Φεύγουν οι «παγωτατζήδες» από την Ελλάδα - Σχεδόν 8.000 σημεία πώλησης με ψυγεία χάθηκαν στην κρίση

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Επίσης η αγορά παγωτού περιορίσθηκε κατά 26% σε αξία από το 2012 μέχρι το 2016 ενώ έχουν.. εξαφανισθεί οι κερδοφόρες χρήσεις από τους ισολογισμούς

Ρολά έβαλε στο εργοστάσιο παραγωγής παγωτού της ΔΕΛΤΑ στον Ταύρο, η Froneri HELLAS,το οποίο αρχικά είχε περάσει στoν όμιλο Nestle, ο οποίος με τη συνεργασία της R&R δημιουργήθηκε όμιλος FRONERI, με παρουσία σε 22 χώρες, απασχολεί 15.000 προσωπικό και εμφανίζει κύκλο εργασιών 2,6 δισ. ευρώ.
Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον τομέα του παγωτού, των κατεψυγμένων τροφίμων και των γαλακτοκομικών ψυγείου. Όμως η Froneri HELLAS με ανακοίνωση της έκανε γνωστή την απόφαση της για το κλείσιμο του εργοστασίου.
Μεταξύ άλλων αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι «η FRONERI HELLAS είναι ζημιογόνος, η εταιρία διακόπτει την λειτουργία του εργοστασίου της στον Ταύρο και επαναπροσδιορίζει την οργάνωσή της.
Στην απόφαση αυτή οδηγούν επίσης, οι επικρατούσες δυσμενείς συνθήκες στην αγορά σε συνδυασμό με το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον.

Γιατί έκλεισε το εργοστάσιο στην Ελλάδα;

Η Froneri Hellas ανέλαβε το εργοστάσιο του Ταύρου τον Αύγουστο του 2016.
Ο χρόνος που μεσολάβησε μέχρι την οριστική της απόφαση δεν ήταν αρκετός έτσι ώστε να «γυρίσει» σε θετικό έδαφος τις παραγωγικές δραστηριότητες του εργοστασίου καθώς δεν βοήθησε η αγορά παγωτού που κινήθηκε καθοδικά.
Σύμφωνα με τον ισολογισμό της εταιρείας από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016 προκύπτει ότι η εταιρεία είχε προ φόρων ζημιές ύψους 8.986,620 ευρώ.
Οι πωλήσεις παγωτού του εργοστασίου ανήλθαν μόλις σε 563.018 ευρώ το ίδιο διάστημα όταν το κόστος των πωλήσεων διαμορφώθηκε στο 1.752.746 ευρώ.

Το Δεκέμβριο του 2016 εργάζονταν στο εργοστάσιο του Ταύρου 207 άτομα.
Η εταιρεία προχώρησε σε μείωση του προσωπικού στην προσπάθεια της να δώσει μια ευκαιρία στις εναπομείνασες 102 θέσεις εργασίας, οι οποίες όμως χάθηκαν οριστικά με την απόφαση της να κλείσει το εργοστάσιο καθώς ήταν ζημιογόνο όπως προκύπτουν από τα στοιχεία.

Τα αρνητικά της ελληνικής οικονομία
ς

Οι υψηλοί φορολογικοί συντελεστές η μείωση των εισοδημάτων και οι μισθοί των 400 ευρώ για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα δεν μπορούν να συντηρήσουν την κατανάλωση.
Να σημειωθεί ότι το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε κατά 26% από το 2008 μέχρι το 2016.
Η ιδιωτική κατανάλωση έπεσε 25% το ίδιο διάστημα.
Ο όγκος πωλήσεων των καταστημάτων λιανικού εμπορίου υποχώρησε 27% από το 2010 μέχρι το 2016.
Τα σημεία πώλησης μειώθηκαν δραματικά και συγκεκριμένα κατά 4.300 παντοπωλεία και 3.800 περίπτερα κατέβασαν ρολά από το 2008 μέχρι το 2016.
Επίσης η αγορά παγωτού περιορίσθηκε κατά 26% σε αξία από το 2012 μέχρι το 2016 ενώ έχουν.. εξαφανισθεί οι κερδοφόρες χρήσεις από τους ισολογισμούς.

Τα ψυγεία της Froneri Hellas μένουν στην Ελλάδα - Τι δίνει στους 102 εργαζόμενους
Η διοίκηση της εταιρείας δεν εγκαταλείπει την Ελλάδα και αναμένεται να έχει έντονη παρουσία στη χώρα μας στην αγορά παγωτού αλλά έκρινε ασύμφορη την δραστηριότητα του εργοστασίου στον Ταύρο.
Οι αλλαγές που θα υλοποιηθούν θα επηρεάσουν 102 εργαζόμενους.

Η Εταιρία αναγνωρίζοντας την προσφορά και την αφοσίωση των ανθρώπων της, έχει φροντίσει με απόλυτη διαφάνεια, ειλικρίνεια και ευαισθησία να τους στηρίξει.
Προσφέρεται σημαντική οικονομική υποστήριξη μέσω ενός ιδιαίτερα ελκυστικού προγράμματος συναινετικών αποχωρήσεων.
Ταυτόχρονα η Εταιρία θα παρέχει ιδιωτική ασφαλιστική ιατροφαρμακευτική κάλυψη για τους αποχωρούντες και τις οικογένειές τους όπως ισχύει μέχρι σήμερα και για περίοδο δύο ετών.
Επίσης θα προσφέρει υπηρεσίες επαγγελματικής επανατοποθέτησης στην αγορά, για όσους το επιθυμούν.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template