ΤΩΡΑ:ΚΡΥΟΣ ΙΔΡΩΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ-Προηγείται η Λεπέν με 25,2%

Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Η Ευρώπη κρατάει ανάσες.Με τα πρώτα αποτελέσματα η Μαρί Λεπέν προηγείται.Βέβαια ακόμα είναι η αρχή .Τα exit pools την δείχνουν δεύτερη
όμως η νύκτα θα είναι γεμάτη αδρεναλίνη.
Όπως αναφέρει το pronews.μονομαχία ανάμεσα στον άνθρωπο των Βρυξελλών Εμανουέλ Μακρόν και της υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν δίνουν οι πρώτες εκτιμήσεις από τη Γαλλία: Με την ενσωμάτωση στο 5,2%, η Μαρίν Λε Πεν προηγείται με 25,2% - Δεύτερος με Μακρόν με 21,1% και τρίτος ο Φιγιόν με 19,7%.

Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα από το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, με καταμετρημένες 20 εκατ. ψήφους:


Μαρίν Λε Πεν: 24,38%

Εμανουέλ Μακρόν: 22,19%

Φρανσουά Φιγιόν: 19,63%

Ζαν Λυκ Μελανσόν: 18,9%

Με αποτέλεσμα την μεθεπόμενη Κυριακή, 7 Μαΐου να έχει σαφές προβάδισμα ο τραπεζίτης, καθώς τον ψηφίζουν όλοι οι μέχρι χθες αντίπαλοί του.

Στις πρώτες δηλώσεις της Μαρίν Λεπέν εξέφρασε την ικανοποίηση για το αποτέλεσμα και την ευγνωμοσύνη της προς τον γαλλικό λαό τον οποίο κάλεσε να την στητρίξει στον δεύτερο γύρο.

Οι πρώτες δηλώσεις της Μαρίν Λεπέν:

«Με ταπεινότητα εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου. Το πρώτο βήμα για να φτάσουμε στο προεδρικό Μέγαρο έχει γίνει. Έχω μεγάλη ευθύνη για την ενότητα και την ασφάλεια και την ανεξαρτησία του γαλλικού έθνους. Μιλάμε για πράξη γενναιότητας.
Το σύστημα με όλα τα μέσα προσπάθησε να έχει ρόλο σε αυτή τη μονομαχία. Επιτέλους θα έχουμε τη δική μας φωνή. Το διακύβευμα των εκλογών είναι η παγκοσμιοποίηση. Είτε θα επιλέξετε τη Γαλλία των εθνικών συνόρων, έχετε επιλογή να αλλάξετε τα πάντα. Ώρα να ελευθερώσουμε τους Γάλλους πατριώτες.

Είμαι η υποψήφια του λαού. καλώ τους Γάλλους πατριώτες να βγουν από τα δικά τους καταφύγια, να μας δείξουν το μέλλον, να υπερασπιστούμε το μέλλον της χώρας. Καλώ όλους να ενωθούν, να συνταχθούν μαζί μας. Ζήτω ο γαλλικός λαός, ζήτω η γαλλική Δημοκρατία, ζήτω η Γαλλία.»

Στην έμμεση αποδοχή της ήττας τους προέβη ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών Φρανσουά Φιγιόν, υποστηρίζοντας ότι στον δρόμο του “βρέθηκαν πολλά και δύσκολα εμπόδια” τα οποίο δεν κατάφερε να ξεπεράσει.

Ο κ. Φιγιόν κάλεσε ουσιαστικά τους ψηφοφορίες του να στηρίξουν τον Εμανουέρλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, λέγοντας ότι η ιστορία του Εθνικού Μετώπου είναι συνώνυμη της βίας και δεν υπάρχει άλλη λύση από το να καταψηφίσουν οι Γάλλοι ψηφοφόροι τη Μαρίν Λεπέν.

Την στήριξη του σοσιαλιστικού κόμματος της Γαλλίας στον Εμανουέλ Μακρόν στο β' γύρο, εξέφρασε ανοικτά ο ηγέτης του σοσιαλιστικού κόμματος Μπενουά Αμόν που καταποντίστηκε στον α' γύρο των εκλογών.

Σε δηλώσεις του ο ηγέτης των σοσιαλιστών Μπενουά Αμόν τόνισε ότι «δυστυχώς τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα θέλαμε». Διεμήνυσε δε πως στο β’ γύρο θα στηρίξει Μακρόν.

Οπως είπε «από αύριο έχουμε αναμέτρηση μεταξύ ενός «πολιτικού αντιπάλου» - εννοώντας τον Μακρόν – και «μιας «εχθρού της Γαλλίας» εννοώντας την Μαρίν Λεπέν.

Αλλά και το νούμερο δύο της ομάδας του Μπενουά Αμόν στην προεκλογική περίοδο, Aurélie Filippetti, κάλεσε τους Γάλλους να ψηφίσουν υπέρ του Εμμανουέλ Μακρόν.

«Φυσικά είμαι απογοητευμένη, γιατί ο Μπενουά Αμόν έκανε μια αξιοπρεπή εκστρατεία και παρά την ήττα του έδειξε μεγάλο ανθρωπισμό. Εφερε νέες ιδέες τις οποίες χρειαζόμαστε. Η Αριστερά δεν βρίσκεται στον δεύτερο γύρο, ο Εμμανουέλ Μακρόν δεν εκπροσωπεί την Αριστερά, ποτέ δεν το δήλωσε άλλωστε. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να στηρίξουμε την υποψηφιότητά του για να σταματήσουμε την απειλή της Μαρίν Λεπέν».

Ο πρώην πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, ο οποίος στήριξε τον Μακρόν από τον πρώτο γύρο καλεί να ψηφιστεί στον δεύτερο γύρο.

Και ο νυν σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Γαλλίας καλεί να στηριχθεί ο Μακρόν

Ο πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ κάλεσε τους Γάλλους να ψηφίσουν Εμμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Ζήτησε μια «καθαρή θέση όλων των δημοκρατών» απέναντι στο «σκοτεινό σχέδιο» του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου», «15 χρόνια μετά το σοκ του Απριλίου 2002», όπως είπε, υπαινισσόμενος την νίκη του πατέρα της Λεπέν.

«Απόψε, η παορυσία μιας υποψήφιας της άκρας δεξιάς στον δεύτερο γύρο της προεδρικής εκλογής, 15 χρόνια μετά το σοκ του Απριλίου 2002, απαιτεί μια καθαρή και σαφή θέση όλων των δημοκρατών. Για τον λόγο αυτό, τους καλώ κατηγορηματικά να ψηφίσουν τον Εμμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο για να πολεμήσουμε το Εθνικό Μέτωπο και να κάνουμε το σκοτεινό σχέδιό του πισωγυρίσματος της Γαλλίας και διχασμού των Γάλλων να αποτύχει», δήλωσε ο γάλλος πρωθυπουργός από το Hôtel de Matignon.

Με ένα Tweet, ο γραμματέας του Σοσιαλιστικού κόμματος Jean Christophe Cambadelis κάλεσε το κόμμα «να ενωθεί για να κάνει μέτωπο εναντίον του Εθνικού Μετώπου». «Χαιρετίζω την θαρραλέα προεκλογική εκστρατεία του Μπενουά Αμόν. Ο δεύτερος γύρος δεν κερδήθηκε. Το Σοσιαλιστικό κόμμα πρέπει να ενωθεί για να κάνει μέτωπο εναντίον του Εθνικού Μετώπου», έγραψε.

Οι προβλέψεις των εταιρειών δημοσκοπήσεων:

Ο Μακρόν λαμβάνει το 23,7% και η Λεπέν το 21,7%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Ipsos/Sopra Steria.

Ο Μακρόν λαμβάνει το 23% και η Λεπέν το 22% , σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Harris Interactive.

Ο Μακρόν εξασφαλίζει το 23,8% και η Λεπέν το 21,6%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του If.





«Σήμερα γυρνάμε μία σελίδα στην γαλλική πολιτική ζωή», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).

Ο υποψήφιος των Γάλλων Σοσιαλδημοκρατών αναγνώρισε ήδη της επικράτηση του ανεξάρτητου Εμανουέλ Μακρόν στις εκλογές -και τον οριστικό θάνατο του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος που συγκέντρωσε μόλις το 6%, καλώντας του ψηφοφόρους του κόμματός του να ψηφίσουν τον Εμανουέλ Μακρόν στο δεύτερο γύρο στις 7 Μαΐου.




Ακολουθήστε

Claire P Williams @clairepwf24


Minutes to go, #macron #enmarche supporters optimistic @France24_en #frenchelections
9:31 μ.μ. - 23 Apr 2017

1818 Retweet
2828 "μου αρέσει"



Προβολή εικόνας στο Twitter



Ακολουθήστε

Westmonster
✔@WestmonsterUK



OFFICIAL: 9.2 million votes counted, Le Pen 25%, Macron 21% http://www.westmonster.com/french-election-live/ …
9:56 μ.μ. - 23 Apr 2017

563563 Retweet
708708 "μου αρέσει"




Ακολουθήστε

Geraldine Amiel @GeraldineAmiel


French interior min, on 12.75m votes: Le Pen 24.79%, Macron 21.66%, Fillon 19.65%, Melenchon 17.97% #France2017 NB: NOT ESTIMATES
10:14 μ.μ. - 23 Apr 2017 · Paris, France

156156 Retweet
116116 "μου αρέσει"






Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template