ΕΞΑΛΛΟΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-Ετοιμάζει διαγραφές...

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Έξαλλος φέρεται να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις τελευταίες κραυγαλέες αμφισβητήσεις στο πρόσωπο του και τις πολιτικές του, από
ιστορικά στελέχη του κόμματος και βουλευτές.
Οι δηλώσεις του πρώην προέδρου του κόμματος Βαγγέλη Μεϊμαράκη για «τζάμπα μάγκες», αλλά κυρίως η πρόταση του για συναίνεση με την κυβέρνηση προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση προς όφελος της χώρας, εκνεύρισαν την ηγεσία της ΝΔ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σύμφωνα με πληροφορίες του Tribune να σκέφτεται προς στιγμήν ακόμη και την διαγραφή του κ. Μείμαράκη.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, τελικά επικράτησε ψυχραιμία με το σκεπτικό ότι δεν πρέπει την δεδομένη στιγμή που η κυβέρνηση βρίσκεται σε δύσκολη θέση λόγω της καθυστέρησης στο κλείσιμο της αξιολόγησης, η Νέα Δημοκρατία να βυθιστεί στην εσωστρέφεια και να χάσει το τάιμινγκ της σκληρής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, η ηγεσία της ΝΔ δεν θέλησε να προχωρήσει σε μια διαγραφή ενός στελέχους του βεληνεκούς του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, θεωρώντας ότι έτσι θα ηρωποιούσε τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ, ενώ ενδεχομένως να υπήρχαν και αρνητικοί συνειρμοί για τις σχέσεις με το «Καραμανλικό» στρατόπεδο στο οποίο πολλοί εντάσσουν τον κ. Μεϊμαράκη.

Μια μέρα αργότερα, όμως, ήρθε το δεύτερο συνεχόμενο χτύπημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη , με τις δηλώσεις της βουλευτού κ. Κατερίνας Παπακώστα που και πάλι ήταν εκτός της γραμμής που έχει χαράξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγές της Πειραιώς έλεγαν στο Tribune ότι και πάλι υπήρξε έντονος εκνευρισμός, και μάλιστα αυτή τη φορά οι σκέψεις για διαγραφή της βουλευτού ήταν πιο έντονες, αλλά και πάλι επικράτησε η άποψη ότι εφ όσον η κ. Παπακώστα έκανε μια προσπάθεια διάψευσης δεν θα έπρεπε να προκληθεί εσωκομματική κρίση. Συμπλήρωναν όμως με νόημα ότι «μια του κλέφτη , δυο του κλέφτη τρεις και την κακή του μοίρα», τονίζοντας ότι στο εξής η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όποιον τον αμφισβητήσει θα είναι σκληρή και θα αρχίσουν οι διαγραφές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει αποφασίσει και δεν κάνει πίσω να τηρήσει σκληρή στάση απέναντι στην κυβέρνηση και δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να επιτρέψει δεύτερες φωνές μέσα στο κόμμα, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους διαφωνούντες.

Δεν θα προσφέρει συναίνεση, θα πολεμήσει για να πέσει η ανίκανη όπως την χαρακτηρίζει κυβέρνηση και φυσικά στο πλαίσιο αυτό δεν θα επιτρέψει σε στελέχη και βουλευτές της ΝΔ με δηλώσεις τους να δίνουν έστω και έμμεση στήριξη στην κυβέρνηση.

Μένει αν αποδειχτεί, αν ο κ. Μητσοτάκης θα υλοποιήσει τις απειλές του στην περίπτωση που συνεχιστεί η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του και τις πολιτικές του, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι μεγάλος αριθμός στελεχών και βουλευτών με βάση και την κουλτούρα της φιλελεύθερης παράταξης δεν πρόκειται να σταματήσουν να εκφράζουν τις απόψεις τους, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μείζονος σημασίας ζητήματα.

Αν αρχίσουν οι διαγραφές το μόνο βέβαιο είναι ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο οποίο πλέον υπάρχουν «συνιστώσες» θα είναι δύσκολο να αποφύγει ακόμη και τη διάσπαση.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template