Ρεπορτάζ-σοκ της ΑΥΓΗΣ βάζει στην κυβέρνηση Γεννηματά-Θεοδωράκη!

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Χειρουργικό ρεπορτάζ του δεύτερου (μετά την kontranews) επίσημου οργάνου του Σύριζα αποκαλύπτει το συναρπαστικό
παρασκήνιο των τελευταίων 24ωρων. Πιο συγκεκριμένα ο ιστότοπος της Αυγής σε άρθρο του ενόπλου συντρόφου Σπύρου Ραπανάκη κάνει λόγο για “δυναμική αναδιάταξης” του πολιτικού σκηνικού φωτογραφίζοντας την είσοδο στην κυβέρνηση των Φώφης Γεννηματά και Σταύρου Θεοδωράκη. Tην ίδια στιγμή εμφανίζει τον Αλέξη Τσίπρα ως ηγέτη-Τζιμ Ανταμς της κεντροαριστεράς.

Από τον Ian Ford

Δηλαδή εμμέσως κάνει λόγο για άδειασμα του Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ χωρίς τους οποίους ούτε οι θυρωροί των πολυκατοικιών δεν θα αναγνώριζαν τον Μπαλαφίνιο, τον Σταθάκη, τον Πολάκη, την Σια και όλους σχεδόν τους οργανοπαίχτες της κυβέρνησης. Γύρευε ποια συμφέροντα χρησιμοποιούν σαν πιόνι στην σκαικιέρα την Φώφη και ίσως άθελά του τον Σταύρο ο οποίος είναι αν μη τι άλλο πιο οξυδερκής από τη Φώφη η οποία πάει να διαλύσει ολοσχερώς το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας.

Γράφει λοιπόν η ΑΥΓΗ>

Την ίδια στιγμή, φαίνεται πως το ενδεχόμενο θετικής έκβασης στο «Μακεδονικό» σε συνδυασμό με την πορεία εξόδου της χώρας από τα Μνημόνια γεννά μια δυναμική εντός του πολιτικού συστήματος τέτοια που μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές αναδιατάξεις. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πια εδραιωθεί ως ο κεντρικός πόλος του ευρύτερου προοδευτικού χώρου και το επόμενο διάστημα, και κυρίως οι προσεχείς εκλογές, θα χαρακτηριστούν από μια έντονη πόλωση γύρω από αυτό το δίλημμα με τους δύο βασικούς πολιτικούς πρωταγωνιστές, ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.» εκτιμά ο Δ. Παπαδημούλης.

Μια εξέλιξη που ήδη είναι ορατή με αφορμή τα συλλαλητήρια. Η επίθεση της Φ. Γεννηματά στον Κ. Μητσοτάκη για τη στάση της Ν.Δ. -«ακροδεξιά στροφή» τη χαρακτήρισε-, η τοποθέτηση του Ποταμιού κατά των συλλαλητηρίων και υπέρ μιας λύσης με σύνθετη ονομασία με τον όρο «Μακεδονία» υπό την προϋπόθεση εγκατάλειψης του αλυτρωτισμού, η στάση του Σπ. Δανέλη, η διαφοροποίηση του κεντρώου βουλευτή Γ. Κατσιαντώνη και οι τοποθετήσεις βουλευτών σε ανύποπτο χρόνο δημιουργούν ένα «κολάζ» το οποίο δυνητικά μπορεί να αποτελέσει μια προοδευτική πλειοψηφία υπέρ της λύσης στη Βουλή.

Από την άλλη, το «φλερτ» Μητσοτάκη με την Ακροδεξιά και τον εθνολαϊκισμό, το οποίο τον έχει οδηγήσει σε διεθνή απομόνωση – ακόμη και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα τον «άδειασε». Έχει εγκαταλείψει τη γραμμή τόσο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη όσο και του Κ. Καραμανλή υιοθετώντας τη θέση Σαμαρά, προκειμένου να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη και να «κλειδώσει» το κομματικό ακροατήριο που μπορεί να καλοβλέπει τυχόν δημιουργία κόμματος στα δεξιά της Ν.Δ. και τη ρητορική του απόστρατου Φραγκούλη Φράγκου.

Αυτή η αχαριστία του Σύριζα έρχεται μόλις λίγες ώρες από την άγρια καταδίωξη του Πάνου Καμμένου από τους Τούρκους στο Αιγαίο. Ο Ελληνας υπουργός Αμυνας κατάφερε να παραπλανήσει τους Τούρκους οι οποίοι “καταδίωκαν” ελικόπτερο το οποίο έκανε την διαδρομή Κάλυμνος-Σάμος με τον κωδικό Yankee II (που σημαίνει ότι υπάρχει επίσημος επιβάτης) την ώρα που ο Ελληνας υπουργός κατέθεστε στεφάνι στο σημείο που έπεσαν οι ήρωες των Ιμίων.

Κι ενώ η Φώφη Γεννηματά και το χαζοΚίνημα Αλλαγής ετοιμάζονται να προσχωρήσουν στον Σύριζα ο Βαγγέλης Βενιζέλος πυκνώνει τις επαφές του για την δημιουργία νέου κόμματος που θα έλθει να καλύψει το κενό. Την ίδια στιγμή οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ είναι έξαλλοι με την επιλογή της αμίλητης για το Σκοπιανό Φώφης-πιο σιωπηλή και από τον Αρχοντα της Ζαμούντα-Ραφήνας. Η Φώφη Γεννηματά μάς έχει συνηθίσει να εξαφανίζεται σε δύσκολα νομοσχέδια και να δρα υπογείως και στο παρασκήνιο. Αυτή τη φορά προφανώς αποφάσισε να διασώσει τον Σύριζα συνεχίζοντας το έργο του Μειμαράκη που τους διέσωσε εγκρίνοντας το 3ο Μνημόνιο και του Καμμένου που τους έκανε υπουργούς-νοματαίους. πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template