Διδασκαλική Ομοσπ Ελλάδας προς Υπ.Παδείας: Είστε απαράδεκτοι σχετικά με την κλήρωση του μικρού Αμιρ

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017


Διδασκαλική Ομοσπ Ελλάδας προς Υπ.Παδείας: Είστε απαράδεκτοι σχετικά με την κλήρωση του μικρού Αμιρ. Ο μικρός δεν έπρεπε να συμμετάσχει.Βεβαίως τα μεγάλαsites το θέμα αυτό το έκρυψαν,αλλά δεν γνωρίζουν οτι η δύναμη του διαδικτύου είναι πολύ μεγαλύτερη και οτι τα μικρότερα αλλά εκατοντάδες sites εχουν μεγαλύτερη απο πλευράς επισκεψιμότητας αναγνώστες.....

Ακόμα και το ellinikahoaxes.gr γνωστό για  τις επεμβάσεις του σχετικά με τις αληθινές η ψεύτικές ειδήσεις που αναρτώνται καθημερινά στο διαδίκτιο κατάλαβε την ''παραμόρφωση'' της αλήθειας απο μέρους του Υπουργείου Παιδείας και διαβαστε τι σημειώνει και δημοσιεύει....Και δεν ειναι μόνο αυτό...
Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το τι ακριβώς συνέβη στο 6ο δημοτικό σχολείο Δάφνης, όπου το αποτέλεσμα της κλήρωσης επιλογής σημαιοφόρου μαθητή δεν έγινε τελικώς σεβαστό. Δύο ημέρες μετά, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με όσα αναληθή και συκοφαντικά έχουν δει το φως της δημοσιότητας θεωρώντας πως η στάση του Υπουργείου Παιδείας είναι απαράδεκτη, επικίνδυνη και γι’ αυτό την καταδίκασε. Όμως ο μικρός Αμίρ δεν έπρεπε να είχε λάβει μέρος στην κλήρωση, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.



Τι έχει συμβεί με την κλήρωση του μικρού Αμίρ;
Τα περισσότερα δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο Αμίρ πηγαίνει στην Ε’ τάξη. Αν ήταν μαθητής της Ε’ τάξης δεν θα έπρεπε να έχει πάρει μέρος στην κλήρωση, γιατί έτσι ορίζει ο νόμος, καθώς στην κλήρωση αυτή συμμετέχουν μόνον οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης.
Τονίζεται όμως, στο σημείο αυτό, πως ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Θανάσης Κικινής, μας διαβεβαίωσε πως το παιδί είναι μαθητής της ΣΤ’ δημοτικού.



Η Υπουργική Απόφαση Φ.10/ΦΜ/151306/Δ1 του έτους 2017 καθορίζει τον τρόπο επιλογής σημαιοφόρων, παραστατών, υπευθύνων κατάθεσης στεφάνων και αναφέρει ρητά πως οι διατάξεις της παλαιότερης Υ.Α. Γ1/219/16-3-2001 παραμένουν σε ισχύ σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή των αλλοδαπών μαθητών στη διαδικασία της επιλογής.



Σύμφωνα, λοιπόν, με την Υ.Α. Γ1/219/13-3-2001/ΥΠΕΠΘ ο μικρός Αμίρ δεν θα έπρεπε να μπει στην κλήρωση γιατί: «Στη διαδικασία επιλογής σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων για την κατάθεση στεφάνου μπορούν να συμμετέχουν και αλλοδαποί μαθητές, οι οποίοι φοιτούν τουλάχιστο δύο (2) χρόνια σε ελληνικό σχολείο.»



Σύμφωνα με την συνέντευξη που έδωσε η μητέρα του παιδιού στη Lifo, ο Αμίρ είναι μαθητής στο δημοτικό σχολείο Δάφνης εδώ και 7 μήνες, αφού πρώτα πέρασε ένα ολόκληρο χρόνο στο camp της Λέσβου. [Πηγή]



Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, ο Αμίρ έφτασε την άνοιξη στη χώρα μας. Πιθανότατα εννοεί στη Δάφνη, αφού έχει περάσει ένα χρόνο στο camp στη Λέσβο. [Πηγή]



Έτσι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ο μικρός Αμίρ δεν θα έπρεπε να συμμετέχει στην κλήρωση γιατί δεν έχει φοιτήσει τα δύο χρόνια που χρειάζονται. Βεβαίως, το μικρό παιδί δεν φταίει σε τίποτε για όλη αυτήν την απίστευτη περιπέτεια. Πολύ περισσότερο, δεν είναι δυνατόν να γίνει ανεκτή κάθε είδους ρατσιστική και φυσική επίθεση εναντίον του ή της οικογένειάς του σε μια ευνομούμενη κοινωνία.

Αναφορικά με την αλλαγή στάσης από το σχολείο που τελικά δεν έδωσε τη σημαία στον Αμίρ, έστω και μετά από την παράτυπη συμμετοχή του στην κλήρωση, υπάρχουν δυο αντικρουόμενες εκδοχές: Η μία περιγράφεται στην ανακοίνωση του Αντιπροέδρου της ΔΟΕ λέγοντας ότι «Ο κοινωνικός λειτουργός ενημέρωσε το σχολείο ότι το παιδί δεν θα κρατήσει τη σημαία.» και η άλλη είναι η συνέντευξη της μητέρας του στη Lifo (20/10/2017 ) στην οποία είχε δηλώσει: «Χαρήκαμε πολύ που κληρώθηκε ο Αμίρ, έγινε κλήρωση χωρίς να το γνωρίζουμε αλλά είναι ωραίο, γιατί κάνει περήφανους όλους τους Αφγανούς. Συμβολικά είναι ο εκπρόσωπος όλων όσοι ζουν εδώ. Και θα πάει και στην εκκλησία να εκκλησιαστεί με τη σημαία, παρόλο που είμαστε μουσουλμάνοι. Φυσικά και θα πάμε στην εκκλησία μαζί του, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα»

Απάντηση στα εύλογα ερωτήματα που δημιουργούνται από τα παραπάνω αναμένεται να δώσει η προκαταρκτική εξέταση που διέταξε το Υπουργείο.   

Φόβοι οτι η επίθεση στο σπίτι του μικρού Αμιρ ήταν προσχεδιασμένη για να προκαλέσει τον οίκτο είναι το βίντεο που κάνει πάταγο στο διαδίκτυο με την μητέρα του μικρού Αμιρ να χαμογελάει παρα τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του δημοσιογράφου να δείχνει σοβαρή και ισως τρομοκρατημένη....




  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template