ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΩΡΑ-Ζούκερμπεργκ: Ξέραμε από το 2015 για την Cambridge Analytica

Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Το Facebook γνώριζε από το 2015 ότι η Cambridge Analytica συγκέντρωνε δεδομένα χρηστών για «ψυχογραφικούς και
πολιτικούς λόγους» , δήλωσε ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, απαντώντας σε ερώτηση της Γερουσιαστή της Καλιφόρνια, Άννα Έσο.

Μετά τη χθεσινή, πεντάωρη κατάθεσή του στην Επιτροπή Ενέργειας και Εμπορίου στο Κογκρέσο, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ επανήλθε σήμερα στο Καπιτώλιο για να συνεχίσει να απαντά στις ερωτήσεις των βουλευτών. Ερωτηθείς για το πότε έμαθε για την έρευνα της Cambridge Analytica, ανέφερε ότι το έμαθε το 2015 κι ότι μεταξύ των δεδομένων που παραβιάστηκαν ήταν και τα δικά του.

Κατά την εναρκτήρια ομιλία του ο Ζούκερμπεργκ παραδέχτηκε ξανά ότι το Facebook δεν έχει κάνει αρκετά για να αποτρέψει διάφορα εργαλεία που μπορούν να προκαλέσουν ζημιά, όπως τα Fake news, την παρέμβαση στις εκλογικές διαδικασίες, την προστασία των δεδομένων και τις δηλώσεις μίσους. «Δεν συνειδητοποιήσαμε πόσο μεγάλη ευθύνη έχουμε κι αυτό ήταν μεγάλο λάθος. Ήταν δικό μου το λάθος και ζητώ συγγνώμη. Εγώ ξεκίνησα το Facebook, εγώ το τρέχω κι εγώ είμαι υπεύθυνος για ότι γίνεται σήμερα» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι το Facebook μπορεί να κάνει περισσότερα για να εξηγήσει στους χρήστες του πώς λειτουργεί η διαφήμιση μέσω της πλατφόρμας. «Προσπαθούμε να εξηγήσουμε τι κάνουμε. Δεν πουλάμε δεδομένα. Δεν λειτουργεί έτσι η διαφήμιση» τόνισε, προσθέτοντας ωστόσο ότι το κοινωνικό δίκτυο μπορεί να κάνει περισσότερα ώστε να μην υπάρχει αυτή η παρανόηση.

Ωστόσο, ερωτηθείς από τον Γερουσιαστή του Νιού Τζέρσι, Φρανκ Παλόουν, αν θα δεσμευόταν να αλλάξει τις ρυθμίσεις του Facebook ώστε να «ελαχιστοποιήσει, όσο είναι δυνατό, τη συγκέντρωση δεδομένων από τους χρήστες» ο Ζούκερμπεργκ απάντησε, μετά από παρατεταμένη παύση, ότι «πρόκειται για ένα σύνθετο θέμα που δεν μπορεί να απαντηθεί με ένα ναι ή όχι».

Κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας κατάθεσής του χθες για το σκάνδαλο διαρροής δεδομένων της Cambridge Analytica, o 33χρονος δισεκατομμυριούχος ζήτησε προσωπικά και επίσημα συγγνώμη για τα λάθη στην προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης και για την πολιτική χειραγώγηση.

Μιλώντας ενώπιον τριών επιτροπών του Κογκρέσου επί περίπου πέντε ώρες, ο Ζούκερμπεργκ παραδέχτηκε τα λάθη της εταιρείας του που είχαν ως αποτέλεσμα την κλοπή προσωπικών δεδομένων πάνω από 87 εκατομμύρια χρηστών.

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template