Γ.ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ:3 φορές βουλευτής στο Νιου Χαμσάιρ τα παράτησε όλα για τον έρωτα της ζωής του!

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

3 φορές βουλευτής στο Νιου Χαμσάιρ τα παράτησε όλα για τον έρωτα της ζωής του ο Γιώργος Κατσιαντώνης με το που την είδε για πρώτη φορά.
Έρωτας ''κατακούτελα'' που λέμε.
Αναγκάστηκε να ξενιτευτεί στα δεκατέσσερα στις ΗΠΑ και ένιωσε τόσο ασήκωτο το βάρος αυτό, που πήγαινε το πρωί σχολείο και το απόγευμα δούλευε, μαζεύοντας τα καροτσάκια του σούπερ μάρκετ από το χιόνι, για να βγάλει τα λεφτά του εισιτηρίου της επιστροφής κρυφά από τους γονείς του.

Ο λόγος για τον βουλευτή Λαρίσης της Ενωσης Κεντρώων Γιώργο Κατσιαντώνη, ο οποίος, ενώ ήταν τρεις φορές πολιτειακός βουλευτής στο Νιου Χάμσαϊρ, τα αφήνει όλα για έναν έρωτα, έρχεται στην Ελλάδα, δουλεύει στον πάγκο της λαϊκής με τη Χριστίνα του και σήμερα βρίσκεται στο ελληνικό Κοινοβούλιο πλάι στον Βασίλη Λεβέντη.

Τη στιγμή που έχεις φτιάξει μια πολιτική καριέρα και μια ζωή στις ΗΠΑ, πώς παίρνεις την απόφαση και γυρίζεις πίσω;
Γύρισα για διακοπές το καλοκαίρι του 2013. Ημουν πολύ κουρασμένος και είχα αποφασίσει να μείνω στη Λάρισα για πέντε μήνες. Σε αυτό το διάστημα γνώρισα τη σύζυγό μου. Με τη Χριστίνα ήμασταν γείτονες, αλλά, λόγω του ότι εγώ έλειπα, δεν γνωριζόμασταν. Σε μια κοινή παρέα λοιπόν στην Ελασσόνα βρεθήκαμε κι αμέσως την ξεχώρισα. Από την πρώτη στιγμή με τράβηξε η δυναμική προσωπικότητά της. Ξεκίνησε εν μέσω κρίσης τη δική της επιχείρηση (είναι γεωπόνος) και δημιούργησε φυτώριο χωρίς καμία βοήθεια.
Από τον έρωτα μέχρι τον γάμο όμως έχει μια απόσταση. Πώς τη διένυσες;
Στη διάρκεια αυτών των πεντάμηνων διακοπών κι αφού είμαστε σε σχέση με τη Χριστίνα, γίνεται ένας καβγάς και χωρίζουμε
Αυτό έγινε αρχές Δεκεμβρίου. Είχαν περάσει τρεις εβδομάδες κι εκείνη ούτε μήνυμα ούτε τηλέφωνο. Τα Χριστούγεννα λοιπόν που γιόρταζε, της τηλεφωνώ για ευχές και τη ρωτώ πού θα περάσει την Πρωτοχρονιά. Μου είπε ότι θα πήγαινε με φίλες της σε ένα μπαράκι. Εκείνη λοιπόν την Πρωτοχρονιά βγαίνω για ποτό με τον μετέπειτα κουμπάρο μου και, όπως είμαστε στο μπαρ, σηκώνομαι να φύγω λέγοντάς του: «Κοσμά, πάω να αρραβωνιαστώ». 

Μου λέει: «Τι ήπιες, είσαι καλά; Αφού χωρίσατε». Αμέσως τηλεφωνώ στη μητέρα μου για να μου βγάλει ένα δαχτυλίδι με διαμάντι που είχαμε στο σπίτι ως οικογενειακό κειμήλιο και φεύγω για να βρω τη Χριστίνα. Μπαίνω στο μπαράκι όπου ήταν με τις φίλες της, βγάζω το δαχτυλίδι και της λέω: «Χριστίνα, θα με παντρευτείς;»

Στην αρχή νόμιζε ότι της έκανα δώρο για τη γιορτή της. Μόλις το συνειδητοποίησε, έγινε χαμός. Τα αδέλφια της Χριστίνας παίζουν τα λεγόμενα στο χωριό μας χάλκινα, κλαρίνο ο ένας, τρομπέτα ο άλλος, πήραμε κι έναν ξάδελφο που έπαιζε τύμπανο και πήγαμε, μετά το μπαρ και την πρόταση γάμου, χαράματα και συνοδεία των οργάνων στους γονείς της για να τη ζητήσω. Βγήκαν οι άνθρωποι με τις πιτζάμες και μας υποδέχτηκαν. Μετά πήγαμε δίπλα στη μαμά μου... Σηκώθηκε όλη η γειτονιά στο πόδι. Πήραμε την ευχή των γονιών επτά η ώρα το πρωί, παρουσία όλης της γειτονιάς!



Μαζί με τον γάμο ήρθε και η τελική απόφαση να τερματίσεις την πολιτική καριέρα σου στις ΗΠΑ;
Εκείνο το απωθημένο των 14 ετών να επιστρέψω υπήρχε πάντοτε. Ηθελα τα παιδιά μου να είναι Ελληνες. Μάλιστα, είχα φέρει κι ένα κεφάλαιο για να το επενδύσω στον χώρο της εστίασης και να ζούμε από αυτό. Εκείνη την εποχή ήμουν μέλος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ενωσης Ελληνισμού, όπου ο αδελφός μου Θωμάς είναι πρόεδρος σήμερα. Είχαμε ένα συνέδριο εδώ στην Αθήνα, το 2015, πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, όπου θα μιλούσα. Εκεί λοιπόν γνώρισα τον πρόεδρό μας, τον Βασίλη Λεβέντη, τυχαία. Με το που με είδε, μου λέει: «Γιώργο, θα σε κατεβάσω πρώτο στη Λάρισα». Εγώ εξεπλάγην γιατί δεν φαίνονταν στον ορίζοντα εκλογές. Ηταν Ιούλιος. Ομως εκείνος μου λέει: «Θα γίνουν εκλογές σύντομα. Θα με θυμηθείς». Αυτό ήταν.

Εχεις έναν γιο. Πώς τα καταφέρνεις ως μπαμπάς;
Ο Νικόλας γεννήθηκε την ώρα που εγώ ορκιζόμουν βουλευτής. Δεν την πρόλαβα τη γέννα. Με το που βγήκα, μου λένε ότι η Χριστίνα γέννησε. Η απόλυτη ευτυχία. Ομως το βουλευτιλίκι έχει το αρνητικό ότι δεν βλέπω το παιδί μου όσο θέλω. Είναι μόλις 19 μηνών. Και αυτό το συνειδητοποίησα πριν από ενάμιση μήνα, που κοιμόμουν μαζί του. Ξυπνήσαμε κι εκείνος κατεβαίνει σιγά σιγά από το κρεβάτι, παίρνει τη βαλίτσα που έχω πάντα μαζί μου, τη σπρώχνει με τις ροδούλες στην πόρτα του σπιτιού και μου δείχνει με το δάχτυλο την πόρτα και τη βαλίτσα. Δηλαδή, σαν να μου έλεγε «εγώ σε έχω συνδυάσει με μια βαλίτσα. Ξυπνάς, ντύνεσαι και φεύγεις». Αυτή η σκηνή ήταν για μένα μαχαίρι στην καρδιά.
Η Χριστίνα έχει πάγκο στη λαϊκή και πουλάει τα λουλούδια της. Τη βοηθάς καθόλου;
Από το 2013 ακόμη, βοηθούσα τη σύζυγό μου στο φυτώριο. Εβγαινα μαζί της στη λαϊκή κάθε Τετάρτη και Πέμπτη σε Ελασσόνα και Δεσκάτη. Με κορόιδευαν όταν με έβλεπαν στη λαϊκή της Ελασσόνας. Μου έλεγαν: «Μα, είναι δυνατόν; Αφησες τα πάντα, μια πολιτική καριέρα στην Αμερική, χρήματα, για να έρθεις να δουλέψεις στον πάγκο της λαϊκής;» Ομως αυτά δεν με άγγιζαν και δεν με αγγίζουν, γιατί πηγαίνω και σήμερα πολύ συχνά. Τους ξέρω όλους εκεί. Με αυτά τα παιδιά έχουμε δουλέψει μαζί, πίναμε καφέ μαζί και, όταν τελειώναμε και κλείναμε τους πάγκους, τρώγαμε σουβλάκια. Και η Χριστίνα δεν έχει αλλάξει σε τίποτα τον τρόπο ζωής της. Πάει λαϊκή δύο φορές την εβδομάδα.

Τι δίνει διάρκεια σε έναν γάμο;
Οταν αυτοί που παντρεύονται είναι χορτασμένοι άνθρωποι. Στον γάμο δεν χωράνε λοξοκοιτάγματα.

Λόγους που θα έσπαγες μια σχέση;
Θα το πω ωμά: Το κέρατο δεν θα το δεχόμουν ποτέ. Ούτε εγώ ποτέ θα πήγαινα με άλλη. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς σκέφτονται αυτοί που απατούν. Πάω με μια άλλη, γυρίζω σπίτι κι όλα τέλεια; Η άλλη γυναίκα που βάζεις στη ζωή σου μπορεί να σου διαλύσει τη ζωή.

Ολοι αυτοί παίρνουν τεράστιο ρίσκο. Θα παίξω θέατρο μέσα στο ίδιο μου το σπίτι; Πώς θα κοιτάξω το παιδί μου στα μάτια; Εγώ, όταν βλέπω τα μάτια του Νικόλα, βλέπω τη γυναίκα μου. Εχει και τα μάτια της. Δεν μπορώ να το κάνω αυτό.
Ξέρω ότι χορεύεις παραδοσιακούς χορούς. Πού διαπρέπεις;
Ο θείος μου ο Γιάννης ο Κόκκινος έχει την Ακαδημία Παραδοσιακών Χορών Ελασσόνας, Λάρισας και Τιρνάβου. Εκεί έμαθα και χορεύω τα χάλκινα. Ετσι λέγονται, είναι πολύ ζωντανοί χοροί, γιατί είναι παρουσία οργάνων, τρομπέτας, τυμπάνου και κλαρίνου μαζί.



Ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ «ΦΛΕΡΤ» ΜΕ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Μετά την κουβέντα περί έρωτα και οικογένειας η συζήτησή μας στρέφεται και στην πολιτική, με τον Γιώργο Κατσιαντώνη να επιβεβαιώνει ότι έχει δεχτεί προτάσεις από άλλα κόμματα για να ενταχθεί στο δυναμικό τους!
Πώς πάει το κόμμα σας; Γιατί λέγεται ότι φθίνει...
Δεν έχουν δίκιο. Υπάρχει μια σταθερότητα αυτή την εποχή και με την αναγωγή θα βρεθούμε στο 5%. Θα μπορούσαμε να είμαστε καλύτερα, αλλά ακόμη μαθαίνουμε. Ο πρόεδρός μας έχει ένα σημαντικό προσόν, όμως: Μας ακούει και υπολογίζει τις γνώμες μας.

Ακούστηκε όμως ότι θα μεταπηδήσεις στο ΠΑΣΟΚ. Αληθεύει;
Εάν το σκεφτόμουν, δεν θα άφηνα ποτέ έναν δημοσιογράφο να κάνει τη βρόμικη δουλειά για μένα. Αν είχα πάρει μια τέτοια απόφαση, σίγουρα θα πήγαινα στον πρόεδρο θα του το έλεγα και θα ήμουν εγώ πρώτος που θα έβγαινα και θα έκανα μια επίσημη ανακοίνωση.

Προτάσεις υπάρχουν;
Ναι, υπάρχουν. Δεν θα πω από πού προέρχονται.


Το κεφάλαιο «Τραμπ» τι σου λέει ως ομογενή;
Εξελίσσεται. Αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ υπάρχει διχόνοια. Ποτέ άλλοτε, ακόμα και όταν ζούσα εκεί, αυτό δεν το είχα δει. Η Αμερική όμως έχει δικλίδες ασφαλείας, όπως η Δικαιοσύνη.  πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template