πριν από 5 χρόνια.

Την εκδήλωση στηρίξε ο Σύλλογος Μοτοσικλετιστών «Egophobia».

Ο αδερφός του Αιμίλιου, Πάνος μας έστειλε το πιο κάτω κείμενο το οποίο δημοσιεύουμε σήμερα στη σελίδα μας:

Παραθέτω πιο κάτω αποσπάσματα για ποινή που επιβλήθηκε στη κατηγορούμενη από Γυναίκα Δικαστή κατά την εκδίκαση της υπόθεσης του τροχαίου όπου σκοτώθηκε ο Αιμίλιος Ιωάννου στις 27 Δεκεμβρίου του 2007, μπορείτε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα πως η δικαιοσύνη λειτουργεί στη Κύπρο.

Οφείλω να αναφέρω επίσης ότι η όλη υπόθεση οδηγήθηκε στο Εφετείο όπου κατά την ακροαματική διαδικασία της Έφεσης ευρέθηκε παραποιημένη κατάθεση μάρτυρα κατηγορίας και λόγω αυτής της εξέλιξης συνελήφθησαν τόσο η εισαγγελέας που χειριζόταν την υπόθεση όσο και οι δικηγόροι υπεράσπισης της κατηγορούμενης. Για την υπόθεση αυτή εκκρεμούν εντάλματα αλλά και κατηγορίες εναντίον των εμπλεκομένων.

Το εφετείο διάταξε την επανεκδίκαση της υπόθεσης αλλά η κατηγορούμενη όσο και οι γονείς της εγκαταλείψαν την Κύπρο και καταζητούνται από την INTERPOL εδώ και αρκετό καιρό.

Πρέπει ταυτόχρονα να αναφέρω ότι ο πατέρας της κατηγορούμενης κατά τον χρόνο της εκδίκασης της υπόθεσης ήταν υψηλόβαθμος στρατιωτικός με καλές διασυνδέσεις με πολιτικό κόμμα που πρωταγωνιστεί στη πολιτική ζωή της Κύπρου και βοηθήθηκε αρκετά από το κόμμα για την υπόθεση αυτή.

Τα αποσπάσματα είναι αντιγραμμένα από τη απόφαση του Δικαστηρίου και επειδή είναι τέτοια αναφέρονται καθαρά τα ονόματα τόσο της κατηγορούμενης όσο και του δικηγόρου υπεράσπισης και της Δικαστού που πήρε την απόφαση αυτή. Φαίνεται επίσης ο αριθμός της υπόθεσης και άλλες λεπτομέρειες.




ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ

Ενώπιον: Σ.Χατζηκυριάκου, Ε.Δ.

Αρ.Υπόθεσης 10140/08

Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού

Κατηγορούσα Αρχή

Έφη Ηροδότου

Κατηγορουμένη

Ημερομηνία 30 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΟΙΝΗ


Η κατηγορούμενη βρέθηκε ένοχη στην κατηγορία της εγκατάλειψης τόπου ατυχήματος χωρίς την παροχή βοήθειας, κατά παράβαση του άρθρου 235Α του ποινικού κώδικα και αθωώθηκε στις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζε και αφορούσαν θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, το οποίο επεσυνέβη στις 27,12,2007.

Τα γεγονότα εκτίθενται αναλυτικά στην προηγηθείσα απόφαση του Δικαστηρίου ημερ. 16,9,2009.

Περιληπτικά έχουν ως ακολούθως, ειδικότερα σε ότι αφορά το αδίκημα της 4ηςκατηγορίας, στο οποίο καταδικάσθηκε η κατηγορουμένη:

Η Κατηγορουμένη δεν σταμάτησε στη σκηνή του δυστυχήματος, αλλά συνέχισε την πορεία της και ακινητοποίησε το αυτοκίνητό της στην οδό Δημητρίου Χαραλάμπους (πλησίον Μάρκου Δράκου), η οποία είναι αδιέξοδος, σε απόσταση 500-600 μέτρων από τη διασταύρωση. Αποτέλεσμα του δυστυχήματος ήταν ο μοτοποδηλάτης να τραυματιστεί θανάσιμα.
Ο κ.Κονναρής στην αγόρευση του προς μετριασμό της ποινής αναφέρθηκε στη σοβαρότητα του αδικήματος, αλλά τόνισε τη βασική αρχή ότι ποινή φυλάκισης επιβάλλεται ως ύστατο μέτρο όταν προηγούμενες ποινές αποδείχθηκαν ανεπαρκείς. Επικαλέστηκε το νεαρό της ηλικίας της Κατηγορουμένης, το λευκό ποινικό μητρώο και το ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΗΤΑΝ ΑΚΑΡΙΑΙΟΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΘΕΙ.
Θεωρώ συνεπώς ότι δικαιολογείται η αναστολή της επιβληθείσας ποινής φυλάκισης και η επιβληθείσα ποινή φυλάκισης αναστέλλεται για περίοδο 3 ετών από σήμερα.

120 Ευρώ έξοδα διαδικασίας να καταβληθούν από την Κατηγορουμένη.

Σ. Χατζηκυριάκου Ε.Δ.





Στις 13 Ιουλίου η Europol μέσω της επίσημης σελίδας της στο Facebook καλούσε για άλλη μια φορά τον κόσμο να βοηθήσει στον εντοπισμό της καταζητούμενης -εδώ και πέντε χρόνια- Έφης Ηροδότου, σε σχέση με το δυστύχημα που διαπράχθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2007, με θύμα τον 17χρονο Αιμίλιο Ιωάννου. Μια υπόθεση που παραμένει ανοιχτή πληγή για την οικογένεια του άτυχου νεαρού, η οποία περιμένει να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Της Κωνσταντίνας Γεωργίου_like.philenews.com

«Ειλικρινά, δεν ξέρω πώς να εκφράσω τα αισθήματά μας για τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε η υπόθεση. Ένας κόμπος βαραίνει τη ζωή μας. Είναι μεγάλη παρηγοριά για εμάς το ότι οι φίλοι του Αιμίλιου δεν τον ξεχνούν. Όπου κι αν βρίσκονται, θα μας στείλουν ένα μήνυμα. Τους κάναμε δικούς μας φίλους, δικά μας παιδιά. Εκείνο που ζητάμε είναι να βρεθεί αυτή η κοπέλα και να δικαστεί. Ακόμη, θέλουμε να λογοδοτήσουν τα δυο συγγενικά της πρόσωπα, τα οποία επίσης καταζητούνται για την εμπλοκή τους στην υπόθεση. Αυτά ζητάμε. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Ξέρουμε ότι πολλοί προσπάθησαν να τους καλύψουν, όπως διαφαίνεται ανάμεσά τους βρίσκονται και πολιτικά πρόσωπα. Μέχρι σήμερα, πιστεύουμε ότι ισχύει το ίδιο. Είναι εις γνώση μας ανάλογες ή ακόμη και μικρότερης σημασίας υποθέσεις, για τις οποίες έχουν βρει τους καταζητούμενους, έστω κι αν αυτοί ήταν αλλοδαποί και είχαν διαφύγει στο εξωτερικό. Το μεγάλο ερώτημα είναι πώς δεν βρέθηκε καμία πληροφορία γι’ αυτά τα άτομα, καθώς φαίνεται πως επικοινωνούν με τους συγγενείς τους στην Κύπρο;». Με αυτά τα λόγια ο Πάμπος Ιωάννου, πατέρας του Αιμίλιου, μου περιγράφει τα όσα νιώθει εκείνος, η σύζυγος του και ο μεγάλος του γιος, όλα αυτά τα χρόνια. Από το 2011 που φαίνεται ότι η καταζητούμενη διέφυγε στο εξωτερικό μαζί με τα δυο συγγενικά της πρόσωπα.

Ο Γολγοθάς, όμως, για τον κ. Ιωάννου και την οικογένεια του, ξεκίνησε πολύ νωρίτερα. Μια κρύα μέρα του Δεκέμβρη. Δυο μέρες μετά τα Χριστούγεννα, που κανονικά είναι μια περίοδος χαράς και οικογενειακής θαλπωρής. Η 27η Δεκεμβρίου 2007 σημαδεύτηκε από τον επίμονο ήχο του τηλεφώνου, στις πέντε τα ξημερώματα. Στην άλλη άκρη της γραμμής, ένα μέλος της Αστυνομίας τούς ενημέρωσε πως ο μικρός τους γιος, ο Αιμίλιος, είχε ένα ατύχημα με τη μοτοσικλέτα του και βρισκόταν στο νοσοκομείο. «Η σύζυγός μου είπε αμέσως ότι ο Αιμίλιος σκοτώθηκε. Δεν ξέρω πώς το κατάλαβε, ίσως από διαίσθηση, ίσως από τον τόνο της φωνής του αστυνομικού», είχε δηλώσει με λυγμό ο κ. Ιωάννου, τον Απρίλιο του 2015, στη Χριστιάνα Αριστοτέλους. Εκείνη η εξομολόγησή του στην εκπομπή «Για Σένα», ήταν μια από τις σπάνιες φορές που η οικογένεια του Αιμίλιου -με εκπρόσωπο τον κ. Ιωάννου- έδινε τη δική της εκδοχή για τα όσα έγιναν τότε και τα όσα ακολούθησαν. Ποτέ, άλλωστε, δεν επιδίωξαν την προβολή.

Ο πρώτος που έφθασε στο νοσοκομείο ήταν ο μεγάλος γιος της οικογένειας Ιωάννου, ο οποίος τηλεφώνησε στους γονείς του -εκείνοι βρίσκονταν καθοδόν- και τους ενημέρωσε ότι ο Αιμίλιος «χάθηκε». Στο νοσοκομείο ήρθαν αντιμέτωποι με τον μεγαλύτερο φόβο κάθε γονιού.



Απ’ τις ειδήσεις, πληροφορήθηκαν πως το άλλο άτομο που εμπλεκόταν στο δυστύχημα, εγκατάλειψε τη σκηνή. Πως αψήφησε τον κόκκινο σηματοδότη και πως το ποσοστό αλκοόλης που βρέθηκε στο αίμα της ήταν πάνω από το επιτρεπόμενο όριο, με βάση τον έλεγχο αλκοτέστ που της έγινε. Πως υπήρχε αυτόπτης μάρτυρας. «Όταν τα ακούγαμε όλα αυτά, πολλές φορές αναρωτηθήκαμε τι θα απογίνει αυτή τη κοπέλα», δήλωσε με εμφανή συγκίνηση ο κ. Ιωάννου σ’ εκείνη την τηλεοπτική εκπομπή.

Κάποια στιγμή, ενημερώθηκαν πως είχε ολοκληρωθεί η αστυνομική έρευνα. Τον Νοέμβριο του 2008 άρχισε η δικαστική διαδικασία, η οποία ολοκληρώθηκε στις 3 Ιουλίου του 2009. Μια σημαδιακή ημερομηνία, αφού σε μια άλλη εποχή, προτού έρθει εκείνος ο Δεκέμβριος και αλλάξει για πάντα τη ζωή τους, θα γιόρταζαν τα γενέθλια του Αιμίλιου. Λίγες μέρες πριν, στις 25 Ιουνίου του 2009, η οικογένειά του έλαβε έκπληκτη μια επιστολή που τούς καλούσε να καταβάλουν αποζημίωση στην κατηγορούμενη για σωματική βλάβη και για τις ζημιές που υπέστη το αυτοκίνητό της.



Με βάση την απόφαση του δικαστηρίου, η κατηγορούμενη απαλλάχθηκε απ’ τις τρεις κατηγορίες. Αθωώθηκε για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, την παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη και την πρόκληση του δυστυχήματος. Βρέθηκε ένοχη μόνο για την κατηγορία εγκατάλειψης της σκηνής του δυστυχήματος, με ποινή δυο μήνες φυλάκισης με αναστολή και 3 χρόνια στέρησης της άδειας οδήγησης, ενώ έπρεπε να καταβάλει το ποσό των €120 για έξοδα δικαστηρίου. «Όταν πήραμε στα χέρια μας την απόφαση, κάτι δεν μας άρεσε. Μελετώντας την προσεχτικά, διαπιστώσαμε ότι το δικαστήριο έλαβε μια κατάθεση ως κοινό παραδεκτό στοιχείο από την Κατηγορούσα Αρχή και την Υπεράσπιση, η οποία κατάρριπτε την κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα. Διερωτηθήκαμε, λοιπόν, ποια ήταν η άλλη κατάθεση. Αποταθήκαμε στον Γενικό Εισαγγελέα, ενώ καταγγείλαμε τη Δημόσια Κατήγορο γιατί νιώσαμε ότι κάτι δεν πήγε καλά με την εκδίκαση της υπόθεσης, καθώς εμείς θυμόμασταν πολύ συγκεκριμένα στοιχεία. Παράλληλα, ζητήσαμε αποκρυπτογράφηση των πρακτικών της δίκης.


 Όταν επισκεφτήκαμε αργότερα τον τότε αρχηγό της Αστυνομίας, τον κ. Παπαγεωργίου, μας είπε ότι κάτι άσχημο έγινε σε αυτή την υπόθεση. Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, παρενέβησαν η Γενική Εισαγγελία και η Τροχαία, γιατί με βάση αυτήν απορριπτόταν η νομιμότητα της διαδικασίας του αλκοτέστ. Λίγο-πολύ, κήρυσσε παράνομα τα μηχανήματα της Αστυνομίας. Απ’ τα πρακτικά της δίκης φάνηκε ότι η Κατηγορούσα Αρχή δεν προσκόμισε το πιστοποιητικό έγκρισης της μηχανής αλκοτέστ, παρά τις τρεις ευκαιρίες που της δόθηκαν. Παρουσίασε μόνο μια απόφαση γενικής φύσεως, η οποία δεν αναφερόταν στο συγκεκριμένο αύξοντα αριθμό μηχανής. Ο Γενικός Εισαγγελέας, άσκησε έφεση. Στο διάστημα που μεσολάβησε, ο αρχηγός της Αστυνομίας άρχισε τη διεξαγωγή έρευνας εναντίον όσων αστυνομικών είχαν εμπλοκή στην υπόθεση. Με βάση την απόφαση της έφεσης, στις 3 Μαρτίου 2011, βρέθηκαν κάποια στοιχεία παραποιημένα», δήλωσε τότε ο κ. Ιωάννου στη Χριστιάνα Αριστοτέλους, δείχνοντάς της το σχετικό αντίγραφο, ένα απ’ τα δεκάδες που φυλάει ευλαβικά στους δυο χοντρούς φακέλους που αφορούν την υπόθεση του παιδιού του.



Είχε προηγηθεί, τον Φεβρουάριο του 2011, η σύλληψη της Δημόσιας Κατηγόρου και δυο δικηγόρων για σωρεία σοβαρών αδικημάτων, μεταξύ αυτών πλαστογραφία, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία, κατάχρηση εξουσίας, συμβιβασμός κακουργήματος και δεκασμός δημοσίου λειτουργού. Στην πορεία, η Εισαγγελία αποφάσισε να αναστείλει τις κατηγορίες εναντίον της Δημόσιας Κατήγορου, ενώ η ίδια αποχώρησε από την Υπηρεσία. Ο δικηγόρος υπεράσπισης αθωώθηκε από τις κατηγορίες που τον αφορούσαν, τον Απρίλιο του 2015. Σε ανύποπτη στιγμή, η οικογένεια Ιωάννου πληροφορήθηκε από τις ειδήσεις πως είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο ένας από τους μάρτυρες υπεράσπισης της κατηγορούμενης, ο οποίος στην πορεία παραδέχθηκε πως είχε ψευδομαρτυρήσει. Σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου, ο συγκεκριμένος άνθρωπος εργαζόταν σε επιχείρηση που σχετιζόταν με την οικογένεια της κατηγορούμενης.

Στην ίδια τηλεοπτική εκπομπή του Mega, o εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, με τηλεφωνική παρέμβαση, επιβεβαίωσε πως εκκρεμεί εναντίον του συγκεκριμένου προσώπου ευρωπαϊκό και διεθνές ένταλμα σύλληψης, ενώ εντάλματα εκκρεμούν και εναντίον των δυο συγγενικών της προσώπων. Παράλληλα, ανάφερε πως υπήρχαν πληροφορίες ότι τα εν λόγω πρόσωπα διαμένουν στην Ελλάδα ή στην Αγγλία, ενώ διευκρίνισε πως στάλθηκαν αρκετά υπομνήματα σε διάφορες χώρες προς εντοπισμό τους. 

«Τυχαία μάθαμε πως αυτή η κοπέλα έφυγε για το εξωτερικό. Ποτέ δεν είχαμε καμία απαίτηση από εκείνη. Μετά το δυστύχημα, η σύζυγός μου είχε δηλώσει πως είχε το κουράγιο να την αγκαλιάσει και να τη βοηθήσει να ξεπεράσει τα όσα έγιναν. Είμαστε άνθρωποι, θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα. Τότε, θέλαμε μόνο μια συγνώμη. Σήμερα, ζητάμε ένα πολύ απλό πράγμα. Να επιστρέψουν στην Κύπρο για να ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Να μαρτυρήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι τα όσα έγιναν. Να βγει μια επίσημη απόφαση που να λέει την αλήθεια», ήταν το τελευταίο μήνυμα του κ. Ιωάννου στην τηλεόραση, προφανώς με την ελπίδα ότι θα τον άκουγε η καταζητούμενη και θα βοηθούσε να επέλθει η πολυπόθητη λύτρωση για όλους. Από τότε, πέρασε ακόμη ένας χρόνος…  kourdistoportocali.com
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template