Ολυμπιακός:Δεν ικανοποίησε αλλά έκανε το καθήκον του και πέρασε με 2-2 την Παρτιζάν

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Μπορεί να μην ικανοποίησε τους 25.000 φιλάθλους του που πήγαν στο Καραϊσκάκη να στηρίξουν την ομάδα ή τους χιλιάδες που παρακολούθησαν το ματς
τηλεοπτικά, αλλά έκανε το καθήκον του και πέρασε στην επόμενη φάση του Champions League ο Ολυμπιακός.

Το αποτέλεσμα μετράει, λοιπόν, και το 2-2 ήταν αρκετό, μετά το 1-3 εκτός έδρας στον πρώτο αγώνα, ώστε ο Ολυμπιακός να προκριθεί στα πλέι οφ του Champions League, έστων κι αν δεν παρουσίασε καλό πρόσωπο στη ρεβάνς με την Παρτίζαν και είχε αρκετά κενά στην άμυνα.



Οι υποψήφιοι αντίπαλοι

Ο Ολυμπιακός πλέον στρέφει την προσοχή του στην κλήρωση της Νιόν για να μάθει τον αντίπαλό του.

Προφανώς ο Ολυμπιακός παραμένει στους ισχυρούς μιας και είναι η ομάδα με την υψηλότερη βαθμολογία από το γκρουπ των πρωταθλητών. Αλλά ποιος μπορεί ν' αγνοήσει την πρωταθλήτρια Τσεχίας, Σλάβια Πράγας η οποία απέκλεισε την Μπάτε Μπόρισοφ.

Η... μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να υπάρχουν πιθανότητες να κληρωθεί και φέτος με την Μπερ Σέεβα η οποία έκανε την ζημιά στην Λουντογκόρετς και την απέκλεισε. Υπάρχει και η πρωταθλήτρια Σλοβενίας, Μάριμπορ η οποία πέρασε με δύο νίκες την Χάφνιαρνταρ.

Τέλος υπάρχει η πρωταθλήτρια Κροατίας, Ριέκα η οποία απέκλεισε την Σάλτσμπουργκ!

Το γκρουπ των πρωταθλητών

ΙΣΧΥΡΟΙ
Ολυμπιακός
Σέλτικ
Κοπεγχάγη
Αστάνα
ΑΠΟΕΛ

ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ
Μάριμπορ
Καραμπάκ
Μπερ Σεεβά
Ριέκα
Σλάβια Πράγας

Το γκρουπ των μη πρωταθλητών

ΙΣΧΥΡΟΙ
Σεβίλλη
Νάπολι
Λίβερπουλ
ΤΣΣΚΑ
Στεάουα

ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ
Σπόρτινγκ Λισαβώνας
Γιουνγκ Μπόις
Νις
Χόφενχαϊμ
Μπασακσεχίρ

Το ματς

Ο Χάσι δεν είχε εκπλήξεις ως προς την 11άδα. Βασικός κίπερ ο Καπίνο, δεξί μπακ ο Φιγκέϊρας, αριστερό ο Κούτρης και κέντρο άμυνας με Ρέτσο και Βούκοβιτς, κέντρο με Ρομαό και Οτζίτα Οφόε, επιτελικός και αρχηγός ο Φορτούνης (σ.σ. όπως και στο Βελιγράδι όπου λόγω προβλήματος δεν έπαιξε), στα δύο άκρα οι Καρσελά και Μάριν και φορ ο Μπεν. Δύο αλλαγές σε σχέση με τον πρώτο αγώνα στο Βελιγράδι.

Η Παρτιζάν με τέρμα τον Κλιάγιτς, άμυνα με τον αρχηγό Βουλίσεβιτς, Όστοϊτς, Τσίρκοβιτς και Μίλετιτς. Στην μεσοεπιθετική γραμμή οι Γιέβτοβιτς, Εβέρτον, Γιάνκοβιτς και Σουμά και πίσω από τον φορ Τζούρτζεβιτς ο Ταβάμπα.


Φάουλ Καρσελά, γκέλα Κλιάγιτς και 1-0

Στα πρώτα λεπτά η Παρτιζάν επιχείρησε να γίνει απειλητική κυρίως από στημένες φάσεις. Είχε μία κινητικότητα αλλά μέχρι εκεί. Ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε σωστά τον αγώνα και πίεσε εξαρχής. Στο 10' ο Φορτούνης είχε την έμπνευση να επιχειρήσει να 'κρεμάσει' τον Κλιάγιτς από πλάγια θέση και αρκετά μακριά, δίχως αντίκρισμα όμως. Στο 14' ο Καπίνο είχε μεγάλη επέμβαση σε άκρως επικίνδυνη κεφαλιά του Τζούρτζεβιτς μετά από μπαλιά Γιάνκοβιτς. Κράτησε έτσι όρθιο τον Ολυμπιακό.

Στο 22ο λεπτό ο Ολυμπιακός μπόρεσε να σκοράρει από φάουλ του Καρσελά και γκέλα του κίπερ Κλιάγιτς που έχασε την μπάλα από τα χέρια του. Έτσι οι Πειραιώτες έκαναν γρήγορα το 1-0.



Στο 33' ο Γιάνκοβιτς δοκίμασε ένα σουτ από μακριά, ο Καπίνο απέκρουσε αλλά η μπάλα πήγε στον άκρως επικίνδυνο Σουμά που σκόραρε από κοντά για το 1-1. Η αντίδραση του διεθνούς κίπερ σε αυτήν την φάση θα μπορούσε να ήταν πιο καλή. Στο 35' ο Γιάνκοβιτς έβγαλε σε Τζούρτζεβιτς που είχε ένα σουτ λίγο έξω. Στο 39' ο Καπίνο είπε 'όχι' σε σουτ Ταβάμπα από καλή θέση μέσα στην μικρή περιοχή. Στο μεταξύ η δεξιά πλευρά του Ολυμπιακού είχε πρόβλημα καθώς ο Φιγκέϊρας δεν κάλυπτε σωστά αμυντικά. Στο 44' ο Καρσελά προσπάθησε να βγάλει ένα εντυπωσιακό σουτ μετά από συνεργασία Μπεν - Φορτούνη -




Το έβαλε και το πανηγύρισε έξαλα ο Φορτούνης

Στο 52' ο Κούτρης έβγαλε μία σέντρα πάρτο-βάλτο στον Φορτούνη που με κεφαλιά έκανε το 2-1 και ξέσπασε στους πανηγυρισμούς του. Στο 58' μεγάλη φάση για Ολυμπιακό με φάουλ Φορτούνη και κεφαλιά Καρσελά που αποκρούστηκε δύσκολα. Στο διάστημα που απέμεινε ο Χάσι άλλαξε τον Βούκοβιτς με τον Ζντιέλαρ και τον Φορτούνη με τον Σεμπά. Ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά με Σεμπά και Μπεν στον αγώνα.

Μετά την έξοδο του Βούκοβιτς γύρισε στόπερ τον Ρομαό ο Χάσι και έπαιζε και με σχήμα 3-5-2. Οι Σέρβοι από την άλλη κυνήγησαν ξανά το γκολ κυρίως με Τζούρτζεβιτς.




Στο 84' από γύρισμα του Γιάνκοβιτς και με τον Εβέρτον να αφήνει την μπάλα ο Τζούρτζεβιτς με δυνατό και ωραίο σουτ έκανε το 2-2 σε μια αδράνεια της άμυνας των πρωταθλητών. Λίγο μετά ο Γιάνκοβιτς έχασε τετ α τετ. Ο Χάσι έκανε και την τελευταία του κίνηση βάζοντας τον Σιώπη αντί του Μάριν για να 'δέσει' και άλλο αμυντικά τον Ολυμπιακό. Στο τέλος το πάρτι όμως δεν ματαιώθηκε. Δεν θα μπορούσε άλλωστε. Κόσμος και παίκτες πανηγύρισαν μαζί.




MVP: Ο Καρσελά.
Όχι μόνο για το πρώτο γκολ του ματς για την ομάδα του αλλά και για το γεγονός πως ειδικά στο α' μέρος ήταν από τους λίγους παίκτες του Ολυμπιακού που μπορούσε και κρατούσε και μοίραζε μπάλα. Είχε και άλλες φάσεις για γκολ. Όταν πιάσει το 100% δεν θα βγαίνει από την 11άδα.

Στο ύψος τους: Από τον Ολυμπιακό το αμυντικό δίδυμο των Ρέτσου και Βούκοβιτς μαζί με Οφόε και Μάριν έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια. Από τον Φορτούνη συνολικά ο Ολυμπιακός περίμενε πιο πολλά ωστόσο έχει βάλει το 2ο καθοριστικό γκολ ενώ ο Κούτρης του έχει βγάλει την σέντρα. Από Παρτιζάν αναμφίβολα ο σκόρερ Σουμά και ο εξτρέμ Γιάνκοβιτς αλλά και ο έτερος σκόρερ Τζούρτζεβιτς.





Χάσι: Η ομάδα δεν είναι έτοιμη, όμως τα καταφέραμε

Τα λιγοστά ματς, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός διεκδικεί πρόκριση στους ομίλους του Champions League, προβληματίζουν τον Μπέσνικ Χάσι που θεωρεί πως έτσι η ομάδα του δεν βρίσκει ρυθμό. Ο Κοσσοβάρος τεχνικός εξέφρασε την ανησυχία του στη συνέντευξη Τύπου μετά το 2-2 με την Παρτιζάν.

«Είμαι ικανοποιημένος που είμαστε στα play offs. Πάμε έναν γύρο παραπέρα σε σχέση με πέρσι. Μην ξεχνάτε πως πέρσι είχαμε αποκλειστεί από την Χάποελ Μπερ Σεβά και η ομάδα είχε βρεθεί σε μια κατάσταση κρίσης. Η ομάδα μας είναι πολύ καλή, αλλά έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα: Δεν έχουμε αρκετά παιχνίδια στα πόδια μας. Έτσι δεν έχουμε ρυθμό. Αυτό που είπα στους παίκτες μου αμέσως μετά το πρώτο ματς βγήκε αληθινό. Έχω μεγάλη εμπειρία σε αυτά τα ματς. Μετά το πολύ καλό ματς που κάναμε εκεί νικώντας 3-1 όλοι περίμεναν πως θα είχαμε εύκολο έργο, αλλά αποδείχτηκε ό,τι είχα πει, ότι το ματς δεν θα ήταν το ίδιο. Η Παρτιζάν είχε μεγάλη πίεση όταν έπαιζε στην έδρα της, αλλά σήμερα την πίεση την είχαμε εμείς», τόνισε.

Όσο για τον τρόπο που είχε αντιδράσει σε ερώτηση για την πιθανότητα έκπληξης, είπε: «Είναι μία ανθρώπινη αντίδραση. Έχεις άλλη λογική με το 3-1 ή και το 2-0. Παρότι εμείς κάναμε σωστά πράγματα και αυτήν την εβδομάδα είχαμε μία καλή αντίδραση. Μπορεί εσύ να μιλάς στους παίκτες γι' αυτό αλλά όταν αρχίζει ο αγώνας οι παίκτες σκέφτονται αυτό το αβαντάζ. Αυτό ήταν ένα καλό μάθημα για εμάς. Να κοιτάξουμε την συνέχεια, να δουλέψουμε πιο καλά και όλοι οι παίκτες αδημονούν για τον επόμενο αγώνα. Εάν ο Βούκοβιτς είχε κάνει το 3-1 ή εάν δεν είχαμε δεχθεί το 2ο γκολ μπορεί να ήταν άλλο ματς».

Ερωτηθείς αν βλέπει προβλήματα στην άμυνα, απάντησε: «Ποιό πρόβλημα εννοείτε; Τι προβλήματα εντοπίζετε; Εάν θυμάμαι καλά στο Βελιγράδι είχαν μία φάση και εδώ μία φάση στο 0-0 οπου ο 'Κάπι' (σ.σ. ο Καπίνο) πήγε πολύ καλά και το έβγαλε. Όχι δεν έχουμε προβλήματα στην άμυνα. Μην ξεχνάτε πως και εκεί και εδώ παίξαμε με μέσο στην άμυνα. Με τον Ρομαό».
Σχετικά με το αν ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή πλησιάζει σε αυτό που θέλει, είπε: «Το εάν είναι κοντά σε αυτό που θέλει η ομάδα: Όχι. Είμαστε στην αρχή. Κάνουμε ένα καλό ματς και ένα όχι. Μας λείπουν αγώνες. Έχουμε τραυματίες ή ανέτοιμους ή παίκτες που ήρθαν πιο μετά σαν τον Εμενίκε. Θα γίνουμε πολύ πιο καλοί. Δεν ήμαστε καν κοντά σε αυτό που θέλουμε. Έχουμε πολύ καλή ομάδα και θα πάμε πολύ καλά. Το πιστεύουμε πολύ. Περίμενα πιο πολλά σήμερα και ο κόσμος περίμενε και παραπάνω. Έχουμε αυτήν την ποιότητα και ας μην ήμασταν τοπ σε επίπεδο φυσικής κατάστασης. Είμαστε στην διαδικασία παραγωγής καλού ποδοσφαίρου αλλά θέλουμε μεγαλύτερη σταθερότητα. Σε αυτήν την φάση πρέπει να γίνουμε πιο καλοί. Έχουμε ανάγκη από όλους τους παίκτες».

Τέλος για την κλήρωση και τον αντίπαλο που προτιμά στα play offs; «Προτιμάμε τον πιο εύκολο αντίπαλο για να προχωρήσουμε. Δεν κάνουμε εμείς την κλήρωση. Με Παρτιζάν είχαμε δύσκολη κλήρωση. Αυτήν την φορά έχουμε ομάδες που μπορούν να μας πάνε πιο μακριά. Αυτό προτιμάμε».




Φορτούνης: «Μας έχει γίνει μάθημα ο αποκλεισμός από την Μπερ Σεβά»

Μάθημα έχει γίνει πλέον στον Ολυμπιακό ο αποκλεισμός από την Μπερ Σεβά, σύμφωνα με τον Κώστα Φορτούνη.
Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός, μιλώντας στη NOVA, υποστήριξε πως δεν προτιμάει κάποιον αντίπαλο καθώς όποιος και να βρεθεί στον δρόμο των «ερυθρολεύκων», εάν είναι αυτοί που πρέπει δεν θα έχουν πρόβλημα να προκριθούν στους ομίλους.

«Τυπική διαδικασία δεν ήταν το ματς αλλά εμείς το κάναμε εύκολο. Παίξαμε καλά, προηγηθήκαμε. Μην ξεχνάμε ότι παίζαμε με μια καλή ομάδα. Στο πρώτο παιχνίδι δείξαμε ότι έχουμε πολύ καλή ομάδα και είτε παίζουμε εντός είτε εκτός πάμε για τη νίκη», είπε αρχικά.

«Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμα. Είμαστε στην αρχή, πολλοί παίκτες ήρθαν αργά και δεν έχουν ενσωματωθεί 100% στην ομάδα. Δουλεύουμε για να είμαστε έτοιμοι όταν αρχίσει το πρωτάθλημα αλλά και για τα παιχνίδια που έρχονται», συνέχισε.

Για το αν προτιμάει κάποιον αντίπαλο στα πλέι οφ: «Όλες οι ομάδες σε αυτό το επίπεδο είναι πολύ καλές, δεν έχουμε κάποια προτίμηση. Πιστεύουμε στην ομάδα μας, έχουμε έναν καλό προπονητή, ξέρουμε τι ζητάμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το περσινό μας έχει γίνει μάθημα. Είμαστε έτοιμοι γι αυτά τα παιχνίδια και όποιος αντίπαλος και να έρθει, αν εμείς είμαστε όπως είμασταν σήμερα δεν θα έχουμε πρόβλημα».
Ρέτσος: «Δεν με ενδιαφέρουν αυτά που γράφουν. Εγώ παίζω στον Ολυμπιακό»

Συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις του με τον Ολυμπιακό δήλωσε ο Παναγιώτης Ρέτσος. Ο 19χρονος αμυντικός, μιλώντας στη Nova μετά την πρόκριση επί της Παρτιζάν, τόνισε πως δεν τον απασχολούν τα όσα γράφονται σχετικά με το μέλλον του κι έριξε το βάρος στις αναμετρήσεις που ακολουθούν για τα play-offs του Champions League.
«Ήταν δύσκολο ματς κι αυτό. Στο εκτός έδρας μέσα σε τρομερή ατμόσφαιρα καταφέραμε να πάρουμε το διπλό και ήταν το πρώτο βήμα. Πέρσι την ίδια περίοδο περνούσαμε κρίση όμως φέτος είναι διαφορετικά τα πράγματα.

Ο Χάσι μας τόνιζε απ’ την πρώτη μέρα ότι η νίκη έμεινε… στη Σερβία και πρέπει να προετοιμαστούμε σωστά. Σήμερα δεν ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι, όμως σε δύο εβδομάδες θα είμαστε ακόμη πιο έτοιμοι κι ελπίζω να τα καταφέρουμε.

Σίγουρα θα είμαστε πιο έτοιμοι. Κι εγώ προσωπικά προσπαθώ όπως όλοι μέσα απ’ την προπόνηση. Είμαστε μια καλή ομάδα και πιστεύω σε αυτή».

Για το μέλλον του και το ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού: «Αυτή την στιγμή παίζω στον Ολυμπιακό και δεν με ενδιαφέρουν αυτά που γράφονται. Συνεχώς γράφονται πράγματα τα οποία εγώ δεν τα ξέρω. Αυτή τη στιγμή με νοιάζει να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τα επόμενα παιχνίδια».

Κούτρης: «Κρατάμε μόνο την πρόκριση»


Η εμφάνιση του Ολυμπιακού δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, ωστόσο ο στόχος της πρόκρισης επί της Παρτιζάν επετεύχθη, όπως δήλωσε και ο Λεονάρντο Κούτρης.
«Το μόνο που κρατάμε είναι η πρόκριση. Αυτό είπαμε στα αποδυτήρια. Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι στη Σερβία, τελειώσαμε την πρόκριση κατά 80%. Στην αρχή δεν μπήκαμε συγκεντρωμένοι, μπήκαμε στο τριπάκι τη χαλάρωσης. Σκοράραμε, αλλά δεχτήκαμε αμέσως ένα γκολ. Προηγηθήκαμε ξανά, η Παρτιζάν ισοφάρισε και πίεσε, αλλά κρατάμε την πρόκριση. Τώρα περιμένουμε αντίπαλο στην κλήρωση. Δεν υπάρχει βατός αντίπαλος σε αυτό το σημείο, όλες οι ομάδες είναι πολύ καλές», ανέφερε ο νεαρός αριστερός μπακ.

Για την προσωπική του παρουσία, είπε: «Ήταν πρωτόγνωρο για μένα να έρθω από τον ΠΑΣ και να παίξω στα προκριματικά βασικός. Θέλω να έχουμε όλοι υγεία και να μπορέσω να αποδείξω ότι μπορώ να μείνω στον Ολυμπιακό και να βοηθήσω την ομάδα όπως μπορώ».

Ταβάμπα: «Δίκαια πέρασε ο Ολυμπιακός»


Ικανοποιημένος από την προσπάθεια της Παρτιζάν απέναντι στον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Λεάντρ Ταβάμπα χαρακτηρίζοντας πάντως δίκαια την πρόκριση των «ερυθρόλευκων».
«Αυτό που μας έλειψε ήταν η εμπειρία. Απόψε τα πήγαμε καλά, αλλά συνολικά ο Ολυμπιακός δικαίως πέρασε. Διαθέτει κάποιους παίκτες που μπορούν ανά πάσα στιγμή να κάνουν τη διαφορά. Εύχομαι καλή τύχη στον Ολυμπιακό, νομίζω πως έχει την ποιότητα για να βρεθεί στους ομίλους του Champions League», ανέφερε ο Καμερουνέζος φορ.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template