18χρονος πέθανε λόγω εθισμού στο ίντερνετ: Το σώμα του ήταν γεμάτο ουλές από το κεφάλι μέχρι τα πόδια

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Ένας 18χρονος πέθανε στην Κίνα, ύστερα από πολύ σύντομη παραμονή σε ένα κέντρο για την αντιμετώπιση του εθισμού στο διαδίκτυο.
Οι γονείς του ενημερώθηκαν πως ο γιος τους διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου και κατέληξε, μόλις δύο ημέρες αφότου τον είχαν αφήσει στο κέντρο.

Η Liu, μητέρα του εφήβου που παραμένει ανώνυμος, δήλωσε στην τοπική εφημερίδα Anhui Shangbao, πως εκείνη και ο σύζυγός της ένιωσαν ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν τον γιο τους με τον όλο και αυξανόμενο εθισμό του στο διαδίκτυο, όπως αναφέρει η lifo.gr

«Όταν έστειλα τον γιο μου στο κέντρο, ήταν ακόμα καλά. Πώς μπορεί να πέθανε μέσα σε 48 ώρες;», ανέφερε, ενώ περιέγραψε πως το σώμα του 18χρονου ήταν «πλήρως καλυμμένο με ουλές, από το κεφάλι μέχρι τα πόδια». Η Κίνα ήταν μία από τις πρώτες χώρες που όρισε ως κλινικό εθισμό την υπερβολική χρήση του διαδικτύου, εν μέσω φόβων για τις θεωρούμενες υπερβολικές ώρες που περνούσε η νεολαία της χώρας στο ίντερνετ.

Κατά συνέπεια, σημειώθηκε μία ανησυχητική αύξηση των κέντρων στρατιωτικού χαρακτήρα που λειτουργούν σε κυβερνητικά νοσοκομεία, ιδιωτικά κέντρα και σχολεία από μη εξουσιοδοτημένο προσωπικό. Τα «στρατόπεδα» αυτά διερευνήθηκαν στο Web Junkie, ένα αμερικανο-ισραηλινό ντοκιμαντέρ που είχε κάνει πρεμιέρα στο Sundance το 2013.



AFP/GETTY IMAGES

Η εμφάνιση αυτού του είδους θεραπευτικών κέντρων έχει προκαλέσει έντονες αντιπαραθέσεις, καθώς ήδη έχουν σημειωθεί αρκετοί θάνατοι σε παρόμοιες εγκαταστάσεις. Σημειώνεται πως το 2016, ένα 16χρονο κορίτσι έδεσε τη μητέρα της και την άφησε να πεθάνει από ασιτία, ως πράξη εκδίκησης για την κακοποίηση που υπέστη επί τέσσερις μήνες σε ένα από τα «στρατόπεδα»

Ασθενείς έχουν καταγγείλει πως ξυλοκοπούνταν συχνά αν δεν ακολουθούσαν τις εντολές, τους στέρησαν σκόπιμα τον ύπνο, τους ανάγκασαν να κάνουν στρατιωτικές ασκήσεις και πρακτικές εργασίες, ενώ η χρήση ηλεκτροσόκ ήταν μέρος των προγραμμάτων.

Η ακριβής αιτία του θανάτου του 18χρονου παραμένει ακόμα άγνωστη, ωστόσο ο διευθυντής του κέντρου και τέσσερα εκπαιδευτικά στελέχη κρατούνται από την αστυνομία, ενώ οι αρχές συνεχίζουν την έρευνα.  πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template