ΠΑΓΚΌΣΜΙΟΙ!! Στην κορυφή του κόσμου η Εθνική νέων πόλο

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Η Εθνική Νέων πόλο του Τεό Λοράντου θριάμβευσε στην πισίνα του Βελιγραδίου!


Η Κροατία έχει μεγάλη παράδοση στο πόλο, αλλά οι Νέοι της είχαν την ατυχία να βρουν μπροστά τους αυτή της Ελλάδας. Η “γαλανόλευκη” έκανε αυτό που ξέρει πολύ καλά. Έβγαλε ψυχή και πάθος και ανέβηκε στην… κορυφή του κόσμου.

Η Εθνική Νέων νίκησε την Κροατία στη διαδικασία των πέναλτι (7-7 η κ.δ. και 5-3 στη ψυχοφθόρα διαδικασία) και πήρε το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. ΠΡΒΤΗ… ΚΟΡΥΦΑΙΑ… ΧΡΥΣΗ!

Η εικόνα της Εθνικής Νέων στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου οκταλέπτου του τελικού δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή, κάτι που επέτρεψε στους Κροάτες να φτάσουν στο 0-2. Οι παίκτες του Τεό Λοράντου “σκλήρυναν” στην άμυνα και παρά το γεγονός πως βρήκαν μπροστά τους έναν πολύ καλό τερματοφύλακα (Χούμπρανιτς), έκλεισαν την περίοδο με σκορ 2-1, με το γκολ του Παπαναστασίου.


Ο Χούμπρανιτς συνέχισε να σταματάει τα σουτ που πήγαιναν πάνω του και στο δεύτερο οκτάλεπτο, αλλά ο Γαρδίκας κατάφερε τελικά να φέρει το παιχνίδι στα ίσα (2-2). Την ίδια ώρα, ο Ζερδεβάς κατέβαζε… ρολά στην ελληνική εστία. Η γαλανόλευκη δεν πήγε καλά στον παίκτη παραπάνω, ενώ στάθηκε άτυχη, αφού η λόμπα του Γιαννόπουλου βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι της “χρβάτσκα”. Οι Κροάτες πέρασαν και πάλι μπροστά στο σκορ, με το κοντινό σουτ του Μπίγιακα (2-3), είχαν και δοκάρι, ενώ πήραν και διαφορά δυο τερμάτων στην περίοδο (2-4) με το τέρμα του Τζούζεβιτς.

Οι δυο ομάδες είχαν κακές επιθετικές επιλογές στην τρίτη περίοδο, αλλά μετά τα μέσα της ο Ζόβιτς κατάφερε να σκοράρει για το 2-5, κάνοντας τα πράγματα δύσκολα για την Εθνική Νέων. Ο Χούμπρανιτς συνέχισε να βάζει.. δύσκολα στην ομάδα του Λοράντου, αλλά ο Τρούλος μείωσε τελικά σε 3-5 και ο Μασμανίδης έφερε τη διαφορά στο γκολ (4-5), πριν το τελευταίο οκτάλεπτο.

Η περίοδος ξεκίνησε με γκολ του Πέικοβιτς (4-6), αλλά ο Γιουβέτσης “απάντησε” σε επίθεση με δυο παίκτες παραπάνω (5-6). Η ελληνική… άμυνα βοήθησε στα τελευταία λεπτά, αλλά το σουτ του Γαρδίκα πήγε στο δοκάρι. Οι παίκτες του Λοράντου -όπως μας συνήθισαν στο τουρνουά- δεν τα παράτησαν! Ο Γαρδίκας έκανε το 6-6 στα 2:20′ πριν τη λήξη, ενώ ο Ζερδεβάς απέκρουσε στην επόμενη επίθεση έναν “κεραυνό” με το κεφάλι (σ.σ χαμογέλασε προς τους συμπαίκτες του)! Το 7-6 ήρθε στα 59 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε με τον Νικολαΐδη! Με ένα δευτερόλεπτο όμως να απομένει οι Κροάτες “πάγωσαν” την Εθνική Νέων, αφού έκαναν το 7-7. Ο Μέρτσερ -με σκαστό σουτ- έστειλε το ματς στα πέναλτι.

Στη… ψυχοφθόρα διαδικασία η Εθνική Νέων ήταν πιο εύστοχη

Τα πέναλτι

1-0 Εύστοχος ο Τρούλος

1-1 Εύστοχος ο Ντάσιτς

2-1 Εύστοχος ο Παπαναστασίου

2-1 ΔΟΚΑΡΙ ο Λάζιτς

3-1 Εύστοχος ο Γαρδίκας

432 Εύστοχος ο Μπούιτς

4-2 Εύστοχος ο Μασμανίδης

4-3 Εύστοχος ο Μέρτσερ

5-3 Εύστοχος ο Γιουβέτσης



Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template