Δημήτρης Γλέζος: Ο CEO που δίνει μπόνους επαναπατρισμού έως €10.000 σε Ελληνες προγραμματιστές

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

«Είναι μια ευκαιρία να βοηθήσουμε τους Έλληνες μηχανικούς πληροφορικής που ζουν στο εξωτερικό να επιστρέψουν στην πατρίδα
τους για να αναλάβουν έναν απαιτητικό ρόλο σε μια startup που αναπτύσσεται ταχύτατα όπως είναι η Transifex. Θέλουμε να ενισχύσουμε το δυναμικό ταλέντου στην Ελλάδα — με μια νέα πρόσληψη τη φορά».

Aυτό δηλώνει ο κ. Δημήτρης Γλέζος, Διευθύνων Σύμβουλος της Transifex, η οποία δίνει οικονομικά κίνητρα σε Ελληνες προγραμματιστές που ζούν στο εξωτερικό να επιστρέψουν στην Ελλάδα προσφέροντας στους νεοπροσληφθέντες μπόνους επαναπατρισμού 5.000 έως 10.000 ευρώ



Ο ίδιος θεωρεί ότι αυτή η πρωτοβουλία είναι κάτι μεγαλύτερο από ένα μπόνους μετεγκατάστασης και βλέπει αυτό το κίνητρο επαναπατρισμού ως επένδυση και ως μια καλή επιχειρηματική πρακτική, ενθαρρύνοντας και άλλους Έλληνες επιχειρηματίες να συμβάλλουν και αυτοί στην επιστροφή των ταλαντούχων μηχανικών στην Ελλάδα. 

«Όσο βλέπουμε περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις να παρέχουν ένα απαιτητικό, καινοτόμο και ικανοποιητικό εργασιακό περιβάλλον, και να υποστηρίζουν τη χρηματοοικονομική σταθερότητα, οι Έλληνες του εξωτερικού μπορεί να επιλέξουν να επιστρέψουν στη χώρα τους γρηγορότερα για να είναι πιο κοντά στην οικογένεια και τα αγαπημένα τους πρόσωπα» αναφέρει ο Δημήτρης Γλέζος.

Ο Δημήτρης Γλέζος ίδρυσε την εταιρεία Transifex το 2012 στην Πάτρα. Μέχρι το 2014 η εταιρεία άνοιξε γραφείο στην Αθήνα και στη Silicon Valley της Καλιφόρνια για τη διαχείριση των πωλήσεων, του μάρκετινγκ, των οικονομικών και άλλων λειτουργιών της εταιρείας. Σήμερα η Transifex απασχολεί 34 υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων 20 ατόμων στην Ελλάδα, που καταλαμβάνουν σημαντικές θέσεις ως μηχανικοί, product managers και υπεύθυνοι πελατών.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της εταιρείας, το 2018 θα προσληφθούν τουλάχιστον πέντε μηχανικοί λογισμικού, ενώ το 2019 αυτός ο αριθμός αναμένεται να διπλασιαστεί. Εκτιμάται ότι συνολικά θα δοθούν πάνω από 1,3 εκατ. ευρώ για μισθοδοσία των Ελλήνων υπαλλήλων μέχρι το 2019.

Με βάση τα στοιχεία της Endeavor, της γνωστής οργάνωσης που προωθεί την παγκόσμια επιχειρηματικότητα με γραφεία και στην Ελλάδα, 200.000 Έλληνες κάτω των 35 ετών έφυγαν από τη χώρα μεταξύ 2010 και 2013. Η έκθεση αναφέρει ότι σχεδόν τρεις στους τέσσερις των ερωτηθέντων κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών και υψηλές δεξιότητες.   πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template