Ένστολοι κατά Τσίπρα: Μας θυμάσαι όποτε σε βολεύει, αλλά ξέχασες να μας δώσεις μέρισμα

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Για «εμπαιγμό και απαξία» εκ μέρους του πρωθυπουργού αναφορικά με τις μισθολογικές αδικίες εναντίον τους, που εδώ και 2,5 χρόνια δεν έχουν
αποκατασταθεί, κάνουν λόγο σε επιστολή τους προς τον Αλέξη Τσίπρα τα σώματα ενστόλων, με αφορμή τους «διθυράμβους» που ακούστηκαν μετά τις τελευταίες επιτυχίες της αστυνομίας.


Οι ένστολοι αναφέρονται στο μέρισμα που ανακοίνωσε με διάγγελμα ότι θα δώσει στους ασθενέστερους πολίτες ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας στο κείμενο πως το Συμβούλιο Επικρατείας έχει αποφανθεί δύο φορές για την υπόθεσή τους, αλλά η κυβέρνηση, με πρόφαση τις ταμειακές δυσκολίες, δεν έχει προχωρήσει στην αποκατάσταση των εις βάρος τους αδικιών, την ίδια στιγμή που μοιράζεται το... πλεόνασμα του πλεονάσματος.

Αναλυτικά η επιστολή των σωμάτων ασφαλείας προς τον Αλέξη Τσίπρα...
Προς: Τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη ΤΣΙΠΡΑ

Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Κυβέρνησης,

Σας ακούσαμε χθες να εξαγγέλλετε τις αποφάσεις σας για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, ύψους 1,4 δισ. ευρώ, στους πολίτες που το έχουν περισσότερο ανάγκη, θεωρώντας μάλιστα ότι είναι δίκαιο να στηριχθεί ο λαϊκός κόσμος, ο κόσμος που αγωνίζεται για αξιοπρέπεια και προκοπή, όπως σεις ο ίδιος είπατε.

Επιτρέψτε μας, ωστόσο, χωρίς να θέλουμε να αντιδικήσουμε μαζί σας, διαχωρίζοντας το «λαϊκό κόσμο» και τις ανάγκες του σε κατηγορίες, να σας υπενθυμίσουμε ότι εδώ και δυόμισι χρόνια, η Κυβέρνησή σας αρνείται πεισματικά να ανταποκριθεί στο δίκαιο αίτημα των ενστόλων για την αποκατάσταση των αδικιών που έχουν υποστεί με τα Μνημόνια, παρά το γεγονός ότι το ίδιο το Συμβούλιο της Επικρατείας, δυο φορές έχει αποφανθεί τελεσιδίκως περί τούτου.

Όχι μόνο δηλαδή το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών δεν έχει συμμορφωθεί πλήρως προς τις αποφάσεις του ΣτΕ για την επαναφορά του ειδικού μισθολογίου των ένστολων στα επίπεδα του 2012, αλλά με τις νέες μισθολογικές διατάξεις που ψηφίστηκαν δήθεν για τον εξορθολογισμό των ειδικών μισθολογίων, προωθείται νέα σφαγή μισθών και συντάξεων. Και πώς είναι δε δυνατόν οι δικαστικές αποφάσεις να εκτελούνται αλά καρτ από την Κυβέρνησή σας και να μην περιλαμβάνονται στις εξαγγελίες σας, ούτε καν η επιστροφή του υπολοίπου 50% για τα έτη 2012-2016, όπως επιτάσσει το Συμβούλιο της Επικρατείας;

Από την πλευρά μας αναδείξαμε τις στρεβλώσεις, τις οποίες αναγνώρισαν άμεσα και οι συνεργάτες σας υπουργοί, πλην όμως έως και σήμερα, ουδέν έπραξαν για την διόρθωση της συντελούμενης αδικίας με αποτέλεσμα να εγείρονται πελώρια ερωτηματικά για την ακολουθητέα πολιτική και κυρίως για τις προθέσεις σας έναντι των ενστόλων. Διότι είναι οξύμωρο από τη μια να εισπράττουμε εμπαιγμό και απαξία κι από την άλλη να ακούγονται «διθύραμβοι» όποτε υπάρχουν υπηρεσιακές επιτυχίες και μάλιστα υπό επικίνδυνες συνθήκες εργασίας από ανθρώπους που εργάζονται με αυταπάρνηση, έτοιμοι να θυσιαστούν για την πατρίδα και την κοινωνία.

Δυστυχώς, με τις χθεσινές σας ανακοινώσεις επιβεβαιώσατε ότι μας θυμάστε μόνο όταν εσείς το θεωρείτε σκόπιμο, αν και η μεγάλη οικογένεια των ενστόλων εξακολουθεί να μένει με την πικρία που προκαλεί η ασυνέπειά σας.

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Σας καλούμε να αναθεωρήσετε τις αποφάσεις σας, λαμβάνοντας αφενός υπόψη τις αποφάσεις του ΣτΕ για τη διόρθωση των αδικιών που έχουν υποστεί όλοι οι ένστολοι, αφετέρου δε το γεγονός ότι και οι ένστολοι προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα και όχι από την «ελίτ». Θέλουν κι αυτοί να ζουν και να υπηρετούν το καθήκον με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια και όχι να υφίστανται ταπεινωτικές αδικίες είτε να κατασυκοφαντούνται ωσάν να ήταν οι ... προνομιούχοι του συστήματος.

Οι Πρόεδροι


Π.Ο.ΑΣ.Υ. -ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος
Π.Ο.ΑΞΙ.Α. -ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης
Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. -ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος
Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. - ΔΡΙΒΑΚΟΣ Γεώργιος
Ε.Α.Π.Σ. -ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Ιωάννης
Π.Ε.Α.Λ.Σ. -ΠΑΣΣΑΚΟΣ Σπυρίδων             πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template