ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΜΑΝΗ Στη μαγική πετρόκτιστη Οικία Fermor της Καρδαμύλης

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Έχουν γραφτεί διθύραμβοι και στο παρελθόν για την περίφημη οικία Fermor στην Καρδαμύλη της Μεσσηνιακής Μάνης. Πρόκειται
αναμφισβήτητα για ένα από τα ωραιότερα ακίνητα της Ελλάδας, με ένα καταπράσινο μεσογειακό κήπο που φτάνει ως τη θάλασσα, γεμάτο κυπαρίσσια, ελιές, σκίνους, άσπρες πικροδάφνες και αγριολούλουδα, όπου βρίσκονται, κρυμμένα σχεδόν, τρία πετρόκτιστα κτίσματα: η κυρίως κατοικία, ο χώρος εργασίας του συγγραφέα και ένα ακόμα μικρό σπίτι.



Ο Sir Patrick Leigh Fermor, γνωστός ως Paddy, γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1915. Στα 18 του διέσχισε την Ευρώπη με τα πόδια, φτάνοντας μέχρι την Κωνσταντινούπολη και την Ελλάδα. Αργότερα, στον Β΄ Παγκόσμιο, επέστρεψε στη χώρα μας και είχε ενεργό ρόλο στην Αντίσταση της Κρήτης και ηγήθηκε της ομάδας που απήγαγε τον Γερμανό στρατηγό Κράιπε. Ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, αλλά πιο πολύ αγάπησε τη χώρα μας.
Στη δεκαετία του 1960, με τη σύζυγο του Joan αποφάσισαν να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους στην Ελλάδα και να χτίσουν το σπίτι τους, με μεγάλη αγάπη και πολύ μεράκι, στο μοναδικό αυτό σημείο, στην Καρδαμύλη. Τα βιβλία του (κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο) τον καθιστούν έναν από τους πιο σπουδαίους ταξιδιωτικούς συγγραφείς της εποχής μας. To 2004 χρίστηκε Ιππότης. Παρέμεινε ένα απλός, χαμογελαστός και διασκεδαστικός άνθρωπος μέχρι τα 96 του χρόνια.



Το 1996, ο Patrick και η Joan Leigh Fermor δώρισαν, εν ζωή, το εξοχικό τους στο Μουσείο Μπενάκη. Σύμφωνα με την εκφρασμένη επιθυμία τους και με το Συμβόλαιο Δωρεάς, το σπίτι μπορεί να χρησιμοποιείται για τη φιλοξενία συγγραφέων, ερευνητών, ποιητών και καλλιτεχνών, οι οποίοι αναζητούν έναν ήσυχο και φιλόξενο χώρο για να εργαστούν. Προβλέπεται όμως επίσης η δυνατότητα ενοικίασης του ακινήτου για τρεις μήνες κάθε χρόνο προκειμένου να εξασφαλίζονται τα έξοδα της λειτουργίας του.

Tο Μουσείο Μπενάκη και η Aria Hotels ανακοίνωσαν πρόσφατα τη συνεργασία τους, διασφαλίζοντας έτσι τη διατήρηση του ακινήτου και την επισκεψιμότητα του, ενώ τις υπηρεσίες φιλοξενίας θα παρέχει η εταιρεία ξενοδοχείων που ειδικεύεται στη φροντίδα ιστορικών οικημάτων στην Ελλάδα. Η συνεργασία του Μουσείου Μπενάκη με την Aria Hotels θα ξεκινήσει το 2020.
Αυτή την εποχή, πραγματοποιούνται οι εργασίες της επισκευής στα κτίσματα και προχωράει η σχολαστική φροντίδα του κήπου, ώστε να διατηρηθεί σωστά η αρχική μορφή.
Η Aria Hotels εγγυάται την άψογη λειτουργία του σπιτιού ως ξενώνα κατά τους μήνες της ενοικίασης, με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία και τον χαρακτήρα του ακινήτου, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία, σε ένα θαυμάσιο περιβάλλον.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ




































































πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template