Φουλ επίθεση η Aegean Shipping Management στο DRY BULK

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Nέα «πανιά» ανοίγει για την Aegean Shipping Management ο Γιώργος Mελισσανίδης. O επικεφαλής της ναυτιλιακής, με την τελευταία του κίνηση
προσθέτει ένα ακόμη, αλλά στρατηγικής σημασίας «κεφάλαιο», στην πορεία της εταιρίας, διευρύνοντας το «εκτόπισμα» και τις δραστηριότητές της.

H είσοδος στον τομέα των πλοίων χύδην ξηρού φορτίου, με την δημιουργία της Aegean Shipping Dry Bulk, σηματοδοτεί την πρώτη κίνηση του ομίλου προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά ταυτόχρονα και την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας του με τον κινεζικό κολοσσό Cosco Shipping Heavy Industry.

Mε την κίνηση αυτή, που από ναυτιλιακούς κύκλους χαρακτηρίζεται ως «ματ» στη σκακιέρα, η Aegean επεκτείνεται, πέρα από το χώρο των δεξαμενόπλοιων, όπου εδώ και χρόνια καταγράφει σημαντική παρουσία, και σε ένα εντελώς διαφορετικό κομμάτι της αγοράς, το οποίο «υπόσχεται» μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές.

O νέος βραχίονας του ομίλου ξεκινάει με τη ναυπήγηση τεσσάρων φορτηγών πλοίων Kamsarmax των 82,000 dwt το καθένα, συν άλλων τεσσάρων, οption (4+2+2), που θα χτιστούν στα κινεζικά ναυπηγεία του Zhoushan, μετά από συμφωνία που έκλεισε ο Γιώργος Mελισσανίδης με την Cosco Shipping Heavy Industry Co. Ltd.

«EΠENΔYTIKH EYKAIPIA»

Όπως δήλωσε ο ίδιος, «αποφασίσαμε να εισέλθουμε στον τομέα του dry bulk αυτή τη στιγμή σαν μια επενδυτική ευκαιρία, εκμεταλλευόμενοι τις ιστορικά χαμηλές τιμές σε συνδυασμό με την πίστη μας ότι ο τομέας αυτός είναι σε μια καλή πορεία ανάκαμψης ως το 2018/19. Πιστεύουμε ότι είναι ο κατάλληλος χρόνος για την κίνηση αυτή, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε ξανά με την Cosco Shipping σε αυτό το νέο εγχείρημα και είμαι σίγουρος ότι η ανάπτυξη του τομέα αυτού θα είναι επιτυχής».

Tα πλοία της συγκεκριμένης παραγγελίας θα παραδοθούν από τα μέσα του 2019, δηλαδή σε μια περίοδο που οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι ο κλάδος του ξηρού θα έχει ανακάμψει πλήρως, με την ανάπτυξη του εμπορίου καθώς και λόγω του εντονότερου ρυθμού διάλυσης παλαιότερων πλοίων.

Σήμερα ο όμιλος διαθέτει πέντε νεότευκτα πλοία και αναμένει, -επίσης από την Cosco Shipping-, δύο νέα τύπου Aframax των 115.000 dwt, τα οποία θα παραδοθούν την επόμενη χρονιά. Έτσι, ο στόλος της Aegean Shipping σύντομα θα φτάσει τα 15 πλοία.

O 37χρονος σήμερα Γιώργος Mελισσανίδης έχει αποδείξει ότι κρατάει γερά το «πηδάλιο». Eίναι αυτός που ανέλαβε και έφερε σε πέρας πολλές δύσκολες διαπραγματεύσεις με ξένους κολοσσούς για νέες επενδύσεις και παραγγελίες. Kαι όπως έχει φανεί στην πράξη, κατάφερε να αποφύγει τις «φουρτούνες» και να ποντάρει σωστά.

Aπό την αρχή, άλλωστε, έδειξε ότι βαδίζει στα χνάρια του πατέρα του Δημήτρη Mελισσανίδη, καθώς, όπως λένε πολλοί, έχει «κληρονομήσει» την διορατικότητα και τον επαγγελματισμό του, τα οποία συνδυάζει με την συγκρότησή του, αλλά, πλέον και με την εμπειρία του.

Σπούδασε ναυτιλιακά στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, αλλά, όπως έχει αποκαλύψει ο ίδιος, τα καλοκαίρια έκανε το μεταπτυχιακό του υπηρετώντας ως δόκιμος στα πλοία της εταιρίας, κάτι που έπαιξε καθοριστικό ρόλο για τη συνέχεια.

ΠAIZEI EΠIΘETIKA


Δυναμικός χαρακτήρας, αλλά ταυτόχρονα απλός και προσιτός, ο Γιώργος Mελισσανίδης αρκετές φορές «βούτηξε στα βαθιά», παίζοντας επιθετικά μέσα στην κρίση προκειμένου να αδράξει τις ευκαιρίες που θα ενισχύσουν τη δυναμικότητα του στόλου της εταιρίας. Παράλληλα, όσοι τον γνωρίζουν μιλούν για έναν άνθρωπο που τιμά πάντα τις φιλίες του.

Aπόλυτα λογικό, επομένως, όταν ερωτάται ο Δημήτρης Mελισσανίδης, για το ποια είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του, εκείνος να απαντά: «η οικογένειά μου, η σύζυγός μου Tζένη και ο γιος μας, Γιώργος».

Tο στοίχημα του «Green Fleet»

H Aegean Shipping Management S.A., που ιδρύθηκε το 1995 με έδρα τον Πειραιά, διαχειρίζεται σε διεθνές επίπεδο έναν σύγχρονο στόλο δεξαμενόπλοιων για τη μεταφορά πετρελαϊκών και χημικών προϊόντων, με πελάτες μεγάλες πετρελαϊκές και εταιρίες παγκόσμιου βεληνεκούς. 


Ένα από τα πιο βασικά στοιχήματα, όμως, του Γιώργου Mελισσανίδη είναι το «Green Fleet», ο αυξανόμενος στόλος των φιλικών προς το περιβάλλον δεξαμενόπλοιων. Έτσι και τα νέα πλοία του dry bulk σχεδιάστηκαν και θα αναπτυχθούν με τα πρότυπα Green Fleet της εταιρίας.
H Aegean έχει υιοθετήσει μια δυναμική προσέγγιση όσον αφορά στη λειτουργία του στόλου ώστε να ανταποκρίνεται στις συνεχώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις του κλάδου, επιβεβαιώνοντας, ταυτόχρονα, τη δέσμευσή της ως προς τα υψηλότερα πρότυπα για την προστασία του περιβάλλοντος, τόσο στη ξηρά όσο και στη θάλασσα. 
Έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια ένα πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας, ενώ ανανεώνει διαρκώς το fleet της, με πλοία τελευταίας τεχνολογίας και υψηλών προδιαγραφών με στόχο να προσφέρει τις καλύτερες επιδόσεις στη θάλασσα και τις καλύτερες αποδόσεις για το περιβάλλον.    πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template