LEXUS LF-1 LIMITLESS CONCEPT Το αυτοκίνητο του μέλλοντος με υπογραφή Lexus

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Στον κολοσσιαίο χώρο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας όλοι ψάχνονται για το επόμενο μεγάλο βήμα στην αυτοκίνηση,
παράλληλα βέβαια με τις εξελίξεις στον τεχνολογικό τομέα που συντελούνται με καταιγιστικό ρυθμό.
Για παράδειγμα τα crossover, μια σχετικά νέα κατηγορία αυτοκινήτων, τα τελευταία 10 χρόνια έχει σημειώσει την ταχύτερη εμπορική ανάπτυξη παγκοσμίως, αφήνοντας ολοένα και περισσότερο πισω τα πανάκριβα SUV. 


Η επιτυχία των crossover στηρίχτηκε στην ανάγκη των καταναλωτών να κρατήσουν την άνεση και την πρακτικότητα των μεγάλων SUV, αναζητώντας όμως παράλληλα μεγαλύτερη οικονομία και ευελιξία στις πόλεις. Έτσι λοιπόν, σιγά-σιγά, τα crossover καθιερώθηκαν σαν μια άκρως ολοκληρωμένη λύση: Ούτε τετρακίνηση, ούτε premium τιμή, ούτε απαραίτητα μεγάλος όγκος.


Σε αυτήν ακριβώς την τεράστια αγορά θέλει να επενδύσει η αυτοκινητοβιομηχανία Lexus, το πολυτελές τμήμα της Toyota που ιδρύθηκε το 1989 και έχει αναδειχθεί στη μεγαλύτερη σε πωλήσεις Ιαπωνική μάρκα premium αυτοκινήτων. 

Ουσιαστικά, οι Ιάπωνες θέλουν να δημιουργήσουν ένα νέο τύπο οχημάτων, το οποίο να συνδυάζει τα πλεονεκτήματα του crossover με τις επιδόσεις των sedan πολυτελείας και ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί το LF-1 Limitless που παρουσιάστηκε στο North American International Auto Show του Ντιτρόιτ πριν από λίγες ημέρες.
Το εντυπωσιακό LF-1, το οποίο η εταιρεία ευελπιστεί να το κάνει ναυαρχίδα του, συνδυάζει το μέγεθος του crossover με το στυλ των πολυτελών sedan, τουλάχιστον εμφανισιακά, καθώς ελάχιστα έχουν γίνει γνωστά για τον κινητήρα του.



Το LF-1 Limitless Concept υιοθετεί μια αιχμηρή αισθητική, μένοντας πιστό στο γνώριμο όσο και τολμηρό σχεδιαστικό κώδικα της εταιρείας, η οποία αποτελεί προϊόν του κέντρου σχεδιασμού του ομίλου Toyota, στο σχεδιαστικό στούντιο CALTY στη Νότια Καλιφόρνια, που επέλεξε τον εντυπωσιακό συνδυασμό από ακμές και πτυχώσεις που χαρακτηρίζει τα νεότερα προϊόντα της Lexus, αποδίδοντας ένα επιβλητικό ημι-SUV με ιδιαίτερα σπορ σιλουέτα χάρη και στην ιδιαίτερη χάραξη της γραμμής οροφής.

Εμφανισιακά, στα στοιχεία που ξεχωρίζουν συγκαταλέγονται η χαρακτηριστική γρίλια σε σχήμα κλεψύδρας σε μια άκρως επιθετική αισθητική ερμηνεία και πλαισιωμένη από εξίσου αιχμηρά φωτιστικά σώματα, το ιδιαίτερο δύο τμημάτων spoiler στο πίσω τμήμα και ένα σετ από τροχούς 22 ιντσών που συνηγορούν, στο ούτως ή άλλως επιβλητικό του παράστημα με διαστάσεις 5,014 μέτρα μήκος, 1,986 μ. πλάτος και 1,6 μέτρα ύψος.


Την εκκεντρική εικόνα συμπληρώνουν τα εξίσου φουτουριστικού σχεδιασμού πίσω φωτιστικά σώματα, οι φωτιζόμενες εξωτερικές χειρολαβές και η απουσία καθρεφτών που αναλαμβάνουν να αποτελέσουν μια πρώτη ένδειξη της τεχνολογικής υπεροπλίας του concept car.
H δεύτερη, προέρχεται από το εσωτερικό του, όπου οι συμβατικοί διακόπτες αποτελούν είδος υπό εξαφάνιση, ενώ τα κυρίαρχα στοιχεία στην κατά τα άλλα μινιμαλιστική σχεδιαστική προσέγγιση, είναι ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων ο οποίος συμπληρώνεται από μια διόλου ευκαταφρόνητου μεγέθους οθόνη για το infotainment και μια σειρά από χειριστήρια αφής.
Το LF-Limitless διαθέτει επίσης ένα νέας γενιάς και τεσσάρων διαστάσεων σύστημα πλοήγησης ενώ την τεχνολογικά ενσυνείδητη εικόνα συμπληρώνει η παρουσία οθονών πίσω από τα μπροστινά καθίσματα.


ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ
































ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ http://auto.in.gr/
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template