5+1 προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο για αυτή τη βδομάδα

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Ψάξαμε και βρήκαμε έξι προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο, σε διάφορα μέρη της Αθήνας. Πρόκειται για ταινίες
που προβάλλονται στα πλαίσια αφιερωμάτων και πολιτιστικών δράσεων, ενώ σε αυτές συμπεριλαμβάνονται τέσσερις ελληνόφωνες και ξενόγλωσσες ταινίες, καθώς και δύο παιδικές για όσους αρέσκονται στο…οικογενειακό σινεμά! Επιλέξτε αυτήν που ταιριάζει στο κινηματογραφικό σας γούστο και απολαύστε την. Καλή θέαση!


1. «Amerika Square» στο NOVACINEMA ODEON ΜΑΡΟΥΣΙ
Στο πλαίσιο του «CINE-παφές – Συνομιλίες με την 7η τέχνη», μιας πρωτοβουλίας του Δήμου Αμαρουσίου με δωρεάν προβολές ελληνικών ταινιών στο NOVACINEMA ODEON ΜΑΡΟΥΣΙ, θα προβληθεί η ταινία «Amerika Square».

Ένας tattoo artist, ένας ρατσιστής φίλος του, μια μπλεγμένη με τη μαφία Αφρικανή τραγουδίστρια, ένας Σύριος πρόσφυγας που θέλει να φύγει από τη χώρα. Οι πορείες τεσσάρων διαφορετικών ανθρώπων συναντιούνται με φόντο την Πλατεία Αμερικής.
Σκηνοθεσία: Γιάννης Σακαρίδης

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Στάνκογλου, Μάκης Παπαδημητρίου, Θέμις Μπαζάκα, Βασίλης Κουκαλάνι
Κοινωνική 2016 | Έγχρ. | Διάρκεια: 86′
Την ταινία θα προλογίσει ο σκηνοθέτης Γιάννης Σακαρίδης.

Πότε:
Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017
20:00


Πού:
NOVACINEMA ODEON ΜΑΡΟΥΣΙ
Λεωφόρος Κηφισίας 215, Μαρούσι

Πληροφορίες



2. «Ο θαυμαστός κόσμος του Jean Painlevé» στο Exile Room
Μπορεί το φυσιοδιφικό ντοκιμαντέρ να μετατραπεί σε αληθινό έργο τέχνης; Το Exile Room αναλαμβάνει να σας συστήσει δύο από τους πρωτοπόρους κινηματογραφιστές του είδους, που μετέτρεψαν χταπόδια, γαρίδες και αόρατους μικροοργανισμούς σε πρωταγωνιστές μιας καλειδοσκοπικής ονειροφαντασίας.

Στα πλαίσια αυτά θα προβληθεί «Ο θαυμαστός κόσμος του Jean Painlevé» σε σκηνοθεσία Jean Painlevé.

Νυχτερίδες βαμπίρ, φιλήδονα χταπόδια, λιλιπούτειοι δολοφόνοι, ιππόκαμποι σε κομψές χορογραφίες, ντελικάτα ασπόνδυλα και φαντασμαγορικοί μικροοργανισμοί ορατοί μονάχα μέσα από το άγρυπνο βλέμμα του μικροσκοπίου του: Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους σαγηνευτικούς ήρωες των μικρού μήκους κομψοτεχνημάτων με τα οποία ο πολυμήχανος Jean Painlevé έφερε σε επαφή το κοινό με τα μυστήρια της φύσης, κάνοντας για πρώτη φορά προσιτές σε ένα ευρύ ακροατήριο τις επιστημονικές ανακαλύψεις και εξελίξεις της εποχής του. Απαθανατίζοντας τους ακριβοθώρητους πρωταγωνιστές του, πολλές φορές μέσα από πρωτοποριακό τεχνικό εξοπλισμό δικής του έμπνευσης, και συνοδεύοντας τα αλλόκοτα μπαλέτα τους με κλασική ή τζαζ μουσική επένδυση κι ένα συχνά σαρδόνιο, παιχνιδιάρικο voice over, o δαιμόνιος Γάλλος δημιουργός ξεπέρασε τα στενά όρια του φυσιοδιφικού ντοκιμαντέρ για να κερδίσει την εκτίμηση των σουρεαλιστών και να φλερτάρει –σχεδόν αυθόρμητα– με το πειραματικό σινεμά της εποχής.

Το Exile Room επέλεξε και παρουσιάζει, για τα μάτια σας μόνο, ένα πρόγραμμα επτά ταινιών μικρού μήκους από μια πληθωρική φιλμογραφία πάνω από 200 ταινιών, σκηνοθετημένων μέσα σε διάστημα πενήντα ετών, από το 1928 μέχρι το 1978. Μια επιλογή ενδεικτική μιας συναρπαστικής καριέρας κι ενός πολυσχιδούς, ασυμβίβαστου ταλέντου.

Θα προβληθούν οι παρακάτω ταινίες:

The Octopus / La pieuvre (1928, 13’)

The Sea Horse / L’hippocampe (1934, 15’)

The Vampire / Le vampire (1945, 9’)

Freshwater Assassins / Assassins d’eau douce (1947, 24’)

Sea Urchins / Oursins (1954, 11’)

Acera, or the Witches’ Dance / Acéra ou Le bal des sorcières (1972, 13’)

Liquid Crystals / Cristaux liquides (1978, 7’)

Στα γαλλικά με αγγλικούς υπότιτλους

Πότε:
Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017
21.00

Πού:
Exile Room
Αθηνάς 12 – 3ος όροφος, Μοναστηράκι

Πληροφορίες



3. «Παναγιά μου δυο παιδιά» στο Κινηματοθέατρο «Κ. Γαβράς»
Στο Κινηματοθέατρο Κώστας Γαβράς του Δήμου Περιστερίου διοργανώνονται ξεχωριστές πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις. H είσοδος είναι ελεύθερη αλλά με σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση. Η ταινία «Παναγιά μου δυο παιδιά» (1955) σε σκηνοθεσία Νόρμαν Τόρογκ, προβάλλεται στο πλαίσιο του αφιερώματος: Τζέρι Λιούις – Ο κωμικός με το πηγαίο χιούμορ.

Ο βοηθός ενός κουρέα μπλέκει κατά λάθος σε μια ληστεία. Ο ληστής του βάζει ένα κλεμμένο διαμάντι στη τσέπη. Την ίδια στιγμή βέβαια εκείνος δεν έχει να πληρώσει ούτε το εισιτήριο…

Πότε:
Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017
20.00

Πού:
Κινηματοθέατρο «Κ. Γαβράς» (πρώην ΕΦΗ)
Βασιλικών 6, Περιστέρι

Πληροφορίες



4. «Fermat’s Room» στο CINEλιξη

Μετά από μια σειρά πετυχημένων και δημιουργικών προβολών η Cineλιξη σας καλεί όλους στην τελευταία και θριαμβευτική προβολή πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων!

Στο «Fermat’ s Room» τέσσερις μαθηματικοί προσκαλούνται από έναν άγνωστο σ’ ένα παράξενο δωμάτιο με το πρόσχημα της επίλυσης ενός σημαντικού αινίγματος. Σύντομα θα διαπιστώσουν ότι βρίσκονται εγκλωβισμένοι σ’ ένα δωμάτιο που οι τοίχοι του συνεχώς μικραίνουν καθώς αυτοί καλούνται να λύσουν μέσα σε περιορισμένο χρόνο μια σειρά από περίπλοκους μαθηματικούς γρίφους.

Πότε:
Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017
15.00

Πού:
ΣΗΜΜΥ ΕΜΠ
Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου

Πληροφορίες



5. «Χορεύοντας Στο Σκοτάδι» στο Ash In Art
Το μεγάλο αφιέρωμα στα αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου συνεχίζεται με επιλογές από την Ιστορία της 7ης Τέχνης στα πλαίσια εκπαιδευτικής και πολιτιστικής δραστηριότητας του Ash In Art.

Τίποτα λιγότερο από ένα αριστούργημα του σύγχρονου σινεμά, από τον Δανό «δογματικό» Λαρς Φον Τρίερ. Μια σχεδόν τυφλή μετανάστρια στις ΗΠΑ του ’64, συγκεντρώνει χρήματα για να χειρουργηθεί το παιδί της που πάσχει από την ίδια πάθηση. Όταν όμως, ένας γείτονας κλέψει τις οικονομίες της, η αντίδρασή της θα οδηγήσει σε τραγικές εξελίξεις.

Πότε:
Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017
21.30


Πού:
Σπίτι Ασυνάρτητων Υποθέσεων Τέχνης «Ash In Art»
Ηρακλέους 10 & Λαχούρη 1, Κουκάκι

Πληροφορίες



6. «Μαίρη Πόππινς» στο ΚΠΙΣΝ

Το Park Your Cinema επιστρέφει με γιορτινή διάθεση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσιάζοντας μερικές από τις πιο αγαπημένες οικογενειακές ταινίες όλων των εποχών.

Ένας αμελής πατέρας προσλαμβάνει για γκουβερνάντα των παιδιών του μια μυστηριώδη γυναίκα που αποδεικνύεται πως διαθέτει μαγικές ικανότητες για να στρώσει τη δυσλειτουργική του οικογένεια!

Το θρυλικό musical που συνδυάζει σκηνές live-action και animation, παρέμεινε η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία του studio της Disney για τουλάχιστον δύο δεκαετίες. Προτάθηκε για 13 Oscar, βραβεύτηκε σε 5 κατηγορίες (πρώτου γυναικείου ρόλου, μοντάζ, μουσική, οπτικών εφέ και τραγουδιού για το Chim Chim Cher-ee). Η Julie Andrews κάνει εδώ το…supercalifragilisticexpialidocious ντεμπούτο της στο σινεμά.

Σκηνοθεσία: Robert Stevenson
Προβολή με ελληνικούς υπότιτλους
Aπαραίτητη η ηλεκτρονική προεγγραφή

Πότε:
Σάββατο 23 Δεκεμβρίου
11.30


Πού:
Aίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
ΚΠΙΣΝ – Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού, 364


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template