Οι μετοχές υποχωρούν και οι επενδυτές στρέφονται στα ασφαλή καταφύγια

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Οι μετοχές υποχωρούν ενώ χρυσός και γιεν ενισχύονται καθώς αυξάνονται και πάλι οι γεωπολιτικές εντάσεις με τον...

Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να εξετάζει την επιβολή νέων οικονομικών κυρώσεων που μπορεί να στοχεύσουν την Κίνα μετά τη νέα πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας αλλά και τις πληροφορίες για νέα δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου.


Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 υποχωρεί 0,6% με τις τράπεζες και τις τεχνολογικές εταιρείες να πρωταγωνιστούν στην πτώση, αν και το σύνολο των κλάδων είναι στο κόκκινο.

Νωρίτερα ο δείκτης MSCI Asia Pacific κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειες του, 0,6%, απ' τις αρχές Αυγούστου, όταν τότε ο Τραμπ είχε απειλήσει ότι θα απαντήσει στην Πιονγκ Γιανγκ με «φωτιά και οργή» .

Τα προθεσμιακά συμβόλαια του S&P 500 υποχωρούν 0,4% ενώ την ίδια ώρα κινούνται ανοδικά τα ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα, το γιεν και το ελβετικό φράγκο. Άνοδος 0,5% του ευρώ έναντι του δολαρίου, στο 1,1915 δολ.

Συνεχίζουν το ράλι τα βιομηχανικά μέταλλα. Στα 1.338 δολ. η ουγγιά ο χρυσός.


Ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε πως οποιαδήποτε χώρα κάνει δουλειές με το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν θα υποστεί οικονομικές κυρώσεις και εμπάργκο, και ο υπ. Άμυνας των ΗΠΑ δήλωσε πως «υπάρχουν πολλές στρατιωτικές εναλλακτικές». Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της Β. Κορέας την Κυριακή ότι δοκίμασε επιτυχώς βόμβα υδρογόνου.

Η δοκιμή, η πρώτη του είδους από τότε που ο Τραμπ ανέλαβε τα ηνία των ΗΠΑ, αποτελεί ένα νέο εμπόδιο για τις αγορές που μέχρι τώρα είχαν αποδειχθεί ανθεκτικές στην κλιμακούμενη ένταση στην κορεατική χερσόνησο.

«Να περιμένετε βραχυπρόθεσμα συναλλαγές που μειώνουν το ρίσκο», λένε σήμερα στους πελάτες τους οι οικονομολόγοι της Citigroup, συμπεριλαμβανομένης της Johanna Chua. «Ωστόσο τέτοιες κινήσεις της αγοράς τείνουν να έχουν βραχεία διάρκεια, καθώς συνηθίζεται η ένταση να αποκλιμακώνεται σύντομα. Επομένως, εκτός και εάν η παγκόσμια απάντηση σε αυτή την πρόκληση αυξήσει τις πιθανότητες ενός στρατιωτικού χτυπήματος ή οδηγήσει στην κατάρρευση του καθεστώτος της Β. Κορέας (κάτι απίθανο και για τις δύο περιπτώσεις), το ίδιο θα γίνει και τώρα», καταλήγουν στην έκθεση τους.

Κάποιοι επενδυτές πάντως επιλέγουν να διακρατήσουν περισσότερο ρευστό καθώς αυξάνεται η γεωπολιτική αστάθεια. Ο Nader Naeimi, που είναι επικεφαλής ενός δυναμική επενδυτικού fund της AMP Capital με έδρα το Σίδνεϊ και βοηθά στη διαχείριση 110 δισ δολ., διακρατά το 30% του χαρτοφυλακίου του σε ρευστό, ενώ την ίδια ώρα η Ariel Investments με έδρα το Σικάγο διακρατά περισσότερο ρευστό έναντι των στόχων που έχει θέσει θεωρώντας ότι σε μία διόρθωση της αγοράς θα δημιουργηθούν ευκαιρίες.            Πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template