H πτώση του Mr. Aρης που εμφανίστηκε σαν... Μεσσίας

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Ν. Λάσκαρης, εκτός από τις δικαστικές περιπέτειες έχει να αντιμετωπίσει τους ανέμους που έσπειρε στην ιστορική ομάδα
Από τα ψηλά στα χαμηλά και

από τα πολλά στα λίγα, καθώς ο ισχυρός Βαρδάρης παρασέρνει στον Θερμαϊκό τον Νίκο Λάσκαρη, ο οποίος εμφανίστηκε σαν... Μεσσίας στην ΚΑΕ Αρης! Ετσι, λοιπόν, από τη φαινομενική ομαλότητα στην ομάδα που πριν από μερικές δεκαετίες εγραφε ιστορία στο ελληνικό και το ευρωπαϊκό μπάσκετ, ερχονται τρικυμίες και θύελλες!

Αλλωστε τα επεισόδια στο «σίριαλ Λάσκαρης» είναι πολλά και δεν έχουν τελειωμό. Επεισόδια με βαρύγδουπες δηλώσεις για το μέλλον του Αρη, δικαστικές περιπέτειες και εντάσεις ανάμεσα σε παράγοντες του συλλόγου και στον Νίκο Λάσκαρη.

Στην αρχή ήταν η μήνυση που του είχε υποβάλει Λετονός πρώην συνεργάτης του για την υπόθεση διαδικτυακής πώλησης χρυσού και υπεξαίρεσης 100.000.000 ευρώ και μετά το τσουνάμι των εξελίξεων έφτασε μέχρι και στην ΚΑΕ Αρης.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Αρη, όπου τονιζόταν η επιθυμία του Νίκου Λάσκαρη να απεμπλακεί από την ομάδα, ήρθε να προστεθεί η παραίτηση του αντιπροέδρου της ΚΑΕ Αρης και στενού συνεργάτη του ιδιοκτήτη του μπασκετικού «αυτοκράτορα» Δημήτρη Παπακυριάκη, που όμως απορρίφθηκε από τον Νίκο Λάσκαρη.

Κατάσχεση της περιουσίας

Μάλιστα, θέση σε όσα διαδραματίζονται πήρε και ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος προ ημερών δηλωσε οτι: «Ο Αρης, εάν δεν καθαρίσει, θα έχει μεγάλο πρόβλημα. Εγώ απέχω και δεν συμπράττω με όσα γίνονται ούτε θέλω να μιλήσω για την απόφαση του Γιαννάκη να αναλάβει προπονητής. Οποιος θέλει πάντως να βοηθήσει δεν ζητάει μετοχές, πηγαίνει και βοηθάει».



Πάντως, ο πρώην σύμβουλος του Αρη και νομικός Σπύρος Χριστοφορίδης είχε αναφερθεί στην ύπαρξη ενδιαφερόμενου επενδυτή, ο οποίος ήθελε το σύνολο των μετοχών, τον περασμένο Αύγουστο, αλλά ο ιδιοκτήτης του Αρη είχε αρνηθεί, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Αν η οικογένεια Λάσκαρη κερδίσει την υπόθεση, σταματάει η δέσμευση των μετοχών και της υπόλοιπης περιουσίας, αν χάσει την υπόθεση, θα έχουμε κατάσχεση της περιουσίας. Δηλαδή κατάσχεση των μετοχών της ΚΑΕ». Τέλος, από τη μεριά του ο Νίκος Λάσκαρης ανέφερε πως λύση στο οικονομικό θα έρθει μέσω χορηγιών και συγκεκριμένα το τηλεοπτικό, τα εισιτήρια διαρκείας και κάποιες άλλες χορηγίες πιο μικρές.

Η δικαστική περιπέτεια του Λάσκαρη προκάλεσε πληθώρα σχολίων στους επιχειρηματικούς και τους αθλητικούς κύκλους της χώρας. Στο άκουσμα και μόνο αρκετοί ήταν αυτοί που θεώρησαν πως ήταν θέμα χρόνου η αποκάλυψη ενός σκανδάλου που θα προκαλούσε την κατάρρευση του «Mr Αρης», ενώ άλλοι χαρακτήρισαν τη γρήγορη αναρρίχησή του στην κορυφή ακόμη μία επιχειρηματική «φούσκα», που θύμιζε το άδοξο οικονομικό τέλος αντίστοιχων Ελλήνων επιχειρηματιών στο παρελθόν.

Υπεράκτιες εταιρίες

Η αλήθεια, όποια κι αν είναι αυτή, δεν θα αργήσει να λάμψει και μάλιστα μέσα από τις δικαστικές αίθουσες, καθώς τόσο ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Αρης Νίκος Λάσκαρης όσο και η σύζυγός του Τζώρτζια Ευσεβίου φέρονται πρωταγωνιστές σε υπόθεση απάτης «μαμούθ».

Συγκεκριμένα, στις 31 Μαρτίου 2017 ο Λετονός επιχειρηματίας Μιχάλης Σουμπότινς και πρώην συνεργάτης τους, που δραστηριοποιείται στην αγοραπωλησία χρυσού μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας και είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος της αλλοδαπής εταιρίας MD7 Trade Ltd, κατέθεσε εις βάρος τους αγωγή, μέσω της οποίας διεκδικεί 97.280.590 ευρώ! Ο κ. Σουμπότινς εμπλέκει το ζεύγος Λάσκαρη σε υπόθεση απάτης «μαμούθ», υπεξαίρεσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Το «παζλ» της υπόθεσης συνθέτουν ένα πολύπλοκο σύστημα υπεράκτιων εταιριών, απειλές, εκβιασμοί, 915 κιλά χρυσός και 57.000.000 ευρώ! Μάλιστα, ο ενάγων κατηγορεί το ζευγάρι ότι χρησιμοποίησε χρήματα κλεμμένα από εκείνον για να αγοράσει μετοχές της ΚΑΕ Αρης!

Ωστόσο, οι δικαστικοί μπελάδες για τον 48χρονο επιχειρηματία άρχισαν νωρίτερα, με την υποβολή μήνυσης σε βάρος του από τον Λετονό. Λίγο αργότερα, στις 27 Ιανουαρίου 2017, εκδόθηκε απόφαση ασφαλιστικών μέτρων για τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του κ. Λάσκαρη στην Ελλάδα έως το ύψος των 60.000.000 ευρώ.

Η αρχή της ιστορίας βρίσκεται πίσω στο 2014, όταν ένας αδελφικός φίλος του Σουμπότινς τού σύστησε το ζευγάρι: Ο Λετονός επιχειρηματίας τούς εκμυστηρεύτηκε τα προβλήματα που αντιμετώπιζε με μια εταιρία στο Ντουμπάι, μέσω της οποίας διέθετε τις ποσότητες χρυσού που εμπορευόταν η δική του εταιρία με έδρα τη Βουλγαρία, και εκείνοι εμφανίστηκαν ως σωτήρες.

Επεισαν τον Σουμπότινς να τους εμπιστευτεί και να μεταφέρει 297 κιλά χρυσό στο όνομα της συζύγου του Νίκου Λάσκαρη. Ακολούθησαν συμβάσεις και άλλες μεταφορές χρηματικών ποσών, πάντα χωρίς παραστατικά, λόγω της εμπιστοσύνης που έδειχνε ο Σουμπότινς. Ηταν πια Ιανουάριος του 2016, όταν ανακάλυψε ότι κάτι συμβαίνει και άρχισε η δικαστική διαμάχη.

Ο γάμος της δεκαετίας στην Τζια και το πάρτι που κράτησε τέσσερις ημέρες

Τα λεφτά φαίνεται ότι ήταν πολλά και ο προκλητικός τρόπος ζωής τους τούς οδήγησε στο να πραγματοποιήσουν στην Τζια τον γάμο της δεκαετίας. Τον Ιούνιο του 2015 και τις ημέρες που τα capital controls ανάγκαζαν τους Ελληνες να δημιουργούν ατελείωτες ουρές μπροστά από τα ATM των τραπεζών, εκείνοι ξόδευαν εκατομμύρια ευρώ.



Σε ένα ατελείωτο τετραήμερο πάρτι επιδειξιομανίας το ζευγάρι κατάφερε να απασχολήσει τα μέσα, που με κάθε τρόπο προσπαθούσαν να έχουν αποκλειστικές πληροφορίες, καθώς και να τους απαθανατίσουν στη διάρκεια της γαμήλιας τελετής. Για την ημέρα εκείνη η πληθωρική Τζώρτζια Ευσεβίου επέλεξε να φορέσει δημιουργία της Vivienne Westwood, ενώ το hair styling είχε επιμεληθεί ο Τρύφωνας Σαμαράς. Το χρώμα του φορέματος αλλά και το αξεσουάρ σε σχήμα πεταλούδας που στόλιζε το χτένισμά της ήταν ίδια ακριβώς με το γενικότερο θέμα του στολισμού τόσο στην εκκλησία όσο και στη δεξίωση, που ήταν οι πεταλούδες. Οι παραλίες του νησιού είχαν μετατραπεί για τον γάμο σε συναυλιακούς χώρους για να φιλοξενήσουν τον Αντώνη Ρέμο και τις Μέλιsses. Χρυσά μαχαιροπίρουνα έλαμπαν πάνω σε ροτόντες, πασίγνωστοι σεφ ανέλαβαν να ικανοποιήσουν τον ουρανίσκο των υψηλών προσκεκλημένων, ενώ ναυλώθηκε και ελικόπτερο για να μεταφέρει τον Αρχιεπίσκοπο της Κύπρου Χρυσόστομο, προκειμένου να τελέσει το μυστήριο.

Σκάφος αξίας 200.000 €

Από χλιδή «ξεχείλιζε» και το πάρτι γενεθλίων που έκανε έκπληξη δύο μήνες μετά τον γάμο τους στον επιχειρηματία Νίκο Λάσκαρη η σύζυγός του. Το πάρτι έγινε στη Μύκονο, σε γνωστό κλαμπ στο Καλό Λιβάδι, που φιλοξένησε το ζευγάρι και τους διάσημους καλεσμένους του, οι οποίοι έμειναν άφωνοι με το δώρο που έκανε στον εορτάζοντα η σύζυγός του. Ήταν ένα φουσκωτό σκάφος, το οποίο -όπως ακούστηκε- στοίχισε περίπου 200.000 ευρώ.     πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template