ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ! Η νέα θηριώδης Ferrari 488 Pista των €300.000

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Σε λιγότερο από ένα μήνα, στις 18 Μαρτίου, στην Έκθεση της Γενεύης, η Ferrariθα παρουσιάσει επισήμως τον πολυδιαφημισμένο απόγονο
των «εκλεκτών» 360 Challenge Stradale, 430 Scuderia και 458 Speciale, την σκληροπυρηνική εκδοχή της 488, την οποία προς έκπληξη όλων ονόμασε Pista, αποτίοντας φόρο τιμής στην τρομερή κληρονομιά της στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.
Άλλωστε, η ίδια η εξέλιξη του αυτοκινήτου εμπνέεται 100% από την ενασχόληση της περίφημης ιταλικής εταιρείας κατασκευής σπορ αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA, θεσμό στον οποίο η Ferrari κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια, καθώς και από την 25ετή ενασχόλησή της με τη σειρά αγώνων Ferrari Challenge.



Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, η 488 Pista σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προόδου σε σχέση με το προηγούμενο της «Special Series», τόσο από πλευράς δυναμικών χαρακτηριστικών, όσο και από την μεταφορά τεχνολογίας από τους αγώνες. Έτσι, όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προέρχονται από το αγωνιστικό μοντέλο, όπως το μειωμένο βάρος, η αυξημένη ισχύς του κινητήρα, η ρύθμιση της ανάρτησης και η αεροδυναμική απόδοση. Το αποτέλεσμα είναι η νέα κορυφαία έκδοση της Ferrari 488 GTB να προσφέρει αγωνιστική αίσθηση και ακρίβεια σε πίστα και δρόμο, ακόμα και σε μη επαγγελματίες οδηγούς.



Σε σχέση με την 488 GTB, όπως δημοσιεύει το έγκυρο σε θέματα αυτοκινήτου drive.gr, η 488 Pista ζυγίζει 1.280 kg (στεγνή) και ο 3.9 V8 αποδίδει 50 παραπάνω ίππους (720 συνολικά). Ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι ο ισχυρότερος V8 στην ιστορία της Ferrari και αποτελεί μια extreme εξέλιξη του τούρμπο μοτέρ που έχει κερδίσει τον τίτλο του International Engine of the Year το 2016 και το 2017.
Η ισχύς των 720 ίππων είναι η υψηλότερη ειδική της κατηγορίας του (185 ίπποι στο λίτρο), και το μοτέρ που τους παράγει είναι ελαφρύτερο χάρη στις λύσεις που χρησιμοποιήθηκαν και στην 488 Challenge. Το μοτέρ της 488 Pista έχει πολλαπλή εξαγωγής Inconel, διαφοροποιημένη εισαγωγή αέρα και ελαφρύ στροφαλοφόρο άξονα και σφόνδυλο.



Μεταξύ των άλλων, στον αεροδυναμικό τομέα, η νέα 488 Pista χρησιμοποιεί πολλές αγωνιστικές λύσεις, όπως το εμπρός S-Duct που είναι εμπνευσμένο από την Formula 1 και ο εμπρός διαχύτης με κλίση. Τα Vortex Generators που βρίσκονται στο πάτωμα έχουν επανασχεδιαστεί, όπως επίσης και ο πίσω διαχύτης που μοιάζει με αυτόν της 488 GTE. Επιπλέον, η νέα πίσω αεροτομή είναι μεγαλύτερη και με διαφοροποιημένο σχήμα. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η αύξηση του downforce κατά 20%.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι η 488 Pista είναι ένα από τα πιο γρήγορα μοντέλα της Ferrari που έχουν κατασκευαστεί, καθώς το 0-100 χλμ./ ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 2,85 δεύτερα, τα 200 χλμ./ ώρα έρχονται σε 7,6 δεύτερα και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 330 χλμ./ ώρα. Όσο για την τελική της τιμή αναμένεται να κυμαίνεται κοντά στις 300.000 ευρώ.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ












Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template