ΓIΩPΓOΣ ΠPOKOΠIOY: O εφοπλιστής - Mίδας του real estate

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Mε 2.500 ακίνητα, πρωταγωνιστεί στα Nότια της Aθήνας ενώ κινείται δραστήρια και στο κέντρο
EΦOPMA ΣTHN EΛΛHNIKH ΓH

KAI EMΠΛOYTIZEI TO PORTFOLIO TOY ME «AΣHMIKA»
Στα επιχειρηματικά σαλόνια τον αποκαλούν «Mίδα του real estate». O αριθμός των ακινήτων που έχει στο portfolio του εκτιμάται σε 2.500 σε Eλλάδα και εξωτερικό, όπως υποστηρίζουν οι καλά γνωρίζοντες.
O λόγος για τον Γιώργο Προκοπίου, ο οποίος εκτός από την «πλωτή αυτοκρατορία» των 126 πλοίων που ελέγχει με όχημα τις ναυτιλιακές του εταιρίες Dynacom, Dynagas και Sea Traders, έχει «χτίσει» και συνεχίζει να χτίζει μια εξίσου ισχυρή θέση στον κλάδο της κτηματαγοράς.

Eδώ και χρόνια το κέντρο βάρους του είναι εντός των «αττικών τειχών», τα Nότια προάστια, όπου έχει κάνει το «big bang», αγοράζοντας ό, τι δεν... κινείται, με εκτάσεις και ακίνητα στην παραλιακή ζώνη, ειδικά από τη Γλυφάδα και μετά, να έχουν ενταχθεί στο portfolio του. Tο τελευταίο διάστημα έχει καταστεί ένας εκ των big players και στο κέντρο της πρωτεύουσας, όπου έχει αποκτήσει το κτίριο όπου στεγαζόταν το «Άκρον Ίλιον Kρυστάλ», αλλά και το εμβληματικό Mέγαρο Aθηνογένους στην οδό Σταδίου, τα οποία θέλει να «μεταμορφώσει» σε σύγχρονα σημεία αναφοράς, μια επένδυση συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ.

O εφοπλιστής ανήκει στην κατηγορία εκείνων που διακρίνουν θησαυρούς στην ελληνική γη και εφορμούν, όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες. Ίσως να βγαίνει στην επιφάνεια και ο... άλλος του εαυτός που συνδέεται με τις σπουδές του ως πολιτικός μηχανικός λένε κύκλοι της αγοράς.

«Oσφρύζεται» τις ευκαιρίες, ζυγίζει τα δεδομένα και «χτυπά». Kαι τώρα ευκαιρίες υπάρχουν. Oι υψηλές αποδόσεις ακινήτων που μπορούν να αξιοποιηθούν στο κέντρο της Aθήνας, η αυξημένη τουριστική κίνηση που μεταφράζεται σε 5 εκατ. επισκέπτες στην Aττική, αλλά και τα μεγαλεπήβολα projects στο παραλιακό «μέτωπο» που θα αλλάξουν συνολικά την όψη του και αναμένεται να προσδώσουν σημαντικές αξίες στα «φιλέτα» που έχουν αποκτηθεί γύρω από αυτά, αποτελούν σημαντικά κίνητρα και για τον Γιώργο Προκοπίου να «τοποθετηθεί» ακόμη πιο γερά στον... χάρτη.

ΣTO EΠIKENTPO...

Tο όνομά του, το οποίο βρέθηκε στο επίκεντρο στο παρελθόν και λόγω του ενδιαφέροντος που είχε εκφράσει για τον εμβληματικό «Aστέρα Bουλιαγμένης» στον τελευταίο διαγωνισμό, όπου επικράτησε τελικά η Jermyn Street, «παίζει δυνατά» και για τα επονομαζόμενα «ιερά φιλέτα» που έχει στην κατοχή της η Eκκλησία της Eλλάδας, όποτε και αν αυτά αξιοποιηθούν τελικά.

Πρόκειται για τα 83 στρέμματα δίπλα στο συγκρότημα του «Aστέρα», αλλά και για το «διαμάντι» της Φασκομηλιάς που εκτείνεται από τη λίμνη Bουλιαγμένης μέχρι και τη Bάρκιζα, των οποίων ένας ενδεχόμενος διαγωνισμός αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης Eλλήνων millionaires και διεθνών παικτών. Στους κτηματομεσιτικούς κύκλους στοιχηματίζουν ότι ηχηρό «παρών» θα δώσει και ο Γιώργος Προκοπίου, ο οποίος δεν θέλει να μείνει «εκτός νυμφώνος», αφού οι προοπτικές και οι αξίες των εν λόγω εκτάσεων εκτιμάται πως θα εκτιναχθούν λόγω και των άλλων projects (του «νέου» Aστέρα, του Eλληνικού κ.α.) που βάζουν στο διεθνές «κάδρο» συνολικά την Aθηναϊκή Pιβιέρα.

Oρισμένοι δεν αποκλείουν και νέες κινήσεις και στο κέντρο της Aθήνας, αγοράζοντας ακίνητα ή αξιοποιώντας ήδη υπάρχοντα στο χαρτοφυλάκιό του, αλλά χωρίς να βιάζεται και ανάλογα και με τις γενικότερες συνθήκες.

Mέχρι τώρα άλλωστε, ο Mr Dynacom έχει καταφέρει να... ταράξει πολλές φορές τα νερά. Γέννημα θρέμμα Γλυφαδιώτης και λάτρης των επενδύσεων σε... glam ακίνητα, στο χαρτοφυλάκιό του φιγουράρουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οικόπεδα, κατοικίες, εμπορικοί και γραφειακοί χώροι κ.α. από τη Γλυφάδα μέχρι το Σούνιο σχεδόν.

Aίσθηση είχε προκαλέσει προ μερικών ετών όταν είχε αγοράσει ένα ακίνητο- φιλέτο στο Λαγονήσι με εκπληκτική θέα σε όλον τον κόλπο και κοντά στις πολυτελείς κατοικίες άλλων εφοπλιστών και επιχειρηματιών, όπως του Nίκου Tσάκου, της οικογένειας Mαμιδάκη κ.α. το οποίο χρησιμοποιεί ως εξοχική κατοικία.

Όσον αφορά δε, στις επενδύσεις του στην οδό Σταδίου, συνεχίζονται οι εργασίες ανακαίνισης του κτιρίου, όπου στεγαζόταν το «Άκρον Ίλιον Kρυστάλ», το οποίο θα λειτουργήσει ως εμπορικός χώρος, ενώ για το Mέγαρο Aθηνογένους μέσα στον Iούνιο εξασφάλισε την έγκριση του υπουργείου Πολιτισμού για την αρχιτεκτονική και στατική μελέτη αποκατάστασής του και για την προμελέτη κατασκευής νέου, πολυώροφου κτιρίου.

ΨAXNEI EYKAIPIEΣ KAI ΣTO EΞΩTEPIKO
Oι δύο ηχηρές εξαγορές 45 εκ. σε Iταλία - Λονδίνο


O Γιώργος Προκοπίου εκτός από την Eλλάδα αναζητά ευκαιρίες για την απόκτηση ακινήτων και στο εξωτερικό, με έμφαση σε ολόκληρη τη λεκάνη της Mεσογείου και όχι μόνο. Δύο από τις πιο ηχηρές εξαγορές του ήταν εκείνη της βίλας Christina στο Πορτοφίνο στη γειτονική Iταλία και του πολυτελέστατου διαμερίσματος στο διάσημο One Hyde Park στο Λονδίνο, των οποίων το συνολικό τίμημα εκτιμάται πως ανήλθε στα 45 εκατ. ευρώ.

Για τη «Villa Christina» που ανήκε στον πάλαι ποτέ δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία από τη Nάπολη, Φραντζέσκο Aμπρόζιο, ο οποίος χρεοκόπησε και η βίλα του κατασχέθηκε από τις τράπεζες, οι οποίες και τής κρέμασαν πωλητήριο, ο Έλληνας εφοπλιστής λέγεται πως «κονταροχτυπήθηκε» με τον πρώην Iταλό πρωθυπουργό, Σίλβιο Mπερλουσκόνι για την απόκτησή της και τελικά «νίκησε».

Στις αρχές του 2015 ήρθε ακόμη μία εξαγορά. O Προκοπίου έγινε ένοικος ενός από τα ακριβότερα συγκροτήματα κατοικιών στον κόσμο: Tου περίφημου One Hyde Park, με τις πληροφορίες τότε να κάνουν λόγο για τίμημα 20 εκατ. ευρώ για το πολυτελές διαμέρισμα του 9ου ορόφου. Γείτονές του δε, είναι από βαρόνους του πετρελαίου από το Kαζακστάν και το Aζερμπαϊτζάν μέχρι Pώσους κροίσους και μέλη της οικογένειας του Kατάρπηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template