5 Εκπληκτικοί Προορισμοί Εντός Αττικής που δεν θα Πιστεύετε ότι Υπάρχουν

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Αν δεν έχετε τον χρόνο και την οικονομική δυνατότητα για μακρινές εκδρομές δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Το λεκανοπέδιο Αττικής είναι γεμάτο από
άγνωστους προορισμούς που αν τους δώσετε μια ευκαιρία, θα δείτε πως η μαγεία βρίσκεται πολύ κοντά σας!

Λίμνη Μπελέτσι στην Πάρνηθα Μισή ώρα από την Αθήνα και σε υψόμετρο 600 μέτρων βρίσκεται η άγνωστη λίμνη Μπελέτσι. Περιτριγυρισμένη από πεύκα, βελανιδιές και πλατάνια, η υδάτινη όαση σας περιμένει να την ανακαλύψετε για μια σύντομη εξόρμηση, όταν ο χρόνος δεν επιτρέπει μεγαλύτερα ταξίδια. Μπορείτε να φτάσετε στη λίμνη από την Αθηνών-Λαμίας και σας προτείνουμε να βγείτε από την έξοδο Βαρυμπόμπης και να πάρετε την Τατοΐου για να έχετε και όσο το δυνατόν πιο ενδιαφέρουσα διαδρομή!


Μισή ώρα από την Αθήνα και σε υψόμετρο 600 μέτρων βρίσκεται η άγνωστη λίμνη Μπελέτσι.

Κιθαιρώνας 
Βρισκόμαστε και πάλι στην ευρύτερη περιοχή της Πάρνηθας, αυτή τη φορά με κατεύθυνση στο βουνό Κιθαιρώνα. Για την ιστορία, είναι το βουνό που εγκαταλείφθηκε ο Οιδίποδας και χαρακτηρίζεται από πολλούς μύθους και θρύλους. Ο μαγευτικός προορισμός είναι ιδανικός για ορειβασία και περιπάτους, ενώ στη βάση του θα συναντήσετε το χωριό Βίλια σε ύψος 500 μέτρων. Εκεί μπορείτε να φάτε σε κάποια από τις όμορφες ταβέρνες και να επιστρέψετε στην Αθήνα λίγο πριν δύσει ο ήλιος.


Είναι το βουνό που εγκαταλείφθηκε ο Οιδίποδας και χαρακτηρίζεται από πολλούς μύθους και θρύλους.

Το «Χάος» στο Σούνιο 
Οι ομορφιές του Σουνίου είναι γνωστές, αφενός λόγω του ιστορικού ενδιαφέροντος της περιοχής και αφετέρου λόγω της πανέμορφης φύσης και του καταπληκτικού ηλιοβασιλέματος που βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με τον ναό του Ποσειδώνα. Το Σούνιο όμως είναι και ένας απίστευτος δρυμός που φιλοξενεί το… Χάος. Το Χάος είναι ουσιαστικά ένα βάραθρο – ένα τεράστιο άνοιγμα στη Γή. Τα 70 μέτρα βάθους που έχει το Χάος είναι αρκετά για να αφήσουν τον επισκέπτη με κομμένη την ανάσα και να τον παρακινήσουν να κάνει αυτή την απίστευτη εκδρομή σε λιγότερο από 1 ώρα από την Αθήνα.


Το Σούνιο είναι και ένας απίστευτος δρυμός που φιλοξενεί το Χάος.


Λίμνη Μαραθωνα 
Το εξαιρετικό φυσικό τοπίο του Μαραθώνα σε συνδυασμό με την υπέροχη τεχνητή λίμνη, είναι ιδανικός προορισμός για αποδράσεις εντός λεκανοπεδίου! Τα 42 χιλιόμετρα που απέχει από την Αθήνα, κάνουν την λίμνη του Μαραθώνα μια πολύ καλή επιλογή για αυθημερόν εκδρομή, όπου μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας ή να φάτε στις ταβέρνες της περιοχής.


Το εξαιρετικό φυσικό τοπίο του Μαραθώνα σε συνδυασμό με την υπέροχη τεχνητή λίμνη, είναι ιδανικός προορισμός για αποδράσεις εντός λεκανοπεδίου!

Μονή Κλειστών Χασιάς
 
Για τους φυσιολάτρες, η Χασιά, περιοχή που βρίσκεται κοντά στην Πάρνηθα είναι πολύ καλή επιλογή για εκδρομή. Εκεί βρίσκεται η Μονή Κλειστών η οποία δεσπόζει μέσα σε ένα εντυπωσιακό φαράγγι. Η μονή χρονολογείται στον 13ο αιώνα. Η διαδρομή για να προσεγγίσετε το φαράγγι είναι ιδιαίτερα όμορφη, καθώς περνάει μέσα από πυκνό δάσος. Στην περιοχή υπάρχει επίσης και ένα πανέμορφο ποτάμι, δίπλα στο οποίο μπορείτε να κάνετε πεζοπορία και απολαύσετε τη φύση.


Η μονή χρονολογείται στον 13ο αιώνα.

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template