Λεωνίδας Φραγκιαδάκης: Γιατί δεν υπάρχει καμιά ευθύνη για το ναυάγιο της Εθνικής Ασφαλιστικής

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Αρνητικές είναι οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της Εθνικής Ασφαλιστικής, και πολλοί είναι αυτοί που βιάζονται να αποδώσουν τις
ευθύνες στον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδα Φραγκιαδάκη. Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται. Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να επισημάνουμε πως ήταν εξαρχής γνωστή η θέση της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας κατά της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής. Μάλιστα, ο ίδιος ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης είχε ασκήσει πιέσεις στην επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αποφευχθεί η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Αφού η πώληση ήταν αναπόφευκτη, ο διαγωνισμός προχώρησε άμεσα, και οι ενδιαφερόμενοι ήταν δύο: η κοινοπραξία EXIN-Calamos και η κινεζική Fosun. Κάποιοι επικρίνουν τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας για το ότι επελέγησαν οι Αμερικανοί, όμως και εδώ οι ευθύνες πηγαίνουν βαθύτερα, και έχουν να κάνουν με τις ισορροπίες δυνάμεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και τις πιέσεις που ασκήθηκαν από την αμερικανική πλευρά για να μην καταλήξει σε κινεζικά χέρια η Εθνική Ασφαλιστική.

Από τη στιγμή που επελέγησαν ως πλειοδότες οι Αμερικανοί, όλα πήγαν στραβά, καθώς η κοινοπραξία EXIN-Calamos τα έκανε… θάλασσα, διαβεβαίωνε πως όλα ήταν ΟΚ, ενώ δεν ήταν, και τελικά οδηγηθήκαμε σε ένα ναυάγιο. Η ευθύνη των Αμερικανών είναι προφανής, η ευθύνη των συμβούλων της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής επίσης (θα περίμενε κανείς ειδικά από την Goldman Sachs να είναι πιο προσεκτική), όμως είναι το λιγότερο τραβηγμένο να καταλογίσει κανείς ευθύνες στην διοίκηση της Εθνικής.

Και κάπως έτσι φτάνουμε στο σήμερα, με την Εθνική Ασφαλιστική να προς το παρόν παραμένει στα χέρια της Εθνικής Τράπεζας, με τη Fosun να ενδιαφέρεται όμως για την απόκτησή της.
Είναι δεδομένο ότι οι Κινέζοι παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις. Την ίδια ώρα χθες είχαμε και μια νέα εξέλιξη στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, με τον κινεζικό όμιλο real estate Rongfeng Holding, με έδρα το Πεκίνο, να εκδηλώνει ενδιαφέρον για την εξαγορά της ασφαλιστικής εταιρείας.


 Σύμφωνα με το Reuters, η κινεζική Rongfeng Holding δήλωσε ότι μαζί με συνεργαζόμενη εταιρεία σχεδιάζουν να αποκτήσουν τουλάχιστον το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής.  πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template