Αυτό το Honda δουλεύει για τον κάτοχο όλο το 24ωρο!

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Το πρώτο όχημα το οποίο παρέχει υπηρεσίες αυτόνομα όταν δεν χρησιμοποιείται από τον ιδιοκτήτη, δημιουργώντας
νέες δυνατότητες για ανθρώπινη διάδραση και νέα αξία για τους πελάτες, παρουσίασε στην έκθεση ηλεκτρονικών προϊόντων (CES) του Λας Βέγκας, η Honda.



Το πρωτότυπο NeuV, είναι πλήρως ηλεκτρικό, εφοδιασμένο με «emotion engine» τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) και αυτοματοποιημένη προσωπική υποστήριξη. Ανήκει στα οχήματα πόλης και σχεδιάστηκε προκειμένου να προσφέρει κάτι διαφορετικό στους κατόχους, μεταφράζοντας σε χρήμα το χρόνο που το όχημα είναι εκτός λειτουργίας.
Όπως ανέφερε ο επικεφαλής σχεδίασης της Honda R&D Americas, Mike Tsay, το concept προέκυψε από το γεγονός ότι τα οχήματα ιδιωτικής χρήσης παραμένουν ανενεργά το 96% του χρόνου. Στόχος είναι να γίνει πιο πολύτιμο στον ιδιοκτήτη, λειτουργώντας σαν ένα αυτοματοποιημένο όχημα κοινοχρησίας (ride sharing), παραλαμβάνοντας και αφήνοντας τους πελάτες σε τοπικούς προορισμούς όταν ο ιδιοκτήτης δεν το χρησιμοποιεί.

Επίσης, λειτουργεί σαν ένας έξυπνος και πρόθυμος βοηθός που αξιοποιεί ένα «emotion engine», μία αναδυόμενη τεχνολογία, προϊόν συνεργασίας της Honda με την SoftBank (cocoro SB Corp.). Με την ονομασία HANA (Honda Automated Network Assistant), στην εφαρμογή του στο NeuV, η τεχνητή νοημοσύνη θα μαθαίνει από τον οδηγό, ανιχνεύοντας τα συναισθήματα πίσω από τις επιλογές του και στη συνέχεια, βάσει προηγουμένων αποφάσεων του οδηγού, κάνει νέες επιλογές και υποδείξεις. Το HANA μπορεί να ελέγχει τη συναισθηματική ισορροπία του χρήστη, να κάνει μουσικές υποδείξεις ανάλογα με τη διάθεση και να τον υποστηρίζει στην καθημερινή οδηγική ρουτίνα.
Διαθέτει πλήρως διαδραστική επιφάνεια αφής που επιτρέπει στους επιβάτες να απολαύσουν μία απλή και φιλική προς το χρήστη εμπειρία. Το όχημα έχει δύο καθίσματα, αποθηκευτικό χώρο πίσω και ένα ηλεκτρικό skateboard για τα τελευταία χιλιόμετρα της διαδρομής. Τέλος, προσφέρει εξαιρετική ορατότητα μέσω ενός πανοραμικού παρμπρίζ που αγκαλιάζει το όχημα και μιας έντονα κεκλιμένης μεσαίας γραμμής που διευκολύνει τους ελιγμούς.  zougla.gr


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template