The Wise Man: Αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία του Τσίπρα: Πρώτοι σε προσλήψεις Σερβιτόροι, Τραπεζοκόμοι και Μπάρμαν

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Oμολογούμε πως δεν προλάβαμε να σημειώσουμε όλες τις μεγάλες επιτυχίες της κυβέρνησης στον τομέα της απασχόλησης, όπως τις
ανέφερε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψη στο υπουργείο Εργασίας. Παραδεχόμαστε, επίσης, πως αρκετά από τα μέτρα που ανακοίνωσε, όπως π.χ. αυτά για την καταπολέμηση της ψευδούς αυτοπασχόλησης (η απασχόληση προσωπικού μόνο με μπλοκάκια), είναι ενδιαφέροντα.
Όμως, οι σύμβουλοι του κ. Τσίπρα έπρεπε να τον είχαν αποτρέψει από τις αναφορές στις μεγάλες επιτυχίες στα μέτωπα των προσλήψεων, στα «θετικά ισοζύγια στις ροές μισθωτής απασχόλησης» και άλλα ηχηρά. Γιατί;

Μια ματιά στα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη» θα ήταν αρκετή. Ποια είναι τα επαγγέλματα με το μεγαλύτερο αριθμό προσλήψεων τον Ιούνιο; Πρώτο, «Σερβιτόροι, Τραπεζοκόμοι και Μπάρμαν», δεύτερο «Μάγειροι και ψήστες ξενοδοχείων και εστιατορίων», τέταρτο «Λατζέρηδες», πέμπτο «υπάλληλοι υποδοχής, ρεσεψιονίστ, κλπ» και έκτο «καμαριέρες σε ξενοδοχεία».

Λογική η κατάταξη του Ιουνίου θα πείτε, αφού αρχίζει η τουριστική περίοδος, αλλά αντίστοιχα είναι τα μεγέθη και τους προηγούμενους μήνες.

Η στήλη έχει πολλές φορές επισημάνει τα θετικά από τη ραγδαία ανάπτυξη του τουρισμού. Από την άλλη, κάποιος πρέπει να επισημάνει στον πρωθυπουργό πως – έπειτα από σχεδόν δέκα χρόνια κρίσης – καλό είναι να αποφεύγουμε τους πανηγυρισμούς επειδή τελικά θα γίνουμε «τα γκαρσόνια της Ευρώπης»!


Πολεμούν «τη διαπλοκή» δια των αναβολών


Στην Πελοπόννησο πήγαινε εκδρομές ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος (τώρα Αγροτικής Ανάπτυξης) Γιάννης Τσιρώνης και υπόσχονταν επιδοτήσεις σε όσους δημάρχους μπλοκάρουν το ΣΔΙΤ! Επειδή, όπως έλεγε, πολεμούν τα συμφέροντα.

Η κυβέρνηση που δηλώνει πως «πολεμά τη διαπλοκή» βρίσκεται ένα βήμα πριν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επειδή ξέχασε να περάσει μια σημαντική ρύθμιση. Δεν ενσωμάττωσε στο ελληνικό δίκαιο, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου που όριζαν οι κοινοτικοί κανονισμοί, μια κρίσιμη οδηγία για την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία.

Πρόκειται για την οδηγία 104 του 2014 που επιτρέπει στους πολίτες να προσφεύγουν στα δικαστήρια κατά εταιρειών που ήταν μέλη σε καρτέλ.

Δηλαδή αν η Επιτροπή Ανταγωνισμού αποφασίσει πως υπήρχε καρτέλ σε μια αγορά, τότε οι πολίτες μπορούν ευκολότερα να προσφύγουν κατά των εταιρειών – μελών του καρτέλ και να διεκδικήσουν αποζημιώσεις.

Η ελληνική κυβέρνηση ξέχασε να ψηφίσει τη σχετική νομοθεσία και τώρα απειλείται με παραπομπή στο Ευρωδικαστήριο. Εχει περιθώριο μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου για να πράξει το αυτονόητο σε άλλα κράτη – μέλη της Ε.Ε.   πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template