Νέος διευθυντής Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού: «Κουφ@λες Ευρωπαίοι, όταν κτίζαμε ναούς, ζούσατε στις λάσπες» (φωτό)

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Μετά την παραίτηση του Σταμάτη Κιρμιζή εν μέσω βαριών καταγγελιών για εσωτερικές παρεμβάσεις από τον θώκο του διευθυντή του Ελληνικού Διαστημικού
Οργανισμού ο Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς ο ισχυρός άνδρας.

Ο διάδοχός του έχει εργαστεί στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Δορυφορικών Οργανισμών.

Έχει τιμηθεί από την Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών για τη διεθνή προσφορά του στις τηλεπικοινωνίες με τον διορισμό του ως Μέλος της ειδικής τετραμελούς παγκόσμιας επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για τις τηλεπικοινωνίες έκτακτης ανάγκης.
Ωστόσο παλαιότερες αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βάζει τα γυαλιά στους Ευρωπαίους με φόντο... το Σούνιο.

Η εν λόγω ανάρτηση με ημερομηνία 3 Απριλίου 2016 περιλαμβάνει 15 φωτογραφίες από τον ναό του Ποσειδώνα και συνοδεύονται με τη λεζάντα:

«Η Ελλάδα και η Ρωμιοσύνη δεν πεθαίνει ποτέ κουφάλες ευρωπαίοι. Όταν εμείς κτίζαμε ναούς και γράφαμε κωμωδίες και τραγωδίες, εσείς ζούσατε στις λάσπες, τρώγατε ωμό κρέας και μιλούσατε άπλυτοι με άναρθρες κραυγές. Ηλιοβασίλεμα από το Σούνιο».



Σε πιο πρόσφατη ανάρτησή του (1η Μαρτίου), τοποθετείται για το θέμα των αμβλώσεων, με αφορμή την νομιμοποίησή τους ως ανθρώπινο δικαίωμα της μητέρας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «Καλείται αυτές τις ημέρες η Βουλή να νομιμοποιήσει τις αμβλώσεις ως ανθρώπινο δικαίωμα της μητέρας, χωρίς όμως υπάρχει έστω και ένας συνήγορος για τις υπάρξεις που σκοτώνονται κατά τις αμβλώσεις αφού αυτές κραυγάζουν σιωπηλά χωρίς να έχουν δικαίωμα ψήφου. Από την άλλη όμως η Πολιτεία δεν έχει να παρουσιάσει, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, ένα Νομοσχέδιο που να παρέχεται απλόχερα οποιαδήποτε βοήθεια στις δυσπραγούσες πολύτεκνες ή μονογονεϊκές οικογένειες, για να μπορούν να μεγαλώσουν τα νεογέννητά τους με αξιοπρέπεια».

Παραθέτει και βίντεο από ντοκιμαντέρ με τη διαδικασία της εγκυμοσύνης, μέσα από την κοιλιά της μητέρας.



«Φεύγουν όλοι» από τον ΕΛΔΟ: Παραιτήθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος!
Μια ημέρα μετά την αποχώρηση του καθηγητή Σταμάτη Κριμιζή από τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό, και ο Διευθύνων Σύμβουλος, Κωνσταντίνος Πιλαφτσής, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, υπέβαλε την παραίτησή του όπως αναφέρει και ο Ελεύθερος Τύπος.

Ο κ. Πιλαφτσής είναι σμήναρχος εν αποστρατεία και μεταξύ άλλων συμμετείχε στη διαχείριση προγράμματος στρατιωτικών δορυφόρων Helios-2.

Υπενθυμίζεται ότι με χθεσινή του επιστολή, ο κ. Κριμιζής διατύπωσε αιχμές για τις επιδιώξεις και τις στοχεύσεις της ηγεσίας του υπουργείου σε ό,τι αφορά τον ΕΛΔΟ.

Επίσης, υπογράμμισε ότι δεν δέχθηκε να ηγηθεί ενός οργανισμού οι αρμοδιότητες του οποίου με υπουργικές αποφάσεις ακρωτηριάζονταν συνεχώς, για να μεταφερθούν σε μη ειδικούς, υπαλλήλους του υπουργείου.

Η παραίτηση του κ. Κριμιζή προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης, που εξαπέλυσαν πυρά κατά της κυβέρνησης και συγκεκριμένα κατά του αρμόδιου υπουργού Νίκου Παππά.

Στην τοποθέτηση του Χριστόδουλου Πρωτοπαπά αντέδρασε με δηκτικό τρόπο στην τοποθέτηση Χριστόδουλου Πρωτοπαπά στην προεδρία του ΕΛΔΟ σημειώνοντας ότι ο δημόσιος λόγος του προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση.

«Η Νέα Δημοκρατία σας παρουσιάζει ένα χαρακτηριστικό δείγμα από το δημόσιο λόγο του νέου διαστημικού διευθυντή που επέλεξε ο αρμόδιος επί του Διαστήματος Υπουργός Νίκος Παππάς.
Πρόκειται για τον κ. Χριστόδουλο Πρωτοπαπά που επελέγη για την θέση του ακαδημαϊκού κ. Σταμάτη Κριμιζή ο οποίος, ως γνωστόν, παραιτήθηκε χθες, καταγγέλλοντας τον αδιαφανή τρόπο λειτουργίας του νέου Οργανισμού.

Υ.Γ. Προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση οι απόψεις του κ. Πρωτοπαπά, καθώς μέχρι στιγμής κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν έχει υποστηρίξει ότι ψεκάζουν και στο Διάστημα».    πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template