ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ Στο 48% η ΝΔ, μάχη ΚΚΕ, Χρυσής Αυγής, ΣΥΡΙΖΑ (9-11%) για την 2η θέση!

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Mε αυτά που μας ζητάνε να ψηφίσουμε δίνουμε στον Μητσοτάκη την αυτοδυναμία. Αλλά θα ψηφίσουμε για να παραμείνουμε 2 ακόμη χρόνια
στην εξουσία. Έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να κυβερνήσουμε ποτέ ξανά!!!

Τρομαγμένοι οι βουλευτές του Σύριζα (ανάμεσά τους ο συνομιλητής μας) από το ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ του Τσακαλώτου επιλέγουν το μέλι της Εξουσίας και την υπεράσπιση του διεφθαρμένου πελατειακού κράτους-βλέπε τι συνέβη με το Ελεγκτικό Συνέδριο και τους ΟΤΑ-παρά την προσφγή στις κάλπες. Κι αυτό γιατί δεν μπορούν να διανοηθούν τι πρόκειται να συμβεί στην Ελλάδα αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές όταν εκτός των άλλων θα δουλεύουν στο φουλ οι μηχανές των πλειστηριασμών και οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στο κόκκινο θ΄αλλάζουν χέρια.

-Φοβάμαι ότι δουλεύουμε για τον Μητσοτάκη…Έχουμε προκαλέσει τόση ζημιά στην Οικονομία που θα αρκεί η αλλαγή κυβέρνησης για να έλθουν επενδύσεις στην Ελλάδα! Ο Τσακαλώτος μάς έδωσε την χαριστική βολή!

Οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις είναι αυτή τη φορά πιο τρομαχτικές από ποτέ για τον Σύριζα καθώς εμφανίζουν την ΝΔ του Μητσοτάκη στο 48%, δηλαδή σε καραμανλικά ποσοστά, ενώ το προσεχές διάστημα αναμένεται και δημόσια παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή υπέρ του Μητσοτάκη. Εντυπωσιακή άνοδο και για το ΠΟΤΑΜΙ παρά τις διαρροές των βουλευτών.

Την ίδια ώρα το κυβερνών κόμμα κατρακυλάει στο 10% και δίνει μάχη με το ΚΚΕ και τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για την 2η θέση!

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για τα κόμματα που μπαίνουν στη Βουλή:

NΔ 45-48%

ΣΥΡΙΖΑ 9-11%

ΚΚΕ 8-10

ΧΡΥΣΗ-ΑΥΓΗ 8-10%

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ 7%

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 4,5%

ΠΟΤΑΜΙ 4,5%

ΑΝΕΛ 4%

Στο μεταξύ κι ενώ όλη η υπόλοιπη Ευρώπη σύμφωνα με τις εαρινές οικονομικές προβλέψεις της Κομισιόν αναμένει εντυπωσιακή ανάπτυξη με την οικονομική εφημερίδα Handelsblatt στην ηλεκτρονική της έκδοση να κάνει λόγο για «Χρυσές εποχές για την ευρωζώνη», επισημαίνοντας ότι «η οικονομική ανάπτυξη παίρνει νέα ώθηση σύμφωνα με την Κομισιόν.

«Περισσότερη ανάπτυξη, λιγότεροι άνεργοι, μικρότερα χρέη: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει θετική εξέλιξη για την ευρωζώνη για το τρέχον και το επόμενο έτος», επισημαίνει η εφημερίδα του Ντύσελντορφ-μεταδίδει η DW-, εστιάζοντας στην περίπτωση της Ελλάδας, για την οποία η Κομισιόν διόρθωσε επί τα χείρω τις προηγούμενες εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη. Επικαλούμενη τις προβλέψεις της Κομισιόν η Handelsblatt αναφέρει ότι «η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας εξαρτάται από το τέλος της διαμάχης για τις μεταρρυθμίσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαίων δανειστών».

Η ιστοσελίδα της εβδομαδιαίας εφημερίδας Die Zeit αναφέρει ότι «οι χρονοβόρες μεταρρυθμίσεις εξασθενούν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ελληνική οικονομία», επισημαίνοντας ότι «εν μέσω των διαπραγματεύσεων σχετικά με την εκταμίευση πρόσθετης βοήθειας προς τη χρεωμένη Ελλάδα η Κομισιόν διόρθωσε προς τα κάτω την πρόβλεψή της για την οικονομική εξέλιξη της χώρας». Όπως παρατηρεί μεταξύ άλλων το δημοσίευμα, «οι διαπραγματεύσεις για περαιτέρω εκταμιεύσεις από το πρόγραμμα διάσωσης παρατείνονται. Η Ελλάδα χρειάζεται επιπλέον χρήματα μέχρι το καλοκαίρι, οπότε και επίκειται η εξόφληση ποσού ύψους επτά δις ευρώ. Η χώρα αδυνατεί να καταβάλει αυτά τα χρήματα με τις δικές της δυνάμεις».

«Η Ευρώπη αφήνει σιγά-σιγά πίσω της την οικονομική κρίση», γράφει η Stuttgarter Nachrichten.
Η εφημερίδα της Στουτγάρδης επισημαίνει ωστόσο ότι η Ιταλία παραμένει εστία ανησυχίας στην ευρωζώνη λόγω των εκτιμήσεων για ανάπτυξη μόλις 0,9% και ποσοστό ανεργίας 11,5% το 2017. Όπως σημειώνει η εφημερίδα, «η Κομισιόν τοποθετεί σε περίπου διπλάσια (σ.σ. σε σχέση με την Ιταλία) επίπεδα το ποσοστό ανεργίας στην υπερχρεωμένη και οικονομικά κλονισμένη Ελλάδα, δηλαδή σε 22,8%. Η μακρά αβεβαιότητα σχετικά με την προσδοκώμενη συμφωνία για το χρέος με τους δανειστές της Ελλάδας φρέναρε την ανάπτυξη στη χώρα (…)», σημειώνει η SN.



O Σύμβουλος Εκδοσης του Κουρδιστού Πορτοκαλιού Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος παρουσιάζει την αιτία της ζοφερής πραγματικότητας που βιώνουμε κα η οποία δεν είναι άλλη από το διεφθαρμένο δημόσιο και τους πραιτωριανούς υπαλλήλους σε αγαστή συνεργασίας με τους εγχώριους Ολιγάρχες οι οποίοι έχουν τον τρόπο τους διαχρονικά με όλες τις κυβερνήσεις.

Μόνον μέσα από την ισοπέδωση της αυταπασχόλησης, το πελατειακό κράτος μπορεί να χρηματοδοτεί τους πραιτωριανούς του, ήτοι την δημοσιοϋπαλληλία


του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Το «όραμα» των «κοινωνιών μισθωτών» δεν είναι καινούργιο. Ξεκίνησε μέσα από την μαρξική κοινωνική προσέγγιση ως προϋπόθεση της «δικτατορίας του προλεταριάτου» και, στην συνέχεια, υιοθετήθηκε και από την σοσιαλδημοκρατία, ως ανάγκη ανάδυσης μίας καπιταλιστικής κοινωνίας με προωθημένο «κοινωνικό πρόσωπο». Αυτοί είναι και οι ιδεολογικοί λόγοι που οι μαρξίζοντες πολιτικοί και διανοούμενοι, αλλά και κεϋνσιανοί κρατιστές ομοϊδεάτες τους, μιλούσαν πάντα περιφρονητικά για τους αυταπασχολούμενους, χαρακτηρίζοντάς τους «μεταπράτες», «παράσιτα», «οπισθοδρομικούς», κλπ.

Πρέπει να ομολογηθεί, από την άποψη αυτή, ότι κυρίως στην Δυτική Ευρώπη, από τις τάξεις των αυταπασχολουμένων και των μικροεμπόρων ξεπήδησαν κινήματα όπως ο φασισμός στην Ιταλία, ο πουζαντισμός στην Γαλλία και ο φρανκισμός στην Ισπανία. Οι αντιλήψεις αυτές, όμως, άρχισαν να κλονίζονται όταν ξέσπασε η πρώτη πετρελαϊκή κρίση, η οποία έφερε στο προσκήνιο όλα τα τρωτά σημεία των δυτικών βιομηχανιών και των συναφών με αυτές «κοινωνιών μισθωτών». Στο μέτρο δε που η ανεργία άρχισε να μονιμοποιείται στις περισσότερες αναπτυγμένες χώρες, ενώ παράλληλα άλλαζε και η φύση της μισθωτής εργασίας, το θέμα της αυταπασχόλησης άρχισε να εξετάζεται με εντελώς διαφορετικά κριτήρια.

Το αυτοεπιχειρείν άρχισε να κερδίζει έδαφος σε πολλές χώρες και η ανεργία οδηγούσε πολλούς νέους ανθρώπους σε επαναθεωρήσεις αρχών και ιδεολογικών παραστάσεων. Θα πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι άλλαζαν και οι μορφές της αυταπασχόλησης, στο μέτρο που το τεχνολογικό περιβάλλον μεταβαλλόταν και μεταβάλλεται.

Στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια η κατάσταση διαφέρει αισθητά από τα αντίστοιχα δυτικά πρότυπα και δεδομένα. Η καθυστερημένη εκβιομηχάνιση της χώρας, σε συνδυασμό με τον άκρατο κρατισμό, δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν «κοινωνίες μισθωτών» αντίστοιχες με αυτές που υπήρχαν στον αναπτυγμένο δυτικό βιομηχανικό κόσμο. Έτσι, μεγάλο μέρος του πληθυσμού είτε μετανάστευε, είτε πήγαινε στο Δημόσιο, είτε έβρισκε ευκαιρίες αυταπασχόλησης στις υπηρεσίες και στο εμπόριο. Κατά συνέπεια, προέκυψε ένας τεράστιος αριθμός αυταπασχολούμενων Ελλήνων, κυρίως στο εμπόριο και σε άλλες διαμεσολαβητικές δραστηριότητες.

Αποτέλεσμα, να φυτοζωούν αμέτρητες μονοπροσωπικές επιχειρήσεις οριακού χαρακτήρα, οι οποίες, σε πλείστες όσες περιπτώσεις, αποτελούσαν και σοβαρό εμπόδιο στον οικονομικό εκσυγχρονισμό της χώρας. Παράλληλα, όμως, επιβάρυναν το κόστος διακίνησης και διανομής των αγαθών, υπονόμευαν την συνολική ανταγωνιστικότητα και, βεβαίως, ήσαν ο πιο ισχυρός τροφοδότης της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής.

Παρόλα αυτά, υπό την πίεση της εισόδου μας στην ευρωπαϊκή λέσχη, κάποια πράγματα – έστω και με ρυθμό χελώνας– άρχιζαν να αλλάζουν στο όλο κύκλωμα των αυταπασχολούμενων και οι αλλαγές αυτές επιταχύνθηκαν με αφορμή την κρίση του 2010. Κυρίως για το εισαγωγικό εμπόριο, η κρίση του 2010 υπήρξε πραγματικό τσουνάμι και μπορούμε να πούμε ότι σε μεγάλο βαθμό ξεκαθάρισε αισθητά την κατάσταση, στέλνοντας πολλούς αυταπασχολούμενους στην ανεργία και αρκετούς στην απόγνωση.

Έτσι, μεγάλο κομμάτι των ανέργων είναι αυταπασχολούμενοι και εμποροϋπάλληλοι οριακών μονάδων, χωρίς μεγάλη εξειδίκευση, οι οποίοι δύσκολα θα μπορέσουν να επανέλθουν στην ενεργό δράση. Ιδιαίτερα δε σήμερα, που με την νέα φορολόγηση της αυταπασχόλησης όλος αυτός ο κόσμος δεν έχει κανέναν λόγο να μπει στην επίσημη αγορά εργασίας.

Παράλληλα, εξοντώνονται και οι ελεύθεροι επαγγελματίες εκτός εμπορίου. Γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, συγγραφείς, δημοσιογράφοι κ.α., στην ουσία ωθούνται σε οδυνηρά αδιέξοδα –από τα οποία δεν είναι γνωστόν τί θα προκύψει.

Η κυβέρνηση δεν ανησυχεί καθόλου για το πολιτικό κόστος, πρώτον, γιατί την ενδιαφέρουν περισσότερο οι δημόσιοι υπάλληλοι και, δεύτερον, γιατί στην παρούσα φάση οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν ανήκουν στο ακροατήριό της. Στο μέτρο δε που ούτε η ΝΔ ενδιαφέρεται γι’ αυτούς, το γεγονός εξυπηρετεί τους μελλοντικούς σχεδιασμούς του κ. Αλέξη Τσίπρα.

Είναι έτσι κατάδηλο ότι στην Ελλάδα των μνημονίων, με την συναίνεση πλέον εταίρων, δανειστών και άλλων τινων, επισυμβαίνει μία σοβαρή κοινωνική καθίζηση που όχι πολύ αργά ενδέχεται να έχει και δυσάρεστες πολιτικές επιπτώσεις. απο το kouridstoportocali.com
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template