Η ΠΡΩΗΝ Κούστα-Γιαννικοπούλου: Η «μεγαλομανής» πρώην ζητά για το σέρβις της Aston Martin το ετήσιο εισόδημα ενός συνταξιούχου!

Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Τις δόξες της… Βερόνικα Λάριο (πρώην σύζυγος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι) φαίνεται πως ζήλεψε η Σοφία Γιαννικοπούλου, πρώην σύζυγος του εφοπλιστή
Γιάννη Κούστα. Δύο εκατομμύρια ευρώ διατροφή κάθε μήνα κατάφερε να κερδίσει πρόσφατα η άλλοτε πρώτη κυρία της Ιταλίας και τώρα, η άλλοτε κυρία Κούστα, διεκδικεί τη διόλου ευκαταφρόνητη για τα ελληνικά δεδομένα μηνιαία διατροφή των 60.000 ευρώ!Ο εφοπλιστής Γιάννης Κούστας (αριστερά) και η πρώην σύζυγός του Σοφία Γιαννικοπούλου (δεξιά) σε παλαιότερες ευτυχισμένες στιγμές


Επειδή όμως, εδώ είναι Ελλάδα (της κρίσης, των φόρων και των περικοπών), όσοι πολίτες βρέθηκαν την περασμένη Δευτέρα στην αίθουσα του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας -μεταξύ των οποίων και κάποιες άνεργες μητέρες που προσπαθούν να κερδίσουν διατροφή 300 και 400 ευρώ για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους- έμειναν εμβρόντητοι από τα τρελά ποσά που «έπεσαν» στα έδρανα της Δικαιοσύνης για να αιτιολογήσουν τις ανάγκες της κυρίας Γιαννικοπούλου και των δύο ανήλικων παιδιών της, στη μάχη διεκδίκησης συνολικής μηνιαίας διατροφής 60.000 ευρώ από τον εφοπλιστή της Danaos Corporation.

Μέχρι και ο δικαστής φάνηκε να… εντυπωσιάζεται ακούγοντας ότι η πρώην σύζυγος του Γιάννη Κούστα χρειάζεται 7.000 ευρώ κάθε χρόνο για να κάνει σέρβις στο υπερπολυτελές αυτοκίνητό της, άλλες 3.000 ευρώ κάθε μήνα για αγορές από το σούπερ μάρκετ, 2.000 ευρώ το μήνα μόνο για τις βενζίνες των τεσσάρων (!) αυτοκινήτων της και 200.000 ευρώ για ταξίδια αναψυχής!

Σοφία Γιαννικοπούλου

Διεκδικεί 20.000 ευρώ το μήνα για δικά της έξοδα

Το άλλοτε λαμπερό ζευγάρι «μπήκε» σε τρικυμιώδη θάλασσα το καλοκαίρι του 2012. Ο εφοπλιστής και η σύζυγός του αποφάσισαν να τραβήξουν διαφορετικούς δρόμους, αφήνοντας πίσω τους μία ευτυχισμένη ζωή που τους απέφερε ως παντοτινό δώρο δύο κόρες. Έκτοτε, το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση και αυτή την περίοδο, αναμένει την έκδοση του διαζυγίου του, για να πέσουν οι οριστικοί τίτλοι τέλους στο ναυάγιο του γάμου τους.

Τον Ιούνιο του 2015 -με απόφαση ασφαλιστικών μέτρων και την κοινή συμφωνία του κ. Κούστα και της κας Γιαννικοπούλου- ορίστηκε από το Πρωτοδικείο της Αθήνας ως προσωρινή διατροφή για τα δύο ανήλικα παιδιά και την εν διαστάσει σύζυγο, το συνολικό ποσό των 20.000 ευρώ, το οποίο ο εφοπλιστής κατέβαλε μηνιαίως για να καλυφθούν οι ανάγκες των κοριτσιών του, καλύπτοντας επιπρόσθετα και τα δίδακτρα του ιδιωτικού σχολείου τους.

Ωστόσο, η κυρία Γιαννικοπούλου, στην κύρια αγωγή της -η οποία συζητήθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών- αποφάσισε να διεκδικήσει τριπλάσια μηνιαία διατροφή. Συνολικά, ζητά από τον πρώην σύζυγό της 20.000 ευρώ για την κάθε κόρη της κι άλλες 20.000 ευρώ για την ίδια.

Δηλαδή, 60.000 ευρώ κάθε μήνα ή 720.000 ευρώ το χρόνο!

Αναμφίβολα μεν… μικρό ποσό συγκριτικά με αυτό που κέρδισε η κυρία Μπερλουσκόνι, αναντίρρητα δε, δυσθεώρητο για την ελληνική κοινωνία ακόμα κι αν ο πληρώσας τη διατροφή τυγχάνει να είναι εφοπλιστής.

Ας δούμε αναλυτικά για την κάλυψη ποιων αναγκών η κυρία Γιαννικοπούλου χρειάζεται 60.000 ευρώ μηνιαίως για εκείνη και τις δύο κόρες της:
Μόνο έτσι θα καταφέρει να βάλει στην άκρη κάποιες οικονομίες για να συγκεντρώσει τις 200.000 ευρώ που απαιτούνται κάθε χρόνο για τα ταξίδια αναψυχής που κάνει με τα παιδιά της.
Κάθε μήνα δαπανά μόνο για τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ 3.000 ευρώ. Περίπου όσα δαπανά μία οικογένεια για όλο το χρόνο.
Είναι απαραίτητο να διατηρήσει για τις μετακινήσεις της οικογένειας, όχι ένα, όχι δύο αλλά τέσσερα επιβατικά αυτοκίνητα. Τα τρία για εκείνη και τα (ανήλικα) παιδιά της, το τέταρτο για να το χρησιμοποιούν τα δύο άτομα που έχει ως προσωπικό στο σπίτι της. Και τη συντήρησή τους πρέπει να πληρώσει ο πρώην σύζυγός της.
Με τέσσερα αυτοκίνητα και την τιμή της βενζίνης στα ύψη, πώς μετά να μην χρειάζεσαι 2.000 ευρώ για καύσιμα κάθε μήνα;
Κι όταν το ένα αυτοκίνητο -ένα πανάκριβο Aston Martin 4.000 κυβικών- βγάζει συνεχώς προβλήματα, απαραιτήτως χρειάζεται 7.000 ευρώ το χρόνο για το σέρβις του.
Όσο για το ιδιωτικό σχολείο που έχει επιλέξει η κυρία Γιαννικοπούλου για τα παιδιά της; Μάλλον δεν πρέπει να είναι από τα καλύτερα, διότι η ίδια λέει πως για να καλυφθούν οι μαθησιακές ανάγκες τους χρειάζονται, μετά το σχολείο, άλλες 15 ώρες σε ιδιαίτερα μαθήματα κάθε εβδομάδα. Ήτοι σε αμοιβές καθηγητών, 3.500 – 4.500 ευρώ κάθε μήνα.
Σύμφωνα με την Σοφία Γιαννικοπούλου, οι 60.000 ευρώ το μήνα δεν είναι ένα ποσό υπερβολικό διότι ο πρώην σύζυγός της είναι ένας εκ των ισχυρότερων παραγόντων της ελληνόκτητης ναυτιλίας και συνεπώς μπορεί να καταβάλει τα χρήματα και με το παραπάνω, χωρίς να προκύψει για εκείνον κάποιο οικονομικό πρόβλημα.

Του ζητά 20.000 ευρώ, της δίνει 500

Ο Γιάννης Κούστας αντικρούει τους ισχυρισμούς της πρώην συζύγου του και της προσφέρει ως προσωπική της διατροφή, αντί των 20.000 που ζητά, 500 ευρώ μηνιαίως! Σε κάθε μια από τις δύο κόρες τους αποδέχεται να καταβάλει μηνιαία διατροφή 4.000 ευρώ. Συνολικά, δηλαδή, 8.500 ευρώ κάθε μήνα.

Ο εφοπλιστής υποστηρίζει ότι δεν οφείλει να καταβάλει 20.000 ευρώ κάθε μήνα για τις ανάγκες της πρώην συζύγου του και οι δικηγόροι του στηρίζουν τη θέση τους σε δύο νομικούς λόγους:
Η Σοφία Γιαννικοπούλου δεν δικαιούται διατροφής διότι διαθέτει μεγάλη κινητή και ακίνητη περιουσία, μέρος της οποίας λέει ότι της έχει παραχωρήσει ο ίδιος ο εφοπλιστής. Από την ενοικίαση των ακινήτων μπορεί να εξασφαλίσει υψηλά εισοδήματα, να καλύψει όλες της τις ανάγκες αλλά και να συνεισφέρει στις δαπάνες της διαβίωσης και της μόρφωσης των δύο παιδιών της σε ποσοστό 25% (το υπόλοιπο 75% αναλαμβάνει να το καταβάλλει ο πατέρας).
Η πρώην σύζυγός του επιθυμεί να συνεχίσει να διάγει υπερβολικό και έκλυτο βίο, όπως ακριβώς έκανε και κατά την έγγαμη συμβίωσή τους, με αποτέλεσμα να επιδίδεται εν γνώσει της και μετά περισσής ευκολίας σε κάθε λογής σπατάλη που δύναται να παρουσιαστεί μπροστά της.

Η Σοφία Γιαννικοπούλου

Ο εφοπλιστής την κατηγορεί για μεγαλομανία


Ο εφοπλιστής μάλιστα υποστηρίζει ότι αυτή η μεγαλομανία της Σοφίας Γιαννικοπούλου και η επιθυμία της για πολυτελή ζωή ήταν η αιτία που «ράγισε το γυαλί» στο γάμο τους και, με υπαιτιότητά της, τους οδήγησε στο διαζύγιο.

Ο επικεφαλής της Danaos Corporation επικαλείται στο δικαστήριο έκθεση του γνωστού μεσιτικού γραφείου Danos Real Estate. Σύμφωνα με αυτή, η κα Γιαννικοπούλου έχει στην κατοχή της συνολικά πέντε σπίτια τεράστιας χρηματικής αξίας:
Μια κατοικία εμβαδού 1.000 τ.μ. στη Γλυφάδα, αξίας 6 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία -αν νοικιαστεί- θα μπορέσει να της αποφέρει 8.000 ευρώ μηνιαίως.
Μια παραθαλάσσια εξοχική βίλα στο Λαγονήσι (που παλιότερα ανήκε στην ερμηνεύτρια Χαρούλα Αλεξίου) συνολικής αξίας 17 εκατομμυρίων ευρώ, την οποία -αν επιλέξει να τη μισθώσει- θα έχει έσοδα 10.000 ευρώ μηνιαίως.
Δύο μεζονέτες στην Γλυφάδα, στις οποίες έμενε στη μία η μητέρα της (μέχρι τον πρόσφατο θάνατό της) και στην άλλη διαμένει -δίχως ενοίκιο- η αδελφή της.
Μια διπλή μεζονέτα στην περιοχή πλησίον του Αστέρα Βουλιαγμένης, στη συμβολή των οδών Θάλειας και Ορφέως, ένα από τα καλύτερα και ακριβότερα σημεία της πρωτεύουσας.Σοφία Γιαννικοπούλου

«Ψευδή στοιχεία»

Ο Γιάννης Κούστας υποστηρίζει ότι η πρώην σύζυγός του βάζει «καπέλο» ακόμα και στα δίδακτρα των καθηγητών που κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα στις δύο κόρες του (μαθήτριες της Α’ Λυκείου και της Β’ Γυμνασίου αντίστοιχα) για να εξασφαλίσει υψηλότερη διατροφή. Όπως λέει, στα στοιχεία που εκείνη προσκόμισε στο δικαστήριο, έχει διπλασιάσει ψευδώς τις ώρες των ιδιαίτερων μαθημάτων αλλά και τις αμοιβές των καθηγητών τους κατά 10 ευρώ την ώρα.

Γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι, ενώ στην πραγματικότητα κάθε καθηγητής στοιχίζει 30 ευρώ την ώρα, η κα Γιαννικοπούλου ισχυρίζεται ότι στοιχίζει 40 ευρώ, για να μπορέσει να «φουσκώσει» το λογαριασμό για τον εφοπλιστή με πολλά περισσότερα από τα αναγκαία χρήματα.

Για να αντικρούσει τον ισχυρισμό της, ο εφοπλιστής υποστηρίζει ότι για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα Νοεμβρίου του 2016, οι πραγματικές ώρες που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους οι καθηγητές ήταν 22 και όχι 43 και προς… απόδειξη, επικαλείται τις υπογεγραμμένες αποδείξεις που έστειλαν οι ίδιοι οι καθηγητές των παιδιών στο νομικό επιτελείο του.

Πώς είναι δυνατόν, λέει ο εφοπλιστής, τα παιδιά να επιστρέφουν από το σχολείο τους στις 5 το απόγευμα και να προλαβαίνουν να κάνουν επιπλέον 15 ώρες ιδιαίτερα μαθήματα;

Οι πρώην σύζυγοι και τα δικηγορικά γραφεία «Απόστολος Γεωργιάδης και Συνεργάτες»(εκπροσωπεί τον κ. Κούστα) και «Μαχάς και Συνεργάτες» (εκπροσωπεί την κα Γιαννικοπούλου) ετοιμάζουν πλέον τις γραπτές προτάσεις τους προς το Δικαστήριο, το οποίο μέσα στους επόμενους μήνες, θα αποφασίσει το ύψος της διατροφής.  

πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template