Audi Α8L-Ξέχασε τα άλλα...ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ!!! (εικόνες-βίντεο)

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Με μια πρώτη ματιά, το ολοκαίνουριο 2019 Audi Α8L, η ναυαρχίδα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, σήμερα μέλος της Volkswagen
Group, μπορεί να μη μοιάζει με το αυτοκίνητο του μέλλοντος, αλλά κάτω από το συμπαγές luxurious «δέρμα» της κρύβει ένα πραγματικό τεχνολογικό θαύμα. 
Ένας αριθμός καινοτόμων αισθητήρων (υπερήχων, ραντάρ και λέιζερ), αρκετές κάμερες και ένας υπερσύγχρονος υπολογιστής, που είναι ικανός να κόψει το ηλεκτρικό στο… FBI, σε απόλυτη εξάρτηση μεταξύ τους, συντελούν στη δημιουργία της πρώτης σειράς αυτοκινήτων ικανών να πληροί το Επίπεδο 3 της αυτοματοποίησης στην οδήγηση που έχει θέσει η Society of Automotive Engineers (SAE).



Μέχρι σήμερα, τα αυτοκίνητα Επιπέδου 2, όπως η νέα Mercedes-Benz S Class, είναι ικανή να οδηγεί και να σταματά μόνη της, κάτω όμως από συγκεκριμένες συνθήκες και με απαραίτητη την προσοχή -ή και τη συμμετοχή- του οδηγού. Στο Επίπεδο 3 όμως, το αυτοκίνητο αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη, αφήνοντας τον οδηγό στις ασχολίες του όπως να στείλει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να παίξει με το βιολί του ή απλά να θαυμάσει το τοπίο. Φυσικά στη θεωρία…



Το Audi Intelligence (AI) είναι ένα πρωτοποριακό σύστημα στο A8L που περιλαμβάνει τρεις ουσιαστικά αυτόματους πιλότους: Πιλότος κυκλοφορίας στην κίνηση, πιλότος στάθμευσης και πάρκινγκ και πιλότος γκαράζ. 

Ο αυτόματος πιλότος κίνησης (Traffic Jam Pilot), αν και προς το παρόν αφορά συγκεκριμένες διαδρομές και ταχύτητα κίνησης έως τα 60 χλμ. την ώρα, στην πραγματικότα αφήνει όλη τη διακυβέρνηση στα αυτόματα συστήματα του αυτοκινήτου, χωρίς να χρειάζεται καμία συμμετοχή από τον οδηγό. Μία ένδειξη στο ταμπλό της Audi ειδοποιεί την ύπαρξη πυκνής κυκλοφορίας, ο οδηγός ενεργοποεί το σύστημα και πλέον τα πάντα αφήνονται στον έλεγχο του Traffic Jam Pilot. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στις άλλες δύο αυτόματες λειτουργίες, οι οποίες όμως λίγο-πολύ είναι ήδη γνωστές και εφαρμόζονται στην αυτοκινητοβιομηχανία.


Ουσιαστικά, η πανέξυπνη «ζωντανή» ενεργή ανάρτηση του ΑΙ διαβάζει την επιφάνεια του δρόμου και εξομαλύνει προληπτικά την οδήγηση μέσω στιγμιαίων ηλεκτρικών ενεργοποιητών σε κάθε τροχό, επιτρέποντας έτσι στους επιβάτες να απολαμβάνουν τις άλλες ασχολίες τους χωρίς ενόχληση. Μια άλλη ενδιαφέρουσα επιλογή είναι το ενεργό πίσω σύστημα διεύθυνσης, το οποίο βελτιώνει δραματικά την ευελιξία σε κλειστά σημεία του δρόμου, βοηθώντας παράλληλα στη σταθερότητα του αυτοκινήτου στις πολύ υψηλές ταχύτητες.

Όσον αφορά το εσωτερικό του 2019 Audi Α8L, που σημειωτέων θα βγει στην αγορά το τρίτο τρίμηνο του 2018, είναι η απόλυτη μόνωση από τους εξωτερικούς θορύβους που προσφέρει, τα υπέροχα μαλακά δερμάτινα καθίσματα που κάνουν μέχρι και μασάζ και ένα ζευγάρι μεγάλων (Haptic) οθονών αφής μέσω του οποίου ελέγχονται όλες οι λειτουργίες του αυτοκινήτου. Tο νέο A8L θα προσφερθεί αρχικά με έναν V-6 κινητήρα 340 ίππων, ενός στροβίλου και ενός 3λίτρου. Σύντομα θα ακολουθήσει η επιλογή ενός κινητήρα 4-λίτρων V-8 με κινητήρα 460 ίππων.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ








































Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template