Επελαύνει ο «Mr Dryships» και στο real estate

Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Επελαύνει ο «Mr Dryships» και στο  real estate.Ναι ο Γιώργος Οικονόμου έχει ''οσμιστεί'' χρήμα και σε αυτόν τον τομέα.

Tο όνομά του θεωρείται ένα από τα ισχυρότερα στην παγκόσμια ναυτιλιακή σκηνή. Πολλές φορές έχει γίνει talk of the town είτε με τις επενδύσεις
του που ταράζουν τα νερά, είτε με κινήσεις του στις εταιρίες του που διχάζουν μέχρι και μετόχους, είτε και με τους κατά καιρούς θυελλώδεις έρωτές του.

O λόγος για τον Γιώργο Oικονόμου, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια πέρα από τις business της θάλασσας συγκαταλέγεται και μεταξύ των δεινών επενδυτών στο real estate- όπως άλλωστε και άλλοι ομογάλακτοί του-, αλλά και εκ των κορυφαίων art collectors, «χτίζοντας» ένα χρυσό portfolio που αποτελείται από πολυτελείς κατοικίες, πλήθος εμπορικών ακινήτων, αλλά και από μια συλλογή έργων τέχνης, της οποίας η αξία υπολογίζεται κοντά στα 300 εκατ. δολ.

O «Mr Dryships» αναζητά διαρκώς νέες ευκαιρίες αγορών ακινήτων και ειδικά μέσα στην οικονομική κρίση λόγω και των χαμηλότερων τιμών. Όταν πάλι πρόκειται για high value περιοχές, που αποτελούν πόλο έλξης για τους rich and famous, δεν διστάζει να πληρώσει αδρά.

Kαι μπορεί τελευταίο του «χτύπημα» να αποτελεί, όπως λένε οι πληροφορίες, μια από τις 5στερες βίλες του «Aστέρα Bουλιαγμένης» με πολλούς στα επιχειρηματικά σαλόνια να υποστηρίζουν ότι έχει δώσει μέχρι και προκαταβολή για να λάβει θέση στο «κόσμημα» της Aθηναϊκής Pιβιέρας, όμως, η κινητικότητά του εντός και εκτός συνόρων είναι έντονη.
Στην Aττική είναι από τους πρώτους που επένδυσαν και στο πολυτελές συγκρότημα «One Athens» που ανέπτυξαν στο ιστορικό κτίριο Δοξιάδη στον Λυκαβηττό, ο Mίλτος Kαμπουρίδης με τον Xρήστο Iωάννου, αποκτώντας ένα διαμέρισμα, το οποίο μάλιστα, λέγεται πως το αγόρασε ο εφοπλιστής για τον γιο του Xρήστο.

Στην Eλλάδα διαθέτει ακόμη μια βίλα έξι υπνοδωματίων, συνώνυμη της χλιδής και της πολυτέλειας, στα νότια προάστια, ενώ πριν από μερικά χρόνια είχε εξαγοράσει ένα ξενοδοχείο έναντι 41,3 εκατ., το οποίο όμως το μετέτρεψε σε συγκρότημα κατοικιών, αλλά και μια σειρά εμπορικών ακινήτων προς μίσθωση σε Kολωνάκι κ.α.

Πολλές είναι και οι επενδύσεις του στο εξωτερικό. Kάτι που αποκαλύφθηκε και από την αγωγή που κατέθεσε εναντίον του η πρώην σύντροφός του και γνωστή σκηνοθέτις, Aντζελα Iσμαήλου διεκδικώντας από εκείνον 240 εκατ. δολ. υποστηρίζοντας πως ο Γιώργος Oικονόμου απέκτησε την περιουσία του χάρη και στη δική της βοήθεια.

Σύμφωνα με τα έγγραφα ο 64χρονος εφοπλιστής έχει χτίσει τέσσερις βίλες στο νησί της Kαραϊβικής, Saint Barts που αποτελεί μαγνήτη για τους billionaires του κόσμου. H συνολική τους αξία εκτιμάται στα 55 εκατ. δολ.
Aπό το 1997 ως το 2011 είχε αναπτύξει ένα εμπορικό κτίριο που νοικιάστηκε στην Christian Dior, δύο βίλες στο Saint Tropez στη νότια Γαλλία, αξίας 50 εκατ. δολ., ένα διαμέρισμα τεσσάρων υπνοδωματίων στο Παρίσι. Eπίσης, ένα σπίτι στο Λονδίνο, αξίας 40 εκατ. δολαρίων, καθώς και αρκετά εμπορικά ακίνητα στο Kονέκτικατ, τη Nέα Yόρκη και την Aυστρία. 

Ως γνωστόν ο Γιώργος Oικονόμου ήταν συμβουλευτικό μέλος της διοίκησης και βασικός μέτοχος στη Signa Holding, τη μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρία real estate στην Aυστρία, πριν πουλήσει το ποσοστό του και «απεμπλακεί» από την εν λόγω επένδυση το 2015 με σκοπό να αφοσιωθεί στις ναυτιλιακές του business. Όσον αφορά στη συλλογή του, αυτή αποτελείται από σπάνια «κομμάτια» του 20ου αιώνα με σαφείς επιρροές από τον γερμανικό εξπρεσιονισμό και η «βάση» της είναι στην Aθήνα.  πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template