Δ. Μελισσανίδης:H μεγάλη επιστροφή στην Aegean Marine

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Όπως έγινε γνωστό, η Aegean Marine Petroleum Network προχωρά στην εξαγορά της HEC Europe, μητρικής της Ηellenic Environmental Center,
της εταιρίας διαχείρισης πετρελαϊκών αποβλήτων, συμφερόντων του κ. Μελισσανίδη, έναντι 367 εκατ. δολ.

Το τίμημα περιλαμβάνει μετρητά και μετοχές, που αντιπροσωπεύουν το 33% των μετοχών της Aegean Marine. Oι μέτοχοι της HEC είναι εταιρίες που ανήκουν και ελέγχονται από το Δημήτρη Μελισσανίδη, καθώς και μέλη της οικογένειας Αγιοστρατίτη, οι οποίοι πλέον θα γίνουν οι μεγαλύτεροι μέτοχοι της Aegean.

Ο κ. Γιάννης Παπανικολάου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Aegean, δήλωσε: «Τα τελευταία χρόνια, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα στελέχη μας έχουν εξετάσει τις στρατηγικές επιλογές της Aegean που αφορούν τις προοπτικές της παραδοσιακής επιχείρησης ανεφοδιασμού καυσίμων, τις προκλήσεις που συνδέονται με τη μετάβαση προς μια αγορά με διαφορετικό συνδυασμό προϊόντων και τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της ναυτιλιακής βιομηχανίας για πιο οικολογικά προϊόντα και υπηρεσίες. Η απόκτηση της H.E.C., που έχει αναδειχθεί σε ηγέτη στον τομέα της, αποτελεί το πρώτο αποφασιστικό μας βήμα προς την κατεύθυνση της επίτευξης υψηλότερης κερδοφορίας για τους μετόχους μας, με ενέργειες που αφορούν την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και την κοινωνική ευθύνη. Η επόμενη προτεραιότητά μας είναι η εκπόνηση ενός οδικού χάρτη για να λειτουργήσουμε με επιτυχία στο πλαίσιο των νέων ρυθμιστικών αλλαγών που θα εφαρμοστούν από το 2020 και μετά».

Σημειώνεται ότι η εκτεταμένη γεωγραφική παρουσία της Aegean θα επιτρέψει στην HEC να πουλήσει τις υπηρεσίες της σε περισσότερες από 30 αγορές παγκοσμίως.

Ο κ. Δημήτρης Μελισανίδης, ιδρυτής τόσο της Aegean Marine όσο και της H.E.C., σχολιάζοντας την εξαγορά επισήμανε: «Ο συνδυασμός του Aegean και του H.E.C., δύο εταιριών στις οποίες συμμετείχα από την αρχή της δημιουργίας τους, ενώνει δύο επιχειρήσεις που είναι απαραίτητες για τη ναυτιλία. Ακριβώς όπως η Aegean έχει εξελιχθεί σε ένα παγκόσμιο brand, συνώνυμο της υψηλής ποιότητας στην προμήθεια καυσίμων, έτσι και η H.E.C. έχει την ευκαιρία να επεκταθεί παγκοσμίως και να γίνει ηγέτης στην αγορά παροχής βασικών περιβαλλοντικών υπηρεσιών σε πλοία και λιμάνια. Είμαι ευχαριστημένος που επιστρέφω ως μέλος της ομάδας που θα αποτελέσει το μεγαλύτερο μέτοχο της νέας εταιρίας, η οποία θα εστιάσει στην παροχή συνδυαστικών υπηρεσιών και θα δεσμευτεί για έναν πιο πράσινο κόσμο».

Υπενθυμίζεται ότι κ. Δημήτρης Μελισσανίδης, ο ιδρυτής της ναυτιλιακής Aegean Marine Petroleum Network Inc., το 2016 αποφάσισε να αποχωρήσει από τη θέση του επικεφαλής εταιρικής ανάπτυξης της εταιρίας. Παράλληλα, η εταιρία προχώρησε στην επαναγορά 11.303.031 μετοχών αξίας περίπου 100 εκ. δολαρίων, οι οποίες ανήκαν στον επιχειρηματία.Δημήτρης Μελισσανίδης, ετών 64. Εφοπλιστής- Επιχειρηματίας.


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template