Παρασκευόπουλος: «Γιατί να μετανιώσω για το νόμο μου; Επειδή μείωσε την εγκληματικότητα;»

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

«Με κανένα τρόπο δεν μπορεί να τεθεί θέμα συμψηφισμού με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και τους οκτώ Τούρκους, γιατί τουλάχιστον
για εμάς, η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, οπότε η λειτουργία της δεν μπορεί να εξαρτάται από θέματα σκοπιμότητας, πολιτικής ή ακόμη και ανθρωπιστικής, εξαρτάται μόνο από νομιμότητα» τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, FOCUS 103,6 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που παραμένουν στις φυλακές της Ανδριανούπολης, ειδικά εν όψει των τουρκικών εκλογών, ο κ. Παρασκευόπουλος απάντησε: «Μπορεί να υποθέσει κανείς, ότι η προσοχή των Τούρκων θα συγκεντρωθεί αλλού. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε εμείς για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, είναι να πιέσουμε μέσω προσφυγής στους διεθνείς θεσμούς. Φαίνεται ότι αυτήν την περίοδο, πραγματικά η Ε.Ε. συμπαρίσταται στα δικαιοκρατικά αιτήματα της χώρας μας και ελπίζουμε με την αύξηση της πίεσης να πετύχουμε μία αλλαγή από την τουρκική πλευρά».


Κληθείς να σχολιάσει τη στάση της ελληνικής πλευράς, ειδικότερα για τις αναφορές Ερντογάν, ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός του είχε υποσχεθεί να στείλει πίσω τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς μέσα σε 15 μέρες, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε: «Αυτό που λέτε, η ελληνική πλευρά δεν το έχει επιβεβαιώσει. Αλλά πέρα από αυτό, η ελληνική πλευρά στις περισσότερες φάσεις της ιστορίας τον τελευταίο καιρό, έχει μπροστά έναν υπουργό εθνικής άμυνας, τον κ. Καμμένο, οι δηλώσεις του οποίου δεν διακρίνονται από διστακτικότητα ή φόβο σε γενικές γραμμές. Ο υπουργός μας, θα έλεγα ότι δεν φοβάται να μιλήσει».

Ερωτηθείς για το νόμο Παρασκευόπουλου, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε: «Πρώτα από όλα, ο νόμος Παρασκευόπουλου έχει καταργηθεί από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, ο νέος νόμος που ισχύει είναι διαφορετικός. Εγώ ο ίδιος είχα πει ότι ο νόμος αυτός είναι μεταβατικός. Εξάλλου, πολλές περιπτώσεις απολύσεων κρατουμένων που αποδίδονται στο νόμο Παρασκευόπουλου, δεν είναι έτσι στην πραγματικότητα. Κόσμος απολύεται συνεχώς από τις φυλακές. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα είχαν απολυθεί και χωρίς το νόμο Παρασκευόπουλου. Το παρακολουθώ το θέμα, ακριβώς γιατί συνήθως συνδέεται με απειλές και ύβρεις στο πρόσωπό μου κι έτσι βλέπω για κάθε περίπτωση, αν όντως αυτός ο οποίος απολύθηκε, απολύθηκε λόγω του συγκεκριμένου νόμου».

Σε ερώτηση αν υπάρχει κάτι που θα άλλαζε στο συγκεκριμένο νόμο, ο πρώην υπουργός απάντησε: «Αυτός ο νόμος είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί η βαριά εγκληματικότητα εκείνη την περίοδο στη χώρα και να βελτιωθεί η κατάσταση. Γιατί θα πρέπει να μετανιώσω για τον συγκεκριμένο νόμο; Επειδή μειώθηκε η εγκληματικότητα πχ για τις ανθρωποκτονίες; Από εκεί που ήταν χίλιες, έγιναν πεντακόσιες. Γιατί θα πρέπει να μετανιώσω για τη μείωση της εγκληματικότητας; Ποσοστιαία μειώθηκαν και τα ειδεχθή εγκλήματα. Ο νόμος δεν αφορούσε όλους, ήταν αναλογικός και δεν αφορούσε όλες τις κατηγορίες».



Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template