Ο εφιάλτης τώρα αρχίζει.Τελειώνουν τα αποθέματα οξυγόνου στο San Juan.

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017


Ο εφιάλτης τώρα αρχίζει.Τελειώνουν τα αποθέματα οξυγόνου στο  San Juan.Οι προσευχές όλης της Αργεντινής στα παιδιά της...

Στο αποκορύφωμά της πλησιάζει η τραγωδία των 44 μελών του αργεντίνικου υποβρυχίου San Juan, το σήμα του οποίου χάθηκε στα βάθη του Νοτίου Ατλαντικού Ωκεανού πριν από λίγες ημέρες.
Τα συνεργεία διάσωσης του Πολεμικού Ναυτικού, δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τις κάκιστες καιρικές συνθήκες, αλλά και τον χρόνο, ο οποίος κυλά με υπερβολική ταχύτητα, καθώς απομένουν λιγότερες από 24 ώρες πριν εξαντληθεί και η τελευταία ανάσα οξυγόνου στο υποβρύχιο, τη στιγμή που οι υπεύθυνοι δεν έχουν καταφέρει ούτε καν να εντοπίσουν το στίγμα του San Juan στα σκοτεινά βάθη της μεγάλης θάλασσας.

Στην τελευταία ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πολεμικού Ναυτικού Ενρίκε Μπάλμπι ανέφερε ότι το πλήρωμα ενός αεροσκάφους παρατήρησε λευκούς καπνούς, που προέρχονται από φωτοβολίδες, προτού διευκρινίσει ότι οι φωτοβολίδες του San Juan ήταν πράσινου ή κόκκινου χρώματος. Την ίδια ώρα περισυλλέχθηκε μια σωστική λέμβος, που ωστόσο δεν ανήκε στο υποβρύχιο.


«Δεν χάνω την ελπίδα»

«Συνεχίζουμε να μην γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη την τελευταία ημέρα που είχαμε επικοινωνία. Δεν θέλω να προχωρήσω σε εικασίες (…). Προσωπικά, ως μέλος υποβρυχίου κι εγώ ο ίδιος, δεν χάνω την ελπίδα».


Η αρχική ζώνη ερευνών, διαμέτρου 300 χλμ, ελέγχθηκε κατά 100%, όμως οι έρευνες έχουν διευρυνθεί σε μια περίμετρο 1.000 χλμ. «Με όλα αυτά τα εθνικά και διεθνή μέσα, οι δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί είναι πολύ μεγάλες» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος τύπου.
Συγκλονιστικό βίντεο: Μάχη με κύματα 10 μέτρων τα συνεργεία διάσωσης

Βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Πολεμικό Ναυτικό της Αργεντινής, αναδεικνύει τις τιτάνιες κατά κυριολεξία μάχες που δίνουν οι ναύτες και το ανώτερο προσωπικό, προκειμένου να εντοπίσουν ζωντανούς ή νεκρούς τους συναδέλφους τους και να ανασύρουν το υποβρύχιο από το βυθό του νότιου Ατλαντικού ωκεανού.

Τα κύματα φτάνουν σε ύψος τα 30 πόδια (σχεδόν 10 μέτρα), προκαλώντας συνθήκες άκρως επικίνδυνες όχι μόνο για επιχείρηση διάσωσης, αλλά και για απλό διάπλου.


Ακολουθεί το συγκλονιστικό βίντεο από τη μάχη με τα κύματα του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής για τον εντοπισμό του υποβρυχίου Σαν Χουάν…


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template